Bakbonen

Wie een gevulde taart op de bakplanning heeft staan kan eigenlijk niet zonder bakbonen. Met deze bonen wordt de taartbodem blind gebakken voordat deze gevuld wordt. Zo bakt u altijd een taart met een krokante bodem. 

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Bakbonen

Bakbonen kopen
Wanneer u een taart of tartelette gaat bakken waarvan de vulling pas in tweede instantie of helemaal niet in de oven gaat, is het belangrijk om de bodem te blindbakken. U doet dit door het deeg te bedekken met een laag bakpapier en de vorm vervolgens met blindbakbonen te vullen. Deze keramische of roestvrijstalen bonen geleiden de hitte en geven steun aan het deeg zodat het niet instort door het verhitten. Door dit procedé kunt u de bodem van uw baksel knapperig maken, terwijl u de vulling op een later moment kunt toevoegen. De bonen zijn veelvuldig herbruikbaar en dienen alleen als steunvulling bij het blindbakken.
Bakbonen bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevindt zich een soort bakbonen. De keramische bonen van Point-Virgule worden geleverd in een hersluitbare kunststoffen bus. Deze bus bevat 600 gram bonen. Deze hoeveelheid volstaat voor de meeste taartvormen. Doordat de bonen ongeveer 1 cm in diameter zijn, blijft er tussen de bonen ruimt voor lucht om te circuleren, zodat de warmte goed bij de bodem kan komen. Na gebruik kunt u de bonen laten afkoelen en weer in de kunststoffen bus opbergen. De bakbonen zijn veelvuldig te gebruiken. Bestel onze bakbonen op www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.