Citruspersen

Voor het persen van citrusvruchten vindt u bij kookwinkel Oldenhof diverse soorten citruspersen. Onder andere hand-, hefboom- en elektrische persen in diverse soorten, maten en kleuren.

Producten 1-16 van 55

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Solis Pro elektrische citruspers 43,5 cm gietaluminium RVS mat
    Solis Pro elektrische citruspers 43,5 cm gietaluminium RVS mat
    Waardering:
    100%
    Normale prijs € 249,00 Speciale prijs € 229,00

Producten 1-16 van 55

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Citruspersen

Een citruspers kopen
Er bestaat een aantal verschillende soorten citruspers. De meeste eenvoudige vorm is een losse perskegel met een handgreep. Deze gebruikt u door de kegel met heen-en-weerdraaiende beweging in een gehalveerde citrusvrucht de duwen. Naast deze eenvoudige variant bestaan er ook handmatige citruspersen waar een opvangbak onder de perskegel zit, al dan niet met een zeefje voor pulp en pitten. Een Italiaanse citruspers ziet er uit als een grote tang met een bolle vorm aan de scharnierende kant. Door de citrusvrucht tussen de twee helften van de pers te doen kan de hele vrucht uitgeperst worden met betrekkelijk weinig moeite. De grootste handmatige citruspersen zijn staande modellen, waar een glas of kan onder past om het sap op te vangen. Elektrische citruspersen zijn vrijwel altijd staande modellen, waar de vrucht met de hand of met een geleider op de perskegel wordt geduwd.
Citruspersen bij kookwinkel Oldenhof
De meest eenvoudige citruspersen in ons assortiment zijn de houten perskegels van Oldenhof. Ook van Oldenhof zijn de Italiaanse citruspersen, die te koop zijn voor limoenen, citroenen en sinaasappels. Verschillende merken produceren perskegels met een opvangbakje, meestal vervaardigd uit roestvrij staal, kunststof, glas of aardewerk. Oldenhof, Rösle, Küchenprofi, Kilner, OXO en Alessi heb onder andere dergelijke citruspersen. DOK, Cilio en Ra-Chand produceren de grote staande citruspersen met een grote hendel om ze te bedienen. De eenvoudigste elektrische citruspersen zijn die van Alessi en Smeg, waarbij u met de hand de citrusvrucht op de perskegel houdt. Het Zwitserse Solis maakt citruspersen waarbij een arm met een hefboom en een geleider de citrusvrucht over de perskegel duwt, waardoor u zonder kracht te zetten kunt persen. Het Franse merk Santos produceert topkwaliteit citruspersen voor de (semi-)professionele markt.