Brood is Goud : Massimo Bottura
Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Het thema van de Expo was 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven'. Na enige denkwerk werd het idee geboren om voedselverspilling tegen te gaan en om meer dan vijftig topchefs uit te nodigen om te komen koken voor de armen met het 'afval' van de Expo. Zowel de organisatie van de Expo als de door Bottura benaderde chefs reageerden enthousiast.
Gedurende de zes maanden van de Expo gingen chefs als René Redzepi, Gaston Acurio, Alain Ducasse, Joan Roca, Ferran & Albert Adria, Michel Troisgros, Alex Atala en Virgilio Martinez aan de slag. Elke chef kreeg de mogelijkheid om buurtkinderen te ontmoeten, een lunch voor hen klaar te maken en daarnaast een maaltijd te bereiden voor honderd gasten van lokale daklozenprojecten.
De kennis en creativieit van de chefs bewezen dat het ingezamelde voedsel, soms beurs en overrijp of snijresten die anders weggegooid zouden worden, niet alleen prima te gebruiken was maar dat men er ook heerlijke gerechten van kon maken.
'Brood is Goud' geeft niet alleen een prachtig beeld van dit project maar toont ook een keur aan inspirerende recepten van enkele van de beste chefs ter wereld.
- Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland.
- Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.
- Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
- Gratis cadeauverpakking.
Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Het thema van de Expo was 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven'. Na enige denkwerk werd het idee geboren om voedselverspilling tegen te gaan en om meer dan vijftig topchefs uit te nodigen om te komen koken voor de armen met het 'afval' van de Expo. Zowel de organisatie van de Expo als de door Bottura benaderde chefs reageerden enthousiast.
Gedurende de zes maanden van de Expo gingen chefs als René Redzepi, Gaston Acurio, Alain Ducasse, Joan Roca, Ferran & Albert Adria, Michel Troisgros, Alex Atala en Virgilio Martinez aan de slag. Elke chef kreeg de mogelijkheid om buurtkinderen te ontmoeten, een lunch voor hen klaar te maken en daarnaast een maaltijd te bereiden voor honderd gasten van lokale daklozenprojecten.
De kennis en creativieit van de chefs bewezen dat het ingezamelde voedsel, soms beurs en overrijp of snijresten die anders weggegooid zouden worden, niet alleen prima te gebruiken was maar dat men er ook heerlijke gerechten van kon maken.
'Brood is Goud' geeft niet alleen een prachtig beeld van dit project maar toont ook een keur aan inspirerende recepten van enkele van de beste chefs ter wereld.
Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Het thema van de Expo was 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven'. Na enige denkwerk werd het idee geboren om voedselverspilling tegen te gaan en om meer dan vijftig topchefs uit te nodigen om te komen koken voor de armen met het 'afval' van de Expo. Zowel de organisatie van de Expo als de door Bottura benaderde chefs reageerden enthousiast.
Gedurende de zes maanden van de Expo gingen chefs als René Redzepi, Gaston Acurio, Alain Ducasse, Joan Roca, Ferran & Albert Adria, Michel Troisgros, Alex Atala en Virgilio Martinez aan de slag. Elke chef kreeg de mogelijkheid om buurtkinderen te ontmoeten, een lunch voor hen klaar te maken en daarnaast een maaltijd te bereiden voor honderd gasten van lokale daklozenprojecten.
De kennis en creativieit van de chefs bewezen dat het ingezamelde voedsel, soms beurs en overrijp of snijresten die anders weggegooid zouden worden, niet alleen prima te gebruiken was maar dat men er ook heerlijke gerechten van kon maken.
'Brood is Goud' geeft niet alleen een prachtig beeld van dit project maar toont ook een keur aan inspirerende recepten van enkele van de beste chefs ter wereld.
Aantal pagina's | 424 |
---|---|
Merk | Bowls and Dishes |
Artikelnummer | 9789089897619 |
EAN | 9789089897619 |
Auteur | Massimo Bottura |
ISBN | 9789089897619 |
Taal | Nederlands |
Uitgever | Terra |
Uitvoering | hardcover |
Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.
- Kunnen wij u helpen?
Wij zijn bereikbaar tot 18:00 via 035 623 66 26 en klantenservice@kookwinkel.nl.
- Onze kookwinkels
Kom ook eens langs en laat u inspireren en adviseren in één van onze kookwinkels.