Het Oud & Nieuw feest is compleet met in de ene hand een glas champagne en in de andere een oester. Een heerlijke en luxe delicatesse die door haar mooie schelp ook heel feestelijk oogt. Geen één oester smaakt hetzelfde. De smaak is afhankelijk van de voeding, de bodem, het zoutgehalte en de temperatuur van het water waar de oester vandaan komt. Maar door de vaak zilte, frisse en zachte smaak kan je perfect experimenteren met verschillende ingrediënten combinaties. Met dit recept van Restaurant Porto Loosdrecht zet je de perfecte oester op tafel.

Feestelijke oesters naar het recept van Robin van der Werf - Restaurant Porto Loosdrecht Fotografie: Bergh-Fotografie en oesters naar het recept van Robin van der Werf - Restaurant Porto Loosdrecht

Amuse | 1 persoon

Ingrediënten

  • 3 oesters
  • 1 granny smith appel

Voor de citrusgel:

  • 100 gram limoensap
  • 100 gram citroensap
  • 100 gram sinaasappelsap
  • 100 gram grapefruitsap
  • 50 gram gember siroop
  • 450 gram suikerwater (verhouding 30/70 suiker/water)
  • 5 gelatineblaadjes
  • 60 gram agar agar
  • Zout
  • Oyster leaves
  • Zeekraal

Meng het limoensap, citroensap, sinaasappelsap, grapefruitsap, gembersiroop en het suikerwater met elkaar en verwarm dit. Voeg naar smaak een snuf zout toe. Laat de gelatine weken in koud water. Voeg, zodra het sap kookt, de agar agar en uitknepen gelatine toe. Laat vervolgens 5 uur opstijven in de koelkast. Nadat het in de koeling is opgestijfd moet het daarna nog door gedraaid worden met een blender.

Voor het avocadoschuim:

  • 60 gram melk
  • 165 gram rijpe avocado
  • 30 ml limoensap
  • 135 gram yoghurt
  • 60 ml sap van de granny smith appel
  • Snuf zout

Meng alle ingrediënten met elkaar en schenk in een sifon, bijvoorbeeld van het merk iSi.

Open de oesters met een speciaal oestermes. Snijd een granny smith appel in fijne brunoise en garneer deze over de oesters met een paar stipjes citrusgel.

Spuit met de sifon met 2 patronen het avocadoschuim over de oesters. Garneer af met oyster leaves en zeekraal op een schaal met grof zeezout als bodem.

Bekijk voor nog meer inspiratie en het benodigde keukengerei onze brochure. Ook culinaire noviteiten, de laatste foodtrends en culinaire recepten komen allemaal aan bod in onze brochure.

Recept: Feestelijke oesters

Het Oud & Nieuw feest is compleet met in de ene hand een glas champagne en in de andere een oester. Een heerlijke en luxe delicatesse die door haar mooie schelp ook heel feestelijk oogt. Geen één oester smaakt hetzelfde. De smaak is afhankelijk van de voeding, de bodem, het zoutgehalte en de temperatuur van het water waar de oester vandaan komt. Maar door de vaak zilte, frisse en zachte smaak kan je perfect experimenteren met verschillende ingrediënten combinaties. Met dit recept van Restaurant Porto Loosdrecht zet je de perfecte oester op tafel.

Feestelijke oesters naar het recept van Robin van der Werf - Restaurant Porto Loosdrecht Fotografie: Bergh-Fotografie en oesters naar het recept van Robin van der Werf - Restaurant Porto Loosdrecht

Amuse | 1 persoon

Ingrediënten

  • 3 oesters
  • 1 granny smith appel

Voor de citrusgel:

  • 100 gram limoensap
  • 100 gram citroensap
  • 100 gram sinaasappelsap
  • 100 gram grapefruitsap
  • 50 gram gember siroop
  • 450 gram suikerwater (verhouding 30/70 suiker/water)
  • 5 gelatineblaadjes
  • 60 gram agar agar
  • Zout
  • Oyster leaves
  • Zeekraal

Meng het limoensap, citroensap, sinaasappelsap, grapefruitsap, gembersiroop en het suikerwater met elkaar en verwarm dit. Voeg naar smaak een snuf zout toe. Laat de gelatine weken in koud water. Voeg, zodra het sap kookt, de agar agar en uitknepen gelatine toe. Laat vervolgens 5 uur opstijven in de koelkast. Nadat het in de koeling is opgestijfd moet het daarna nog door gedraaid worden met een blender.

Voor het avocadoschuim:

  • 60 gram melk
  • 165 gram rijpe avocado
  • 30 ml limoensap
  • 135 gram yoghurt
  • 60 ml sap van de granny smith appel
  • Snuf zout

Meng alle ingrediënten met elkaar en schenk in een sifon, bijvoorbeeld van het merk iSi.

Open de oesters met een speciaal oestermes. Snijd een granny smith appel in fijne brunoise en garneer deze over de oesters met een paar stipjes citrusgel.

Spuit met de sifon met 2 patronen het avocadoschuim over de oesters. Garneer af met oyster leaves en zeekraal op een schaal met grof zeezout als bodem.

Bekijk voor nog meer inspiratie en het benodigde keukengerei onze brochure. Ook culinaire noviteiten, de laatste foodtrends en culinaire recepten komen allemaal aan bod in onze brochure.