De Shanghai keuken : de authentieke en sfeervolle keuken van oost-China

Als we denken aan Chinees eten, dan denken we aan roerbakken, dumplings of loempia’s. Vanwege zijn enorme omvang biedt China plaats aan vele verschillende cuisines. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Ondanks de vele regionale verschillen kan de Chinese keuken grofweg onderverdeeld worden in vier categorieën: de Kantonese keuken in het zuiden, de Beijing-keuken in het noorden, de Sichuan-keuken in het westen en de Shanghai-keuken in het oosten.

De regio Shanghai heeft veel rivieren, meren en plassen en het is dus niet verrassend dat in veel gerechten vis voorkomt. Bovendien wordt de Shanghainese keuken gekarakteriseerd door een groter gebruik van sojasaus, suiker, rijstwijn en rijstazijn. Dat is nauwelijks opzienbarend, aangezien de beste rijstwijn van China uit de stad Shaoxing komt en de beroemde zwarte rijstazijn uit de provincie Zhenjiang.

De Shanghainese keuken biedt vele beroemde gerechten zoals Xia Long bao (Shanghainese dumplings) en Sticky tofoe. Voor het ontbijt is het vaak een simpele snack zoals rijst en gefrituurd deeg, genaamd Youtiao.

Fuchsia Dunlop is er – na haar eerdere bestseller De echte Chinese keuken thuis – wederom in geslaagd om een watertandend beeld te schetsen van een van de meest complexe en bijzondere keukens ter wereld

€ 29,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Als we denken aan Chinees eten, dan denken we aan roerbakken, dumplings of loempia’s. Vanwege zijn enorme omvang biedt China plaats aan vele verschillende cuisines. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Ondanks de vele regionale verschillen kan de Chinese keuken grofweg onderverdeeld worden in vier categorieën: de Kantonese keuken in het zuiden, de Beijing-keuken in het noorden, de Sichuan-keuken in het westen en de Shanghai-keuken in het oosten.

De regio Shanghai heeft veel rivieren, meren en plassen en het is dus niet verrassend dat in veel gerechten vis voorkomt. Bovendien wordt de Shanghainese keuken gekarakteriseerd door een groter gebruik van sojasaus, suiker, rijstwijn en rijstazijn. Dat is nauwelijks opzienbarend, aangezien de beste rijstwijn van China uit de stad Shaoxing komt en de beroemde zwarte rijstazijn uit de provincie Zhenjiang.

De Shanghainese keuken biedt vele beroemde gerechten zoals Xia Long bao (Shanghainese dumplings) en Sticky tofoe. Voor het ontbijt is het vaak een simpele snack zoals rijst en gefrituurd deeg, genaamd Youtiao.

Fuchsia Dunlop is er – na haar eerdere bestseller De echte Chinese keuken thuis – wederom in geslaagd om een watertandend beeld te schetsen van een van de meest complexe en bijzondere keukens ter wereld

Als we denken aan Chinees eten, dan denken we aan roerbakken, dumplings of loempia’s. Vanwege zijn enorme omvang biedt China plaats aan vele verschillende cuisines. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Ondanks de vele regionale verschillen kan de Chinese keuken grofweg onderverdeeld worden in vier categorieën: de Kantonese keuken in het zuiden, de Beijing-keuken in het noorden, de Sichuan-keuken in het westen en de Shanghai-keuken in het oosten.

De regio Shanghai heeft veel rivieren, meren en plassen en het is dus niet verrassend dat in veel gerechten vis voorkomt. Bovendien wordt de Shanghainese keuken gekarakteriseerd door een groter gebruik van sojasaus, suiker, rijstwijn en rijstazijn. Dat is nauwelijks opzienbarend, aangezien de beste rijstwijn van China uit de stad Shaoxing komt en de beroemde zwarte rijstazijn uit de provincie Zhenjiang.

De Shanghainese keuken biedt vele beroemde gerechten zoals Xia Long bao (Shanghainese dumplings) en Sticky tofoe. Voor het ontbijt is het vaak een simpele snack zoals rijst en gefrituurd deeg, genaamd Youtiao.

Fuchsia Dunlop is er – na haar eerdere bestseller De echte Chinese keuken thuis – wederom in geslaagd om een watertandend beeld te schetsen van een van de meest complexe en bijzondere keukens ter wereld

Meer informatie
Aantal pagina's400
MerkKookboek
Artikelnummer9789045208978
EAN9789045208978
AuteurFiona Dunlop
ISBN9789045208978
TaalNederlands
Themaaziatisch
UitgeverKarakter
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice