De smaakvergelijking : de wetenschap achter geweldig koken
De smaakvergelijking is een toegankelijke gids die je help om elementaire ingrediënten te verheffen en heerlijke gerechten te bereiden die telkens de juiste toon weten te treffen.
In dit boek duikt moleculair bioloog en culinair schrijver Nik Sharma diep in de wetenschap achter smaak. Hij onderzoekt aan de hand van meer dan 100 recepten (die grotendeels hun oorsprong vinden in de Indiase keuken) de verschillende componenten die onze smaakbeleving beïnvloeden.
Onze emoties die een rol spelen als we koken en eten, ons zicht dat de kleuren en vormen van ons voedsel registreert. Geluid, diverse textuurelementen en de verschillende manieren om ze op te bouwen.
Ook worden de vijf basissmaken zoet, zuur, bitter, zout, umami en smaakversterkers als rijkheid (de smaak van vet) en vurigheid uitgebreid behandeld.
Een spannende en smaakvolle ontdekkingsreis waarin theorie en praktijk prachtig vervlochten zijn.
- Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland.
- Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.
- Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
- Gratis cadeauverpakking.
De smaakvergelijking is een toegankelijke gids die je help om elementaire ingrediënten te verheffen en heerlijke gerechten te bereiden die telkens de juiste toon weten te treffen.
In dit boek duikt moleculair bioloog en culinair schrijver Nik Sharma diep in de wetenschap achter smaak. Hij onderzoekt aan de hand van meer dan 100 recepten (die grotendeels hun oorsprong vinden in de Indiase keuken) de verschillende componenten die onze smaakbeleving beïnvloeden.
Onze emoties die een rol spelen als we koken en eten, ons zicht dat de kleuren en vormen van ons voedsel registreert. Geluid, diverse textuurelementen en de verschillende manieren om ze op te bouwen.
Ook worden de vijf basissmaken zoet, zuur, bitter, zout, umami en smaakversterkers als rijkheid (de smaak van vet) en vurigheid uitgebreid behandeld.
Een spannende en smaakvolle ontdekkingsreis waarin theorie en praktijk prachtig vervlochten zijn.
De smaakvergelijking is een toegankelijke gids die je help om elementaire ingrediënten te verheffen en heerlijke gerechten te bereiden die telkens de juiste toon weten te treffen.
In dit boek duikt moleculair bioloog en culinair schrijver Nik Sharma diep in de wetenschap achter smaak. Hij onderzoekt aan de hand van meer dan 100 recepten (die grotendeels hun oorsprong vinden in de Indiase keuken) de verschillende componenten die onze smaakbeleving beïnvloeden.
Onze emoties die een rol spelen als we koken en eten, ons zicht dat de kleuren en vormen van ons voedsel registreert. Geluid, diverse textuurelementen en de verschillende manieren om ze op te bouwen.
Ook worden de vijf basissmaken zoet, zuur, bitter, zout, umami en smaakversterkers als rijkheid (de smaak van vet) en vurigheid uitgebreid behandeld.
Een spannende en smaakvolle ontdekkingsreis waarin theorie en praktijk prachtig vervlochten zijn.
Aantal pagina's | 352 |
---|---|
Merk | Bowls and Dishes |
Artikelnummer | 9789464040586 |
EAN | 9789464040586 |
ISBN | 9789464040586 |
Taal | Nederlands |
Thema | basis en naslagwerken |
Uitgever | Fontaine |
Uitvoering | hardcover |
Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.
- Kunnen wij u helpen?
Wij zijn bereikbaar tot 18:00 via 035 623 66 26 en klantenservice@kookwinkel.nl.
- Onze kookwinkels
Kom ook eens langs en laat u inspireren en adviseren in één van onze kookwinkels.