Blog
Categorieen
Laatst geschreven
- Keramische pannen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in de keuken, en dat is niet zonder reden. Ze zijn PFAS-vrij, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van je maaltijden. Daarnaast zijn pannen met een... Lees meer
- Er gaat weinig boven een kaasplankje: met vrienden bij de borrel of als afsluiting van een uitgebreid diner. Maar het verkeerde kaasmes kan voor problemen zorgen: een platgedrukte camembert of een lastig te brokkelen... Lees meer
- Een cadeau voor iemand bedenken kan knap lastig zijn. Gelukkig vind je bij kookwinkel Oldenhof de leukste cadeautjes voor in de keuken, tijdens het koken of het tafelen. Ter inspiratie hebben we een aantal van de leukste... Lees meer
- Mooi zo een massief houten snijplank of hakblok. Met een beetje onderhoud kun je daar jarenlang plezier aan beleven. Om ervoor te zorgen dat jouw snijplank ook mooi blijft hebben we een aantal tips op een rijtje... Lees meer
- Salades hoeven echt niet saai te zijn, dat bewijst Emily Ezekiel in haar nieuwe receptenboek Maaltijdsalades. Met verrassende smaakcombinaties maakt ze keer op keer voedzame en smaakvolle salades. Het boek bevat 75 recepten,... Lees meer
- Het zetten van een kopje thee lijkt in eerste instantie zo simpel: water koken, theezakje in je glas en klaar. Maar volgens theesommeliers komt er veel meer bij kijken. Hier zijn een aantal tips om jouw kopje thee... Lees meer
- Het kiezen van je nieuwe servies kan een feestje zijn: al die verschillende kleuren, vormen en texturen. Maar het kan daardoor ook ingewikkeld worden. Er zijn zoveel verschillende materialen, en welke past er nou het beste bij... Lees meer
- Een goede cappuccino of flat white zetten is echt niet zo gemakkelijk als soms gedacht wordt. De basis, de perfecte espresso, hebben we in dit blog al besproken. Dan de andere component: melkschuim. Je wil dat het luchtig... Lees meer
- ‘Ik ben geobsedeerd door dit ijs’, geeft Aniek Keijsers toe in haar nieuwe kookboek. In IJs & Co 2.0 laat ze jou kennismaken met de lekkerste en meeste creatieve ijsrecepten. Misschien ben jij straks ook... Lees meer
- Tegenwoordig gaan we bijna nergens meer heen zonder drinkfles. Gehydrateerd blijven is immers heel belangrijk. Er wordt steeds vaker gekozen voor een drinkfles van roestvrijstaal. Dat is logisch: het materiaal heeft namelijk... Lees meer