Een hapklare historie van Frankrijk

Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. En dat levert verrassende en smeuïge verhalen op, laten een Franse kaasspeciallist en een Amerikaanse wetenschapper overtuigend zien in dit boek.

Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van de bekendste Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van de meest legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.

De smakelijke verhalen in dit boek zijn een ware lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Direct leverbaar
Op voorraad
€ 25,00
  • Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. En dat levert verrassende en smeuïge verhalen op, laten een Franse kaasspeciallist en een Amerikaanse wetenschapper overtuigend zien in dit boek.

Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van de bekendste Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van de meest legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.

De smakelijke verhalen in dit boek zijn een ware lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. En dat levert verrassende en smeuïge verhalen op, laten een Franse kaasspeciallist en een Amerikaanse wetenschapper overtuigend zien in dit boek.

Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van de bekendste Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van de meest legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.

De smakelijke verhalen in dit boek zijn een ware lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Meer informatie
Aantal pagina's360
MerkBowls and Dishes
Artikelnummer9789492037930
EAN9789492037930
ISBN9789492037930
TaalNederlands
UitgeverLuitingh-Sijthoff
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Klantenservice