De smaakvergelijking : de wetenschap achter geweldig koken

De smaakvergelijking is een toegankelijke gids die je help om elementaire ingrediënten te verheffen en heerlijke gerechten te bereiden die telkens de juiste toon weten te treffen.

In dit boek duikt moleculair bioloog en culinair schrijver Nik Sharma diep in de wetenschap achter smaak. Hij onderzoekt aan de hand van meer dan 100 recepten (die grotendeels hun oorsprong vinden in de Indiase keuken) de verschillende componenten die onze smaakbeleving beïnvloeden.

Onze emoties die een rol spelen als we koken en eten, ons zicht dat de kleuren en vormen van ons voedsel registreert. Geluid, diverse textuurelementen en de verschillende manieren om ze op te bouwen.

Ook worden de vijf basissmaken zoet, zuur, bitter, zout, umami en smaakversterkers als rijkheid (de smaak van vet) en vurigheid uitgebreid behandeld.

Een spannende en smaakvolle ontdekkingsreis waarin theorie en praktijk prachtig vervlochten zijn.

Direct leverbaar
Op voorraad
Normale prijs € 39,99 Speciale prijs € 24,99
  • Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

De smaakvergelijking is een toegankelijke gids die je help om elementaire ingrediënten te verheffen en heerlijke gerechten te bereiden die telkens de juiste toon weten te treffen.

In dit boek duikt moleculair bioloog en culinair schrijver Nik Sharma diep in de wetenschap achter smaak. Hij onderzoekt aan de hand van meer dan 100 recepten (die grotendeels hun oorsprong vinden in de Indiase keuken) de verschillende componenten die onze smaakbeleving beïnvloeden.

Onze emoties die een rol spelen als we koken en eten, ons zicht dat de kleuren en vormen van ons voedsel registreert. Geluid, diverse textuurelementen en de verschillende manieren om ze op te bouwen.

Ook worden de vijf basissmaken zoet, zuur, bitter, zout, umami en smaakversterkers als rijkheid (de smaak van vet) en vurigheid uitgebreid behandeld.

Een spannende en smaakvolle ontdekkingsreis waarin theorie en praktijk prachtig vervlochten zijn.

De smaakvergelijking is een toegankelijke gids die je help om elementaire ingrediënten te verheffen en heerlijke gerechten te bereiden die telkens de juiste toon weten te treffen.

In dit boek duikt moleculair bioloog en culinair schrijver Nik Sharma diep in de wetenschap achter smaak. Hij onderzoekt aan de hand van meer dan 100 recepten (die grotendeels hun oorsprong vinden in de Indiase keuken) de verschillende componenten die onze smaakbeleving beïnvloeden.

Onze emoties die een rol spelen als we koken en eten, ons zicht dat de kleuren en vormen van ons voedsel registreert. Geluid, diverse textuurelementen en de verschillende manieren om ze op te bouwen.

Ook worden de vijf basissmaken zoet, zuur, bitter, zout, umami en smaakversterkers als rijkheid (de smaak van vet) en vurigheid uitgebreid behandeld.

Een spannende en smaakvolle ontdekkingsreis waarin theorie en praktijk prachtig vervlochten zijn.

Meer informatie
Aantal pagina's352
MerkBowls and Dishes
Artikelnummer9789464040586
EAN9789464040586
ISBN9789464040586
TaalNederlands
Themabasis en naslagwerken
UitgeverFontaine
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Klantenservice