Escoffier | Kookboek van de klassieke keuken

Waardering:
100% of 100
geen

De naam Escoffier behoeft nauwelijks nog introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam. Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 Le Guide Culinaire, waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks.

HET KOOKBOEK VAN DE KLASSIEKE KEUKEN is de Nederlandse vertaling van 'Le Guide Culinaire', geredigeerd door de Nederlandse culinaire journaliste Wina Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Meer dan 5000 recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. In zijn inleiding legde Escoffier sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. 'Ik heb er', zo schreef hij 'geen luxueus boek van willen maken om in de boekenkast te staan pronken, integendeel: het werk moet een metgezel zijn voor de praktijk van alledag, voortdurend onder handbereik, een bron van nuttige en concrete adviezen. Als inspiratiebron is het werk tot dusverre onovertroffen: nog steeds wordt 'Le Guide Culinaire' overal ter wereld door alle meesterkoks gebruikt.

€ 34,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

De naam Escoffier behoeft nauwelijks nog introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam. Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 Le Guide Culinaire, waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks.

HET KOOKBOEK VAN DE KLASSIEKE KEUKEN is de Nederlandse vertaling van 'Le Guide Culinaire', geredigeerd door de Nederlandse culinaire journaliste Wina Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Meer dan 5000 recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. In zijn inleiding legde Escoffier sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. 'Ik heb er', zo schreef hij 'geen luxueus boek van willen maken om in de boekenkast te staan pronken, integendeel: het werk moet een metgezel zijn voor de praktijk van alledag, voortdurend onder handbereik, een bron van nuttige en concrete adviezen. Als inspiratiebron is het werk tot dusverre onovertroffen: nog steeds wordt 'Le Guide Culinaire' overal ter wereld door alle meesterkoks gebruikt.

De naam Escoffier behoeft nauwelijks nog introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam. Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 Le Guide Culinaire, waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks.

HET KOOKBOEK VAN DE KLASSIEKE KEUKEN is de Nederlandse vertaling van 'Le Guide Culinaire', geredigeerd door de Nederlandse culinaire journaliste Wina Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Meer dan 5000 recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. In zijn inleiding legde Escoffier sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. 'Ik heb er', zo schreef hij 'geen luxueus boek van willen maken om in de boekenkast te staan pronken, integendeel: het werk moet een metgezel zijn voor de praktijk van alledag, voortdurend onder handbereik, een bron van nuttige en concrete adviezen. Als inspiratiebron is het werk tot dusverre onovertroffen: nog steeds wordt 'Le Guide Culinaire' overal ter wereld door alle meesterkoks gebruikt.

Meer informatie
Aantal pagina's1024
MerkKookboek
Artikelnummer9789059565357
AuteurAuguste Escoffier
ISBN9789059565357
TaalNederlands
Themabasis en naslagwerken, bekende chefs en restaurants, frans
UitgeverHes & de Graaf Publishers
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice