Passeerzeef

Voor het passeren en pureren van verschillende soorten zachte groenten en fruit gebruikt u een passeerzeef. Ook hardere groenten en fruit zijn te passeren, alleen dienen deze eerst te zijn gekookt.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

18-10-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

23-08-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Passeerzeef

Een passeerzeef kopen?
Een passeerzeef, ook wel roerzeef of passe-vite genoemd, is een van de handigste stukken keukengerei. Door middel van een zwengel wrijft u het product door een metalen zeef, waardoor het gepureerd wordt. Hoewel een deel van het gebruik van een passerzeef is overgenomen door elektrische apparatuur is dit gerei onmisbaar bij het maken van groentepuree. Doordat het voedsel niet alleen gepureerd maar ook gezeefd wordt blijven eventuele stukje bot, graat of pitjes in de zeef achter en is het resultaat een glad mengsel.
Passeerzeven bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof vindt u verschillende modellen passeerzeven. De zeven van O.M.A.C. zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een kunststof knop op de zwengel. Dit merk levert zeven met 20 en 24 cm in diameter, afhankelijk van de hoeveelheid voedsel dat u wilt passeren. Van het merk Oldenhof zijn twee verschillende modellen passeerzeef, de een geheel van roestvrij staal, de ander met siliconen greep en pootjes, waardoor u meer grip heeft. Het Duitse topmerk Rösle heeft twee modellen passeerzeef, beiden volledig in roestvrij staal uitgevoerd. Een variatie op de passeerzeef is het Vlijtig Liesje: een bolzeef met een houten roller en een schraper, vooral geschikt om gladde puree van zacht fruit te maken, waarbij de pitjes in de zeef achter blijven. Kijk voor ons volledige assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.