Distilleren : de kunst van het ruiken

In dit kloeke, stevig gebonden boek vertelt Fenny van Wees uitgebreid over de geschiedenis van het familiebedrijf 'A. van Wees : distilleerderij De Ooievaar'. Het bedrijf bestaat sinds 1782. Haar opa en haar vader waren er ook al stoker. Sinds 2000 staat zij aan het roer.

Weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen.

De afgelopen veertig jaar verdwenen tientallen distilleerderijen. En daarmee veel van de kennis van het vak. Fenny van Wees beheerst dit ambacht tot in de puntjes. Ze geeft haar kijk op de geschiedenis van het distilleren in Nederland en gaat uitvoerig in op de kunst van het ruiken.

'A. van Wees : distilleerderij De Ooievaar' is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, wordt er gedistilleerd volgens authentieke receptuur.

€ 34,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. V.a. €75,-. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

In dit kloeke, stevig gebonden boek vertelt Fenny van Wees uitgebreid over de geschiedenis van het familiebedrijf 'A. van Wees : distilleerderij De Ooievaar'. Het bedrijf bestaat sinds 1782. Haar opa en haar vader waren er ook al stoker. Sinds 2000 staat zij aan het roer.

Weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen.

De afgelopen veertig jaar verdwenen tientallen distilleerderijen. En daarmee veel van de kennis van het vak. Fenny van Wees beheerst dit ambacht tot in de puntjes. Ze geeft haar kijk op de geschiedenis van het distilleren in Nederland en gaat uitvoerig in op de kunst van het ruiken.

'A. van Wees : distilleerderij De Ooievaar' is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, wordt er gedistilleerd volgens authentieke receptuur.

In dit kloeke, stevig gebonden boek vertelt Fenny van Wees uitgebreid over de geschiedenis van het familiebedrijf 'A. van Wees : distilleerderij De Ooievaar'. Het bedrijf bestaat sinds 1782. Haar opa en haar vader waren er ook al stoker. Sinds 2000 staat zij aan het roer.

Weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen.

De afgelopen veertig jaar verdwenen tientallen distilleerderijen. En daarmee veel van de kennis van het vak. Fenny van Wees beheerst dit ambacht tot in de puntjes. Ze geeft haar kijk op de geschiedenis van het distilleren in Nederland en gaat uitvoerig in op de kunst van het ruiken.

'A. van Wees : distilleerderij De Ooievaar' is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, wordt er gedistilleerd volgens authentieke receptuur.

Meer informatie
Aantal pagina's288
MerkBowls and Dishes
Artikelnummer9789492206572
EAN9789492206572
ISBN9789492206572
TaalNederlands
UitgeverLoopvis
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice