Brood is Goud

Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Het thema van de Expo was 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven'. Na enige denkwerk werd het idee geboren om voedselverspilling tegen te gaan en om meer dan vijftig topchefs uit te nodigen om te komen koken voor de armen met het 'afval' van de Expo. Zowel de organisatie van de Expo als de door Bottura benaderde chefs reageerden enthousiast.

Gedurende de zes maanden van de Expo gingen chefs als René Redzepi, Gaston Acurio, Alain Ducasse, Joan Roca, Ferran & Albert Adria, Michel Troisgros, Alex Atala en Virgilio Martinez aan de slag. Elke chef kreeg de mogelijkheid om buurtkinderen te ontmoeten, een lunch voor hen klaar te maken en daarnaast een maaltijd te bereiden voor honderd gasten van lokale daklozenprojecten.

De kennis en creativieit van de chefs bewezen dat het ingezamelde voedsel, soms beurs en overrijp of snijresten die anders weggegooid zouden worden, niet alleen prima te gebruiken was maar dat men er ook heerlijke gerechten van kon maken.

'Brood is Goud' geeft niet alleen een prachtig beeld van dit project maar toont ook een keur aan inspirerende recepten van enkele van de beste chefs ter wereld.

€ 39,99
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Het thema van de Expo was 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven'. Na enige denkwerk werd het idee geboren om voedselverspilling tegen te gaan en om meer dan vijftig topchefs uit te nodigen om te komen koken voor de armen met het 'afval' van de Expo. Zowel de organisatie van de Expo als de door Bottura benaderde chefs reageerden enthousiast.

Gedurende de zes maanden van de Expo gingen chefs als René Redzepi, Gaston Acurio, Alain Ducasse, Joan Roca, Ferran & Albert Adria, Michel Troisgros, Alex Atala en Virgilio Martinez aan de slag. Elke chef kreeg de mogelijkheid om buurtkinderen te ontmoeten, een lunch voor hen klaar te maken en daarnaast een maaltijd te bereiden voor honderd gasten van lokale daklozenprojecten.

De kennis en creativieit van de chefs bewezen dat het ingezamelde voedsel, soms beurs en overrijp of snijresten die anders weggegooid zouden worden, niet alleen prima te gebruiken was maar dat men er ook heerlijke gerechten van kon maken.

'Brood is Goud' geeft niet alleen een prachtig beeld van dit project maar toont ook een keur aan inspirerende recepten van enkele van de beste chefs ter wereld.

Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Het thema van de Expo was 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven'. Na enige denkwerk werd het idee geboren om voedselverspilling tegen te gaan en om meer dan vijftig topchefs uit te nodigen om te komen koken voor de armen met het 'afval' van de Expo. Zowel de organisatie van de Expo als de door Bottura benaderde chefs reageerden enthousiast.

Gedurende de zes maanden van de Expo gingen chefs als René Redzepi, Gaston Acurio, Alain Ducasse, Joan Roca, Ferran & Albert Adria, Michel Troisgros, Alex Atala en Virgilio Martinez aan de slag. Elke chef kreeg de mogelijkheid om buurtkinderen te ontmoeten, een lunch voor hen klaar te maken en daarnaast een maaltijd te bereiden voor honderd gasten van lokale daklozenprojecten.

De kennis en creativieit van de chefs bewezen dat het ingezamelde voedsel, soms beurs en overrijp of snijresten die anders weggegooid zouden worden, niet alleen prima te gebruiken was maar dat men er ook heerlijke gerechten van kon maken.

'Brood is Goud' geeft niet alleen een prachtig beeld van dit project maar toont ook een keur aan inspirerende recepten van enkele van de beste chefs ter wereld.

Meer informatie
Aantal pagina's424
MerkBowls and Dishes
Artikelnummer9789089897619
EAN9789089897619
AuteurMassimo Bottura
ISBN9789089897619
TaalNederlands
UitgeverTerra
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice