Haring, de vis die Nederland veranderde

geen

Haring, alles over de vis die Nederland groot maakte.

De geschiedenis, de economie en de cultuur van de haring in Nederland vanaf de vijftiende eeuw.

De grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de oppermachtige Nederlandse koopvaardij. Haring was onmisbaar geworden want het leverde de proteïnen en de omega-3-vetzuren waarop een bevolking kon groeien. De 'Hollandse Nieuwe' is inmiddels een delicatesse met culinaire fans over de hele wereld.

In 22 bondige hoofdstukken trekt de vaderlandse geschiedenis voorbij, met de haring als middelpunt. Geen historisch feit, biologisch aspect, volkse wijsheid of hardnekkige mythe blijft onbesproken. Na duizend jaar haringvisserij en haringhandel is de haring diep in de Nederlandse genen gaan zitten.

Huib Stam (1956) is journalist en schrijver van non-fictie. Recent verscheen van zijn hand Eetsprookjes. Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid.

'Een schitterend, uitgebreid naslagwerk over een vis om verliefd op te worden, de vergeten Hollandse held de haring.' - Nederlandse Visbureau

'Een verrassing en een verrijking in de literatuur over visserij en historie van handel en cultuur in Nederland.' NBD|Biblion Recensie(s)

€ 9,99
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.

Haring, alles over de vis die Nederland groot maakte.

De geschiedenis, de economie en de cultuur van de haring in Nederland vanaf de vijftiende eeuw.

De grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de oppermachtige Nederlandse koopvaardij. Haring was onmisbaar geworden want het leverde de proteïnen en de omega-3-vetzuren waarop een bevolking kon groeien. De 'Hollandse Nieuwe' is inmiddels een delicatesse met culinaire fans over de hele wereld.

In 22 bondige hoofdstukken trekt de vaderlandse geschiedenis voorbij, met de haring als middelpunt. Geen historisch feit, biologisch aspect, volkse wijsheid of hardnekkige mythe blijft onbesproken. Na duizend jaar haringvisserij en haringhandel is de haring diep in de Nederlandse genen gaan zitten.

Huib Stam (1956) is journalist en schrijver van non-fictie. Recent verscheen van zijn hand Eetsprookjes. Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid.

'Een schitterend, uitgebreid naslagwerk over een vis om verliefd op te worden, de vergeten Hollandse held de haring.' - Nederlandse Visbureau

'Een verrassing en een verrijking in de literatuur over visserij en historie van handel en cultuur in Nederland.' NBD|Biblion Recensie(s)

Haring, alles over de vis die Nederland groot maakte.

De geschiedenis, de economie en de cultuur van de haring in Nederland vanaf de vijftiende eeuw.

De grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de oppermachtige Nederlandse koopvaardij. Haring was onmisbaar geworden want het leverde de proteïnen en de omega-3-vetzuren waarop een bevolking kon groeien. De 'Hollandse Nieuwe' is inmiddels een delicatesse met culinaire fans over de hele wereld.

In 22 bondige hoofdstukken trekt de vaderlandse geschiedenis voorbij, met de haring als middelpunt. Geen historisch feit, biologisch aspect, volkse wijsheid of hardnekkige mythe blijft onbesproken. Na duizend jaar haringvisserij en haringhandel is de haring diep in de Nederlandse genen gaan zitten.

Huib Stam (1956) is journalist en schrijver van non-fictie. Recent verscheen van zijn hand Eetsprookjes. Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid.

'Een schitterend, uitgebreid naslagwerk over een vis om verliefd op te worden, de vergeten Hollandse held de haring.' - Nederlandse Visbureau

'Een verrassing en een verrijking in de literatuur over visserij en historie van handel en cultuur in Nederland.' NBD|Biblion Recensie(s)

Meer informatie
Aantal pagina's352
MerkKookboek
Artikelnummer9789048827831
AuteurHuib Stam
ISBN9789048827831
TaalNederlands
Themanederlands en vlaams
UitgeverCarrera
Uitvoeringpaperback
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice