Het wilde eten - boer, visser, jager

geen
Het wilde eten is een persoonlijk en meeslepend kook-, lees- en doeboek. Met stoere verhalen, heerlijke recepten en vrolijke anekdotes uit de kleivlakten van de polders, rond het zilt van de zee, de herfstgeuren van de bossen en de ruigten elders in de wereld.

Het is geen gewoon kookboek: dit is een zoektocht naar het échte eten. Het vertelt over de kip die Jacques' vader achter de schuur slachtte, het wilde rukken van de vis aan de lijn, paddenstoelen die zich onder vochtig blad verschuilen, een fazant die hangt te besterven en de verstilde schoonheid van de wilde natuur. Daarnaast biedt het antwoord op heel praktische vragen: hoe richt je je moestuin in, hoe maak je een rookkast? Waar raap je oesters, hoe vang je een zalm en hoe maak je je eigen pruimenlikeur?

Dit alles werd gevangen in een boek met sfeervolle fotografie van Ronald Hoeben en Maarten Koch en stijlvolle illustraties van Gerard Veldman.

Jacques Hermus (1958) is culinair journalist van beroep, historicus van opleiding, boer van geboorte en altijd verzamelaar, visser en jager in gedachte. Hij schrijft voor diverse dagbladen en tijdschriften over eten en wijn en reist daartoe naar alle uithoeken van de wereld.

'Dit is niet zomaar een boek, het is een levensles, een bijzonder en respectvol eerbetoon aan de natuur.' - Stéphane Reynaud, auteur À propos bistro.

'Zoeken in de natuur en dan koken met wild eten - vis, vlees, paddenstoelen, kruiden, groenten - uit je eigen omgeving. Dit is een prachtig boek vol mooie verhalen over goede producten.' - Dick Soek, chef-kok Piloersemaborg.
€ 29,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Het wilde eten is een persoonlijk en meeslepend kook-, lees- en doeboek. Met stoere verhalen, heerlijke recepten en vrolijke anekdotes uit de kleivlakten van de polders, rond het zilt van de zee, de herfstgeuren van de bossen en de ruigten elders in de wereld.

Het is geen gewoon kookboek: dit is een zoektocht naar het échte eten. Het vertelt over de kip die Jacques' vader achter de schuur slachtte, het wilde rukken van de vis aan de lijn, paddenstoelen die zich onder vochtig blad verschuilen, een fazant die hangt te besterven en de verstilde schoonheid van de wilde natuur. Daarnaast biedt het antwoord op heel praktische vragen: hoe richt je je moestuin in, hoe maak je een rookkast? Waar raap je oesters, hoe vang je een zalm en hoe maak je je eigen pruimenlikeur?

Dit alles werd gevangen in een boek met sfeervolle fotografie van Ronald Hoeben en Maarten Koch en stijlvolle illustraties van Gerard Veldman.

Jacques Hermus (1958) is culinair journalist van beroep, historicus van opleiding, boer van geboorte en altijd verzamelaar, visser en jager in gedachte. Hij schrijft voor diverse dagbladen en tijdschriften over eten en wijn en reist daartoe naar alle uithoeken van de wereld.

'Dit is niet zomaar een boek, het is een levensles, een bijzonder en respectvol eerbetoon aan de natuur.' - Stéphane Reynaud, auteur À propos bistro.

'Zoeken in de natuur en dan koken met wild eten - vis, vlees, paddenstoelen, kruiden, groenten - uit je eigen omgeving. Dit is een prachtig boek vol mooie verhalen over goede producten.' - Dick Soek, chef-kok Piloersemaborg.

Het wilde eten is een persoonlijk en meeslepend kook-, lees- en doeboek. Met stoere verhalen, heerlijke recepten en vrolijke anekdotes uit de kleivlakten van de polders, rond het zilt van de zee, de herfstgeuren van de bossen en de ruigten elders in de wereld.

Het is geen gewoon kookboek: dit is een zoektocht naar het échte eten. Het vertelt over de kip die Jacques' vader achter de schuur slachtte, het wilde rukken van de vis aan de lijn, paddenstoelen die zich onder vochtig blad verschuilen, een fazant die hangt te besterven en de verstilde schoonheid van de wilde natuur. Daarnaast biedt het antwoord op heel praktische vragen: hoe richt je je moestuin in, hoe maak je een rookkast? Waar raap je oesters, hoe vang je een zalm en hoe maak je je eigen pruimenlikeur?

Dit alles werd gevangen in een boek met sfeervolle fotografie van Ronald Hoeben en Maarten Koch en stijlvolle illustraties van Gerard Veldman.

Jacques Hermus (1958) is culinair journalist van beroep, historicus van opleiding, boer van geboorte en altijd verzamelaar, visser en jager in gedachte. Hij schrijft voor diverse dagbladen en tijdschriften over eten en wijn en reist daartoe naar alle uithoeken van de wereld.

'Dit is niet zomaar een boek, het is een levensles, een bijzonder en respectvol eerbetoon aan de natuur.' - Stéphane Reynaud, auteur À propos bistro.

'Zoeken in de natuur en dan koken met wild eten - vis, vlees, paddenstoelen, kruiden, groenten - uit je eigen omgeving. Dit is een prachtig boek vol mooie verhalen over goede producten.' - Dick Soek, chef-kok Piloersemaborg.

Meer informatie
Aantal pagina's256
MerkKookboek
Artikelnummer9789059564824
AuteurJacques Hermus
ISBN9789059564824
TaalNederlands
Themavis, schaal- en schelpdieren, vlees, wild en gevogelte, mannen
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice