Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Van hete bliksem tot bitterballen

Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de rest van de wereld. toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa.

Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke Nederlandse gastronomische traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijkgeïllustreerde werk, dat tevens meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland.
€ 20,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. V.a. €50,-. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Van hete bliksem tot bitterballen

Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de rest van de wereld. toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa.

Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke Nederlandse gastronomische traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijkgeïllustreerde werk, dat tevens meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland.

Van hete bliksem tot bitterballen

Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de rest van de wereld. toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa.

Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke Nederlandse gastronomische traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijkgeïllustreerde werk, dat tevens meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland.

Meer informatie
Aantal pagina's438
MerkKookboek
Artikelnummer9789026337352
EAN9789026332586
AuteurJaques Meerman
ISBN9789026337352
TaalNederlands
Themanederlands en vlaams
UitgeverAmbo Anthos
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice