Bakvorm of bakblik kopen?
Voor iedere soort gebak is er wel een bijpassende vorm. Bakvormen zijn verkrijgbaar in vele maten, soorten en materialen. Bij het uitzoeken van de meest geschikte bakvorm is het ten eerste van belang wat u graag wilt gaan bakken; brood, een gelaagde taart, brownies, brioche of misschien een pie? Een springvorm, cakeblik en de in lengte verstelbare slofvorm zijn erg populair en geschikt voor meerdere soorten gebak. Maar voor zeer specifieke soorten taart, zoals clafoutis, angel’s food cake en charlotte zijn er gespecialiseerde bakvormen verkrijgbaar voor het optimale resultaat.
Een passend bakblik
Het grootste verschil tussen diverse bakvormenis
het materiaal. De meest gebruikte materialen zijn
silicone,
geanodiseerd aluminium, gietaluminium en
staal. Vormen van gietaluminium zijn vaak voorzien van een antiaanbaklaag voor makkelijk lossen. De geanodiseerde aluminium vormen hebben geen coating en geven hitte eenvoudig door voor een zeer egaal bakresultaat. Siliconen vormen hebben van zichzelf een antikleefeffect en bieden veel vrijheid in vormen. Stalen bakvormen zijn erg duurzaam en vaak voorzien van een anti-aanbaklaag of vervaardigd uit onbehandeld blauwstaal dat ingebrand dient te worden voor gebruik. Weet u niet welk bakblik u nodig heeft?
Hier vindt u meer informatie over de verschillende materialen.