De zomer is eindelijk weer aangebroken. Tijd om jezelf te verwennen met een verfrissend drankje. Heb je daar een beetje inspiratie voor nodig? Dan heeft Jassy Davis het antwoord met haar nieuwe kookboek: Zonnige zomercocktails. Daarin geeft zij 60 heerlijke, zomerse cocktailrecepten. En voor wie geen alcohol drinkt: deze recepten zijn gemakkelijk aan te passen en toch net zo lekker.

De Passiebloem

Hij lijkt een beetje op een pornstar martini, maar dan verfrissender. Met de toevoeging van vers limoensap en een droge prosecco, ga jij fris en fruitig de zomer tegemoet.

Ingredienten:

  • 1 rijpe passievrucht
  • 50 ml vanillewodka
  • 15 ml passievruchtlikeur
  • 15 ml vers limoensap
  • 50 ml droge prosecco, gekoeld
  • Schijfje limoen om te garneren

Snijd de passievrucht door en voeg de inhoud toe aan een cocktailshaker, samen met de vanillewodka, passievruchtlikeur en het limoensap. Voeg een goede handvol ijsblokjes toe en sluit de cocktailshaker. Schud 30 seconden krachtig. Vul een old-fashioned glas met ijs en schenk de inhoud van de shaker door een zeef het glas in. Vul aan met de prosecco en roer om het drankje te mengen. Garneer het drankje met een schijfje limoen.

Verandapunch

IJsthee is het zomerdrankje bij uitstek. Dus waarom zou je het niet omtoveren tot een heerlijke punch? Met zoete lagen van perzik en honing, gecombineerd met een aromatische bourbon, wordt dit drankje een feestje in je mond.

Ingrediënten (voor 6 glazen):

  • 4 el losse English breakfast thee of 4 theezakjes
  • 350 ml bourbon
  • 250 ml verse perzikpuree
  • 180 ml honingsiroop
  • 90 ml vers citroensap
  • Schijfjes citroen en takjes munt om te garneren

Zet met 500 ml kokend water thee en laat het 5 minuten trekken. Laat de thee afkoelen. Pak vervolgens een grote kan en vul die tot de helft met ijsblokjes. Schenk de bourbon, perzikpuree, honingsiroop en het citroensap in de kan. Voeg de afgekoelde thee toe en roer de drank om. Garneer de kan met citroen en takjes munt. Serveer met ijs in old fashioned-glazen.

Alcoholvrij

Het is niet lastig om deze recepten alcoholvrij te maken. Vervang de dranken door een alcoholvrije versie of kies voor heerlijke siropen. Zoals de Oldenhof Bacanha siropen; die zijn er in tal van smaken, waaronder passievrucht, vlierbloesem, basilicum of perzik. Zo kan jouw zomer niet meer stuk.

Bij Oldenhof kan je terecht voor de mooiste cocktailglazen en accessoires om jouw zomercocktail nog feestelijker te maken. Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare ijsblokjes, zodat je je drankje koelt, maar niet verwatert. Of maak je cocktail nog leuker met vrolijke, herbruikbare rietjes in allerlei zomerse kleurtjes.

Zonnige zomercocktails: 60 kleurrijke cocktails van Jassy Davis bestel je hier.

Zonnige zomercocktails - Passiebloem en Verandapunch

De zomer is eindelijk weer aangebroken. Tijd om jezelf te verwennen met een verfrissend drankje. Heb je daar een beetje inspiratie voor nodig? Dan heeft Jassy Davis het antwoord met haar nieuwe kookboek: Zonnige zomercocktails. Daarin geeft zij 60 heerlijke, zomerse cocktailrecepten. En voor wie geen alcohol drinkt: deze recepten zijn gemakkelijk aan te passen en toch net zo lekker.

De Passiebloem

Hij lijkt een beetje op een pornstar martini, maar dan verfrissender. Met de toevoeging van vers limoensap en een droge prosecco, ga jij fris en fruitig de zomer tegemoet.

Ingredienten:

  • 1 rijpe passievrucht
  • 50 ml vanillewodka
  • 15 ml passievruchtlikeur
  • 15 ml vers limoensap
  • 50 ml droge prosecco, gekoeld
  • Schijfje limoen om te garneren

Snijd de passievrucht door en voeg de inhoud toe aan een cocktailshaker, samen met de vanillewodka, passievruchtlikeur en het limoensap. Voeg een goede handvol ijsblokjes toe en sluit de cocktailshaker. Schud 30 seconden krachtig. Vul een old-fashioned glas met ijs en schenk de inhoud van de shaker door een zeef het glas in. Vul aan met de prosecco en roer om het drankje te mengen. Garneer het drankje met een schijfje limoen.

Verandapunch

IJsthee is het zomerdrankje bij uitstek. Dus waarom zou je het niet omtoveren tot een heerlijke punch? Met zoete lagen van perzik en honing, gecombineerd met een aromatische bourbon, wordt dit drankje een feestje in je mond.

Ingrediënten (voor 6 glazen):

  • 4 el losse English breakfast thee of 4 theezakjes
  • 350 ml bourbon
  • 250 ml verse perzikpuree
  • 180 ml honingsiroop
  • 90 ml vers citroensap
  • Schijfjes citroen en takjes munt om te garneren

Zet met 500 ml kokend water thee en laat het 5 minuten trekken. Laat de thee afkoelen. Pak vervolgens een grote kan en vul die tot de helft met ijsblokjes. Schenk de bourbon, perzikpuree, honingsiroop en het citroensap in de kan. Voeg de afgekoelde thee toe en roer de drank om. Garneer de kan met citroen en takjes munt. Serveer met ijs in old fashioned-glazen.

Alcoholvrij

Het is niet lastig om deze recepten alcoholvrij te maken. Vervang de dranken door een alcoholvrije versie of kies voor heerlijke siropen. Zoals de Oldenhof Bacanha siropen; die zijn er in tal van smaken, waaronder passievrucht, vlierbloesem, basilicum of perzik. Zo kan jouw zomer niet meer stuk.

Bij Oldenhof kan je terecht voor de mooiste cocktailglazen en accessoires om jouw zomercocktail nog feestelijker te maken. Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare ijsblokjes, zodat je je drankje koelt, maar niet verwatert. Of maak je cocktail nog leuker met vrolijke, herbruikbare rietjes in allerlei zomerse kleurtjes.

Zonnige zomercocktails: 60 kleurrijke cocktails van Jassy Davis bestel je hier.