Hommage - 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen
De juten mosselzakken die hij ooit voor zijn vader sjouwde kan Sergio Herman nóg in zijn handen voelen snijden; de geur van die ruwe stof, volgezogen met mosselvocht – over de drempel en naar de keuken ermee. Daarna kwam het ontbaarden en wassen, het snipperen van kilo’s ui, terwijl al die schelpjes slapend wachtten.
Hoewel Sergio ooit zwoer om in zijn eigen Oud Sluis*** nooit een mossel op de kaart te zetten, besloot hij zich in 2021 met de zwarte schelp te verzoenen, zoals we ons uiteindelijk allemaal met onze herkomst te verzoenen hebben. Samen met chef Syrco Bakker van restaurant Pure C opende hij in de zomer van dat jaar een pop-uprestaurant aan het strand van Zeebrugge. Moules Frites was een overweldigend succes, met als hoofdgerecht van het menu een grote pan mosselen in wittewijnsaus volgens Sergio’s familierecept.
In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten, niet te missen bijgerechten en sauzen. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureel-historische achtergrondverhalen.
- Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland.
- Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.
- Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
- Gratis cadeauverpakking.
De juten mosselzakken die hij ooit voor zijn vader sjouwde kan Sergio Herman nóg in zijn handen voelen snijden; de geur van die ruwe stof, volgezogen met mosselvocht – over de drempel en naar de keuken ermee. Daarna kwam het ontbaarden en wassen, het snipperen van kilo’s ui, terwijl al die schelpjes slapend wachtten.
Hoewel Sergio ooit zwoer om in zijn eigen Oud Sluis*** nooit een mossel op de kaart te zetten, besloot hij zich in 2021 met de zwarte schelp te verzoenen, zoals we ons uiteindelijk allemaal met onze herkomst te verzoenen hebben. Samen met chef Syrco Bakker van restaurant Pure C opende hij in de zomer van dat jaar een pop-uprestaurant aan het strand van Zeebrugge. Moules Frites was een overweldigend succes, met als hoofdgerecht van het menu een grote pan mosselen in wittewijnsaus volgens Sergio’s familierecept.
In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten, niet te missen bijgerechten en sauzen. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureel-historische achtergrondverhalen.
Hoewel Sergio ooit zwoer om in zijn eigen Oud Sluis*** nooit een mossel op de kaart te zetten, besloot hij zich in 2021 met de zwarte schelp te verzoenen, zoals we ons uiteindelijk allemaal met onze herkomst te verzoenen hebben. Samen met chef Syrco Bakker van restaurant Pure C opende hij in de zomer van dat jaar een pop-uprestaurant aan het strand van Zeebrugge. Moules Frites was een overweldigend succes, met als hoofdgerecht van het menu een grote pan mosselen in wittewijnsaus volgens Sergio’s familierecept.
In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten, niet te missen bijgerechten en sauzen. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. Met prachtige fotografie en persoonlijke en cultureel-historische achtergrondverhalen.
Aantal pagina's | 256 |
---|---|
Merk | Bowls and Dishes |
Artikelnummer | 9789038811420 |
Auteur | Sergio Herman |
Taal | Nederlands |
Thema | schaal- en schelpdieren |
Uitgever | Nijgh & van Ditmar |
Uitvoering | hardcover |
Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.
- Kunnen wij u helpen?
Wij zijn bereikbaar tot 18:00 via 035 623 66 26 en klantenservice@kookwinkel.nl.
- Onze kookwinkels
Kom ook eens langs en laat u inspireren en adviseren in één van onze kookwinkels.