Bakbonen

Wie een gevulde taart op de bakplanning heeft staan kan eigenlijk niet zonder bakbonen. Met deze bonen wordt de taartbodem blind gebakken voordat deze gevuld wordt. Zo bakt u altijd een taart met een krokante bodem.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Bakbonen

Bakbonen kopen

Wanneer u een taart of tartelette gaat bakken waarvan de vulling pas in tweede instantie of helemaal niet in de oven gaat, is het belangrijk om de bodem te blindbakken. U doet dit door het deeg te bedekken met een laag bakpapier en de vorm vervolgens met blindbakbonen te vullen. Deze keramische of roestvrijstalen bonen geleiden de hitte en geven steun aan het deeg zodat het niet instort door het verhitten. Hierdoor kunt u de bodem van uw baksel knapperig maken, terwijl u de vulling op een later moment kunt toevoegen. De bonen zijn herbruikbaar.

Bakbonen bij kookwinkel Oldenhof

In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevindt zich een soort blindbakbonen. De keramische bonen van Point-Virgule en Kuchenprofi worden geleverd in een hersluitbare kunststoffen bus. De ronde vorm van de bonen zorgt ervoor dat er tussen de bonen ruimte voor lucht is om te circuleren, zodat de warmte goed bij de bodem kan komen. Na gebruik kunt u de bonen laten afkoelen en weer in de kunststoffen bus opbergen. De bakbonen zijn veelvuldig te gebruiken.