Hollandse klassiekers anno nu : van appeltaart tot zuurvlees

geen
Van zoetigheden als appeltaart en stroopwafels tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden.

In Hollandse klassiekers anno nu vind je 70 Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer eens ‘vergeten’ eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dûmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook patatje oorlog, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die het beste van de Hollandse keuken willen (her)ontdekken.

Tjitze van der Dam is een bevlogen chef-kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Daar ging hij aan de slag als souschef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant en daarna bij De Vrienden van Jacob, om vervolgens op eigen benen een keukenteam te leiden als executive chef bij het INK hotel in Amsterdam. Als jonge chef wordt hij door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen waaronder de 'Saisonnier’s Persprijs' en de 'Cooking Rookie Award'. Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel. Zijn liefde voor de Nederlandse keuken heeft hij vertaald in dit kookboek.

Bekende klassieke Hollandse gerechten op een moderne en originele manier gepresenteerd. Met specials over Koningsdag, Sinterklaas en de Elfstedentocht, en bijdragen van chefs als Menno Post van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Prachtige foto’s van culinair fotograaf Saskia de Wal.
€ 24,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Van zoetigheden als appeltaart en stroopwafels tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden.

In Hollandse klassiekers anno nu vind je 70 Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer eens ‘vergeten’ eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dûmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook patatje oorlog, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die het beste van de Hollandse keuken willen (her)ontdekken.

Tjitze van der Dam is een bevlogen chef-kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Daar ging hij aan de slag als souschef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant en daarna bij De Vrienden van Jacob, om vervolgens op eigen benen een keukenteam te leiden als executive chef bij het INK hotel in Amsterdam. Als jonge chef wordt hij door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen waaronder de 'Saisonnier’s Persprijs' en de 'Cooking Rookie Award'. Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel. Zijn liefde voor de Nederlandse keuken heeft hij vertaald in dit kookboek.

Bekende klassieke Hollandse gerechten op een moderne en originele manier gepresenteerd. Met specials over Koningsdag, Sinterklaas en de Elfstedentocht, en bijdragen van chefs als Menno Post van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Prachtige foto’s van culinair fotograaf Saskia de Wal.

Van zoetigheden als appeltaart en stroopwafels tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden.

In Hollandse klassiekers anno nu vind je 70 Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer eens ‘vergeten’ eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dûmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook patatje oorlog, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die het beste van de Hollandse keuken willen (her)ontdekken.

Tjitze van der Dam is een bevlogen chef-kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Daar ging hij aan de slag als souschef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant en daarna bij De Vrienden van Jacob, om vervolgens op eigen benen een keukenteam te leiden als executive chef bij het INK hotel in Amsterdam. Als jonge chef wordt hij door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen waaronder de 'Saisonnier’s Persprijs' en de 'Cooking Rookie Award'. Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel. Zijn liefde voor de Nederlandse keuken heeft hij vertaald in dit kookboek.

Bekende klassieke Hollandse gerechten op een moderne en originele manier gepresenteerd. Met specials over Koningsdag, Sinterklaas en de Elfstedentocht, en bijdragen van chefs als Menno Post van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Prachtige foto’s van culinair fotograaf Saskia de Wal.

Meer informatie
Aantal pagina's 224
Merk Bowls and Dishes
Artikelnummer 9789463190473
Auteur Tjitze van Dam
ISBN 9789463190473
Thema nederlands en vlaams
Uitgever Scriptum
Uitvoering hardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice