De Ark van de Smaak in Nederland - PRE-ORDER (juni)

'De Ark van de Smaak in Nederland' is een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland.

Nederland is niet alleen een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld, maar ook een rijk culinair land met een royaal aanbod aan producten. Aardappelen, groentes, kazen, vissen, vruchten, granen en vee, het wordt hier gemaakt, verbouwd, gevangen, gefokt en geteeld. Veel is voor export bestemd en maar al te graag halen we producten ervoor terug uit het buitenland. En dat is zonde.

'De Ark van de Smaak in Nederland' laat zien dat we heel goed kunnen volstaan met voedsel van eigen bodem. Minder 'voedselkilometers' maken en verkorting van de voedselketen is gezond voor mens, dier en natuur. Het draagt bij aan een betere regionale economie, eerlijker prijzen, verse producten die beter van smaak zijn en versterkt bovendien het contact tussen boer en burger.

Met recepten van chef-koks, interviews met producenten, een kalender voor seizoensgebonden eten en verdiepende essays presenteert dit boek de gastronomische kracht en het culinaire erfgoed van Nederland in een notendop.

Over de auteur : Slow Food is een internationale organisatie die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dat doet ze door het wereldwijde platform De Ark van de Smaak. Hier zijn nu 5328 producten opgenomen, waarvan meer dan 100 uit Nederland. Deze zijn gekeurd op traditie, kleinschaligheid, zeldzaamheid, ambachtelijkheid en vooral op 'lekker'.

€ 29,99
  • Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

'De Ark van de Smaak in Nederland' is een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland.

Nederland is niet alleen een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld, maar ook een rijk culinair land met een royaal aanbod aan producten. Aardappelen, groentes, kazen, vissen, vruchten, granen en vee, het wordt hier gemaakt, verbouwd, gevangen, gefokt en geteeld. Veel is voor export bestemd en maar al te graag halen we producten ervoor terug uit het buitenland. En dat is zonde.

'De Ark van de Smaak in Nederland' laat zien dat we heel goed kunnen volstaan met voedsel van eigen bodem. Minder 'voedselkilometers' maken en verkorting van de voedselketen is gezond voor mens, dier en natuur. Het draagt bij aan een betere regionale economie, eerlijker prijzen, verse producten die beter van smaak zijn en versterkt bovendien het contact tussen boer en burger.

Met recepten van chef-koks, interviews met producenten, een kalender voor seizoensgebonden eten en verdiepende essays presenteert dit boek de gastronomische kracht en het culinaire erfgoed van Nederland in een notendop.

Over de auteur : Slow Food is een internationale organisatie die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dat doet ze door het wereldwijde platform De Ark van de Smaak. Hier zijn nu 5328 producten opgenomen, waarvan meer dan 100 uit Nederland. Deze zijn gekeurd op traditie, kleinschaligheid, zeldzaamheid, ambachtelijkheid en vooral op 'lekker'.

'De Ark van de Smaak in Nederland' is een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland.

Nederland is niet alleen een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld, maar ook een rijk culinair land met een royaal aanbod aan producten. Aardappelen, groentes, kazen, vissen, vruchten, granen en vee, het wordt hier gemaakt, verbouwd, gevangen, gefokt en geteeld. Veel is voor export bestemd en maar al te graag halen we producten ervoor terug uit het buitenland. En dat is zonde.

'De Ark van de Smaak in Nederland' laat zien dat we heel goed kunnen volstaan met voedsel van eigen bodem. Minder 'voedselkilometers' maken en verkorting van de voedselketen is gezond voor mens, dier en natuur. Het draagt bij aan een betere regionale economie, eerlijker prijzen, verse producten die beter van smaak zijn en versterkt bovendien het contact tussen boer en burger.

Met recepten van chef-koks, interviews met producenten, een kalender voor seizoensgebonden eten en verdiepende essays presenteert dit boek de gastronomische kracht en het culinaire erfgoed van Nederland in een notendop.

Over de auteur : Slow Food is een internationale organisatie die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dat doet ze door het wereldwijde platform De Ark van de Smaak. Hier zijn nu 5328 producten opgenomen, waarvan meer dan 100 uit Nederland. Deze zijn gekeurd op traditie, kleinschaligheid, zeldzaamheid, ambachtelijkheid en vooral op 'lekker'.

Meer informatie
Aantal pagina's300
MerkBowls and Dishes
Artikelnummer9789462497764
EAN9789462497764
ISBN9789462497764
TaalNederlands
Themabasis en naslagwerken
UitgeverWalburg Pers
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Klantenservice