Bakbonen

Wie een gevulde taart op de bakplanning heeft staan kan eigenlijk niet zonder bakbonen. Met deze bonen wordt de taartbodem blind gebakken voordat deze gevuld wordt. Zo bakt u altijd een taart met een krokante bodem. 

1 product

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren

De najaarsbrochure is uit!

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Ook dit jaar staat onze brochure weer vol nieuwe en vertrouwde merken om de sterren van de hemel te koken.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Bakbonen

Bakbonen kopen
Wanneer u een taart of tartelette gaat bakken waarvan de vulling pas in tweede instantie of helemaal niet in de oven gaat, is het belangrijk om de bodem te blindbakken. U doet dit door het deeg te bedekken met een laag bakpapier en de vorm vervolgens met blindbakbonen te vullen. Deze keramische of roestvrijstalen bonen geleiden de hitte en geven steun aan het deeg zodat het niet instort door het verhitten. Door dit procedé kunt u de bodem van uw baksel knapperig maken, terwijl u de vulling op een later moment kunt toevoegen. De bonen zijn veelvuldig herbruikbaar en dienen alleen als steunvulling bij het blindbakken.
Bakbonen bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevindt zich een soort bakbonen. De keramische bonen van Point-Virgule worden geleverd in een hersluitbare kunststoffen bus. Deze bus bevat 600 gram bonen. Deze hoeveelheid volstaat voor de meeste taartvormen. Doordat de bonen ongeveer 1 cm in diameter zijn, blijft er tussen de bonen ruimt voor lucht om te circuleren, zodat de warmte goed bij de bodem kan komen. Na gebruik kunt u de bonen laten afkoelen en weer in de kunststoffen bus opbergen. De bakbonen zijn veelvuldig te gebruiken. Bestel onze bakbonen op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.