Bos op je bord : paddestoelen om te plukken en te eten

Met 150 recepten voor de fijnproever

Gourmand World Cookbook Awards 2009 riep Bos op je bord uit tot 'Beste van Nederland' in de categorie culinaire monografie.

‘Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck’, schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn veelzeggend: heksenboleet, duivelsei, kinderen der duisternis… Deze dreigende bewoordingen weerspiegelen de angst die wij in onze cultuur voor deze intrigerende plantengroep hebben.

In Nederland is het plukken en eten van wilde paddenstoelen dan ook weinig in trek. Lange tijd aten we niets anders dan de bleke kweekchampignon, maar gelukkig lijken top- en thuiskoks andere gekweekte en wilde paddenstoelen langzaam te herontdekken. Dit boek wil de misvattingen, het onbegrip en de onwetendheid over de paddenstoel ontzenuwen.

In Bos op je bord worden ruim vijftig verschillende soorten paddenstoelen behandeld, die stuk voor stuk in ons land geplukt kunnen worden. Behalve een cultuurhistorische verhandeling bevat het boek gedetailleerde beschrijvingen van elke soort en richtlijnen voor het vinden, plukken, schoonmaken en bewaren. De ruim 150 smakelijke recepten, waaronder zelfs enkele desserts, laten zien hoe veelzijdig paddestoelen zijn.

€ 19,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Met 150 recepten voor de fijnproever

Gourmand World Cookbook Awards 2009 riep Bos op je bord uit tot 'Beste van Nederland' in de categorie culinaire monografie.

‘Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck’, schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn veelzeggend: heksenboleet, duivelsei, kinderen der duisternis… Deze dreigende bewoordingen weerspiegelen de angst die wij in onze cultuur voor deze intrigerende plantengroep hebben.

In Nederland is het plukken en eten van wilde paddenstoelen dan ook weinig in trek. Lange tijd aten we niets anders dan de bleke kweekchampignon, maar gelukkig lijken top- en thuiskoks andere gekweekte en wilde paddenstoelen langzaam te herontdekken. Dit boek wil de misvattingen, het onbegrip en de onwetendheid over de paddenstoel ontzenuwen.

In Bos op je bord worden ruim vijftig verschillende soorten paddenstoelen behandeld, die stuk voor stuk in ons land geplukt kunnen worden. Behalve een cultuurhistorische verhandeling bevat het boek gedetailleerde beschrijvingen van elke soort en richtlijnen voor het vinden, plukken, schoonmaken en bewaren. De ruim 150 smakelijke recepten, waaronder zelfs enkele desserts, laten zien hoe veelzijdig paddestoelen zijn.

Met 150 recepten voor de fijnproever

Gourmand World Cookbook Awards 2009 riep Bos op je bord uit tot 'Beste van Nederland' in de categorie culinaire monografie.

‘Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck’, schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn veelzeggend: heksenboleet, duivelsei, kinderen der duisternis… Deze dreigende bewoordingen weerspiegelen de angst die wij in onze cultuur voor deze intrigerende plantengroep hebben.

In Nederland is het plukken en eten van wilde paddenstoelen dan ook weinig in trek. Lange tijd aten we niets anders dan de bleke kweekchampignon, maar gelukkig lijken top- en thuiskoks andere gekweekte en wilde paddenstoelen langzaam te herontdekken. Dit boek wil de misvattingen, het onbegrip en de onwetendheid over de paddenstoel ontzenuwen.

In Bos op je bord worden ruim vijftig verschillende soorten paddenstoelen behandeld, die stuk voor stuk in ons land geplukt kunnen worden. Behalve een cultuurhistorische verhandeling bevat het boek gedetailleerde beschrijvingen van elke soort en richtlijnen voor het vinden, plukken, schoonmaken en bewaren. De ruim 150 smakelijke recepten, waaronder zelfs enkele desserts, laten zien hoe veelzijdig paddestoelen zijn.

Meer informatie
Aantal pagina's176
MerkKookboek
Artikelnummer9789059562837
EAN9789059562837
AuteurRia Loohuizen
ISBN9789059562837
TaalNederlands
Themagroenten, fruit en salade
UitgeverFontaine
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice