Moleculaire ingrediënten

Onderdeel van moleculair koken is het maken van interessante structuren en texturen die een bijzonder mondgevoel geven. Bij Oldenhof vindt u onder andere poeders, verschillende soorten gom en siropen van merken als Unique Products, Silikomart en Molecule R.

Producten 1-16 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

Producten 1-16 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

18-10-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

23-08-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Moleculaire ingrediënten

Moleculaire ingrediënten kopen
Het moleculair koken heeft na een enorme populariteit een vaste plek in de keuken veroverd. Door toevoeging van heel specifieke ingrediënten kunt u gemakkelijk gel of schuim maken, poeders of helder suikerwerk maken. Deze ingrediënten zijn door hun zuiverheid vaak effectiever dan gebruikelijke middelen om bijvoorbeeld gelei te maken. Met behulp van deze ingrediënten kunt u uw gebruikelijke bereidingen nog gemakkelijker maken of er een verrassende draai aan geven. Of u nu cocktails wilt maken of airs of gels, gebruik een van onze moleculaire ingrediënten.
Moleculair koken met kookwinkel Oldenhof
Kookwinkel Oldenhof heeft diverse ingrediënten in huis om op een bevredigende manier zelf ook moleculair te kunnen koken, of om de technieken daarvoor te gebruiken in uw gebruikelijke gerechten. Wondercakes maakt producten die veel worden gebruikt bij het bakken van patisserie. Zij maken onder meer AgarAgar (geleermiddel), CMC (tylose: voedsellijm), Arabische- en tragacantgom (verdikkingsmiddel). De producten van Unique Products zijn in grotere hoeveelheden verpakt en worden ook veelvuldig op de professionele markt gebruikt. Zij leveren de meestgebruikte ingrediënten voor moleculair koken. Bij hen vindt u ook lecithine (emulgator), maltodextrine (bindmiddel) en alginaat en lactaat (samen gebruikt voor sferificatie). Molecule R heeft een reeks sets ontwikkeld waarmee u de moleculair gebaseerde cocktails kunt maken. Kijk voor al onze moleculair-kokeningrediënten op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.