Zuurkoolpotten

Gebruik de zuurkoolpot voor het fermenteren, of inmaken, van groenten als kool, bonen, augurken, wortels of paprika. De geglazuurde, keramieken potten worden geleverd met deksel.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

23-04-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

13-04-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Zuurkoolpotten

Een zuurkoolpot kopen
Inleggen is een van de oudste en meest gebruikte conserveringsmethoden die u eenvoudig thuis kunt gebruiken. Om uw groenten in te maken kunt u het best een zuurkoolpot gebruiken. Deze potten zijn voorzien van een waterslot en zijn meestal gemaakt van aardewerk dat op een hoge temperatuur gebakken is. Wanneer u het recept hebt gevolgd om bijvoorbeeld uw zuurkool te maken sluit u de zuurkoolpot af door het waterslot te vullen en vervolgens wacht u 3 tot 8 weken tot de kook verzuurd is. Bij kookwinkel Oldenhof vindt u alles wat u nodig heeft om zelf zuurkool in te leggen.
Zuurkoolpotten bij kookwinkel Oldenhof
Het is bij het maken van zuurkool belangrijk om de juiste maat zuurkoolpot te gebruiken, zodat er niet teveel lucht in de pot zit. De Oldenhof zuurkoolpotten zijn verkrijgbaar in 3, 4, 6, 10, 16 en 20 liter-varianten, met bijpassende verzwaringsstenen. Deze aardewerken potten zijn voorzien van een deksel dat in een brede richel valt. In de richel doet u, na het vullen van de pot, gezouten water. Door kleine inkepingen in het deksel kan er lucht door overdruk naar buiten ontsnappen. Door het water kunnen er geen schadelijke bacteriën in de zuurkoolpot terecht komen. De glazen fermentatiepotten van Mortier Pilon geven u meer zicht op het fermentatieproces. Deze potten worden geleverd met een keramische verzwaarsteen waarmee u het product onder het vloeistofniveau houdt. Het deksel is te beschrijven zodat u aantekeningen over receptuur of de datum op het deksel kunt zetten. Kijk voor ons assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.