Roken

Helemaal van deze tijd is het thuis roken van bijvoorbeeld vis, vlees en groenten. Bij Oldenhof vindt u alle benodigdheden zoals rookmot, rookovens, rookstolpen en rookdozen.

Producten 1-16 van 98

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 98

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Roken

Spullen voor roken kopen
Voedsel roken kan op verschillende manieren. Er is allereerst een belangrijk onderscheid: koud en warm roken. Warm roken gaart het product, en verandert daarbij ook de smaak. Koud roken is een conserveringsmethode, waardoor het product veel langer houdbaar is. Bij deze manier van verwerken gaart het product echter niet. Voor de beide kunt u bij kookwinkel Oldenhof de juist spullen kopen. Om succesvol te kunnen roken gebruikt u ook houtmot, de fijne houtsnippers die u laat smeulen om de rook te produceren. Andere houtsoorten produceren een andere smaak rook, die ook het best bij verschillende soorten voedsel passen, er is voor elk gerecht een geschikte houtsoort.
Roken bij kookwinkel Oldenhof
Voor koud roken kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een koudrookgenerator van Point-Virgule, of van een van de instant-rookgeneratoren van 100% Chef. Dit laatste merk levert daarnaast een grote hoeveelheid accessoires en toebehoren voor de rookgeneratoren. Voor warm roken kunt het gemakkelijkst gebruikmaken van een rookpan. Dit type pan kunt u op de barbecue of het fornuis gebruiken en is vaak goed afsluitbaar, waardoor de rook binnen de pan blijft. DOK en Camerons maken rookpannen met een schuifdeksel. Nordic Ware en Demeyere maken ook ronde rookpannen die gemakkelijk op het fornuis te gebruiken zijn. Ook voor houtmot van tal van verschillende houtsoorten kunt u bij kookwinkel Oldenhof terecht. Kijk voor ons assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.