Raspen

Raspen zijn er in verschillende fijnheden, vormen en materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld raspmolens voor het verwerken van kaas, wortels, chocolade of noten.

Producten 1-16 van 112

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 112

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Raspen

Een rasp kopen?
Raspen zijn wellicht de meest veelzijdige keukengereedschappen. Er zijn verschillende categorieën waaronder raspen in te delen zijn. Er zijn vlakraspen, deze hebben een handgreep en zijn in verschillende grofheden te koop. Overlappend zijn er de citrusraspen, dat zijn fijne raspen, voornamelijk geschikt voor het raspen van de buitenste schil van een citrusvrucht. Specifiek binnen deze groep zijn er de zesteurs, die alleen voor het raspen van citrus dienen. Een meer veelzijdige raspvorm is de blokrasp. Deze keukenklassieker is in verschillende vormen te koop, maar essentieel is de werking hetzelfde: verschillende raspen aan verschillende zijden, geschikt voor grof, fijn, plakjes of droge ingrediënten. Om gemakkelijk grotere hoeveelheden te kunnen raspen zijn er trommelraspen, vaak voorzien van meerdere trommels met diverse grofheden.
Raspen bij kookwinkel Oldenhof
Bij kookwinkel Oldenhof verkopen wij raspen van verschillende types en merken, elk geschikt voor specifieke doeleinden. De uitgebreide collectie Microplane raspen behoort tot de hoogste kwaliteit. Dit merk heeft de wortels in de houtbewerking en staat bekend om de vlijmscherpe snijrand van de verschillende raspen. Microplane produceert naast de vlakraspen ook citrusraspen, met een smaller werkgedeelte. Door de scherpe raspbladen is dit type rasp ook voor andere ingrediënten te gebruiken. Andere merken die veel vlakraspen produceren zijn Cuisipro en Edgeware. De raspen van Cuisipro zijn gemaakt van roestvrij staal en Edgeware voorziet de raspen van een antikleefcoating. De trommelraspen van Westmark, Zyliss en Jupiter geven in – letterlijk – een handomdraai een gelijkmatig geraspt resultaat. Ideaal voor als u grotere hoeveelheden kaas of bijvoorbeeld amandelen wilt raspen. Oldenhof, Edgeware, Deglon en Boska produceren allemaal blokraspen in verschillende vormgeving. U kunt eenvoudig uw raspen kopen op www.kookwinkel.nl, of kom langs in een van onze winkels om het gehele assortiment te bekijken.