Wijnglazen

Drink de juiste wijn uit de juiste glazen, zodat de wijn perfect tot zijn recht komt. Voor iedere soort wijn bieden wij u een speciaal soort wijnglas. 

Producten 1-16 van 93

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 93

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nazomeren met Big Mamma!

Inspiratieproducten

29-08-2017, Door: Maarten

480 pagina's vol smaakvolle, Italiaanse gerechten.
Lees verder

Tijd, de (h)oogste tijd

Inspiratieproducten

22-08-2017, Door: Maarten

Het is oogsttijd! Start nu met wecken, drogen, inmaken en fermenteren.
Lees verder

Wijnglazen

Wijnglazen kopen?
Wat wijnglazen betreft kennen we allemaal het uitgangspunt ‘groot voor rood en klein voor wit’, maar dit gaat echter niet altijd op. Het is beter om de glazen voor wijn af te stemmen op het karakter van de wijn. Volle, vaak oudere, wijnen met complexe aroma’s komen het beste tot hun recht in brede glazen. Terwijl jonge frissere wijnen zich het beste thuis voelen in een smaller glas. Voor bijzondere wijnen zijn er ook bijzondere glazen, bijvoorbeeld wijnglazen voor champagne, port en sherry of voor een specifiek druivenras. Bij kookwinkel Oldenhof vindt u een ruim assortiment aan kristalglazen en loodkristallen wijnglazen van merken als Riedel en Schott Zwiesel.
Wijnglazen en materialen
Wijnglazen gemaakt uit glas dat voor minstens 10% uit lood bestaat mag kristal of loodkristal heten. Loodkristal is een 17e-eeuwse Engelse uitvinding. Door het toevoegen van lood is het glas zachter en beter te bewerken. Glasblazers hebben zo meer tijd om het kristal te vormen en het is ook beter te slijpen dan gewoon glas. Tevens verhoogt het lood de helderheid van het glas, een eigenschap die wijnkenners erg waarderen, en geeft het een mooie klank bij het proosten. Loodkristallen wijnglazen kunnen uiterst dun en in complexe vormen worden geblazen.
Een moderne ontwikkeling op gebied van wijnglazen is het kristalglas. Kristalglas verschilt van loodkristal in de grondstofsamenstelling: in plaats van lood worden er andere metalen gebruikt om het glas de gewenste eigenschappen te geven. Kristalglas is net als loodkristal helder en heeft een mooie klank en lichtbreking. Het bijkomende voordeel is dat kristalglazen wijnglazen sterker en duurzamer zijn dan de glazen van loodkristal: ze zijn beter bestand tegen stoten en minder gevoelig voor glascorrosie.

De grootste kookwinkel van Nederland

Alles voor uw keuken
Sinds 1821 is familiebedrijf Oldenhof actief in de wereld van koken. Hoewel de smederij in Zwolle in de 19e eeuw voornamelijk nog gespecialiseerd was in grote gietijzeren fornuizen, is Oldenhof inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige winkel met kwalitatief goed en exclusief kookgereedschap.
Naast de eerste kookwinkel in Zwolle was er eind 20ste eeuw behoefte aan uitbreiding. Zo werden er nieuwe kookwinkels geopend in Amersfoort, Hilversum en Zwolle. Naast de Oldenhof kookwinkels werden er dochterondernemingen gestart in onder andere Den Haag, Maastricht, Antwerpen, Brussel en Keulen.
Kookwinkel Oldenhof te Hilversum biedt u de gelegenheid uw kennis over koken nog verder uit te breiden. Op de tweede verdieping van de winkel vindt u de Oldenhof kookschool waar u uw kennis naar een nog hoger niveau tilt. Tijdens een van de kookworkshops, onder begeleiding van kookschool chef Dennis scherpt u uw vaardigheden in de keuken aan met de mooiste en nieuwste apparatuur.
Van kookwinkel tot kookboekenuitgeverij
Bij kookwinkel Oldenhof kunt u terecht voor allerhande keukengereedschappen. Groothandel O-K-Import, onderdeel van kookwinkel Oldenhof, importeert keukengereedschappen en apparatuur van exclusieve merken zoals onder andere Ankarsrum Assistant, Epicurean, Mauviel, Nordic Ware, Silikomart en Tojiro.
Het assortiment is door de jaren heen aan de hand van trends op kookgebied in binnen- en buitenland steeds verder aangevuld. Bij Oldenhof vindt u keukengereedschappen voor alle taken in de keuken, maar ook voor pannen, messen, espressomachines en serviezen kunt u terecht bij Oldenhof. Naast de fysieke kookwinkels is het gehele assortiment sinds 2005 ook online te bestellen via onze webshop www.kookwinkel.nl.
Naast diverse kookwinkels en een kookschool, kon een eigen uitgeverij niet uitblijven. Zo werd in 2002 uitgeverij Good Cook dan ook een feit. Goede en originele kookboeken die door prachtige fotografie en vormgeving een lust zijn voor het oog; dat is waar Good Cook voor staat.