

Bak je verjaardagstaart samen met Kookwinkel Oldenhof
Je bent bijna jarig, en dat moet gevierd worden! Kookwinkel Oldenhof wenst je in elk geval alvast een hele fijne verjaardag. Verras je gasten met een heerlijke zelfgemaakte taart uit kookboek Flavour van Sabrina Ghayour. Met een heerlijk luchtige chocolade-pistache taart maak je jouw verjaardag écht compleet.
Ingrediënten:
- 200 gram boter op kamertemperatuur (+ extra om mee in te vetten)
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 grote eieren
- 175 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 gram pistachenoten, fijngemalen in een keukenmachine
- 100 ml melk
Voor het glazuur:
- 200 gram boter, op kamertemperatuur
- 350 gram poedersuiker
- 100 gram cacaopoeder
- 1 volle theelepel vanillepasta
- 125 ml double cream of slagroom
- een snuf zeezoutvlokken
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de rand van twee ronde bakvormen van 20 cm in met boter. Knip twee cirkels bakpapier uit ten grootte van de bakvormen en leg deze op de bodem.
- Klop met een mixer de boter met de kristalsuiker en het vanille-extract in een grote mengkom licht en luchtig. Voeg de eieren toe en klop ze er goed door. Voeg daarna de bloem, het bakpapier en 100 gram gemalen pistachenoten toe en mix tot een glad beslag. Voeg als laatst de melk erbij en klop goed door tot een vloeibaar beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 30 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Leg dan de cakes op een rooster, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.
- Voeg alle ingrediënten voor het glazuur toe aan een grote kom en klop met een mixer glad. Verdeel een derde van het glazuur over één cake en bestrooi met een derde van de gemalen pistachenoten. Leg de tweede cake erop en bestrijk de bovenkant en zijkant met de rest van het glazuur. Bestrooi met de overige pistachenoten en serveer.
Tip! Bij warm weer kan je de cake beter een 1 uur in de koelkast laten opstijven voordat je deze serveert.
Fijne verjaardag!
Nu de taart klaar is kan het feest beginnen! Maak van je verjaardag een onvergetelijke dag met gezelligheid en vreugde. Een hele fijne verjaardag toegewenst!