Handboek voor de perfecte steak

geen
Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je de perfecte steak? Waarop moet je letten bij de slager? Hoe krijg je een knapperig goudbruin korstje? Wil je je steak rare, medium of well done? Hoe maak je een fraai ruitje in een vetgemarmerde Aberdeen Angus-rib eye van de grill? Wat is het verschil tussen de bereiding van een vuistdikke chateaubriand en die van een rosé gegaarde entrecote? Welke koekenpan gebruik je? Bak je het best in boter of in olijfolie? Wat is dry-aging eigenlijk? En hoe maak je nu zo'n ouderwets lekkere jus voor een biefstuk met witbrood? Vragen waarop het Handboek voor de perfecte steak definitieve antwoorden geeft.

Journalist Marcus Polman (zelfverklaard carnitariër) ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, ecoboeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses in New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in Schotland tot een minislagerscursus uitbenen. Allemaal met één heilig doel: een antwoord vinden op de vraag hoe je de perfecte steak maakt.
€ 15,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je de perfecte steak? Waarop moet je letten bij de slager? Hoe krijg je een knapperig goudbruin korstje? Wil je je steak rare, medium of well done? Hoe maak je een fraai ruitje in een vetgemarmerde Aberdeen Angus-rib eye van de grill? Wat is het verschil tussen de bereiding van een vuistdikke chateaubriand en die van een rosé gegaarde entrecote? Welke koekenpan gebruik je? Bak je het best in boter of in olijfolie? Wat is dry-aging eigenlijk? En hoe maak je nu zo'n ouderwets lekkere jus voor een biefstuk met witbrood? Vragen waarop het Handboek voor de perfecte steak definitieve antwoorden geeft.

Journalist Marcus Polman (zelfverklaard carnitariër) ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, ecoboeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses in New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in Schotland tot een minislagerscursus uitbenen. Allemaal met één heilig doel: een antwoord vinden op de vraag hoe je de perfecte steak maakt.

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je de perfecte steak? Waarop moet je letten bij de slager? Hoe krijg je een knapperig goudbruin korstje? Wil je je steak rare, medium of well done? Hoe maak je een fraai ruitje in een vetgemarmerde Aberdeen Angus-rib eye van de grill? Wat is het verschil tussen de bereiding van een vuistdikke chateaubriand en die van een rosé gegaarde entrecote? Welke koekenpan gebruik je? Bak je het best in boter of in olijfolie? Wat is dry-aging eigenlijk? En hoe maak je nu zo'n ouderwets lekkere jus voor een biefstuk met witbrood? Vragen waarop het Handboek voor de perfecte steak definitieve antwoorden geeft.

Journalist Marcus Polman (zelfverklaard carnitariër) ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, ecoboeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses in New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in Schotland tot een minislagerscursus uitbenen. Allemaal met één heilig doel: een antwoord vinden op de vraag hoe je de perfecte steak maakt.

Meer informatie
Aantal pagina's 176
Merk Kookboek
Artikelnummer 9789059564084
Auteur Marcus Polman
ISBN 9789059564084
Taal Nederlands
Thema vlees, wild en gevogelte
Uitgever Fontaine Uitgevers
Uitvoering hardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice