Kookworkshops

Producten 1-16 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 01-07-2018
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 01-07-2018
    € 75,00
    Nog 6 plaatsen beschikbaar.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze masterclass uitgebreid ontdekken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten, geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees. Zowel voor beginners als wat meer gevorderden een smakelijke en leerzame workshop.

    Lees verder
  2. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 05-08-2018
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 05-08-2018
    € 75,00
    Nog 8 plaatsen beschikbaar.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze masterclass uitgebreid ontdekken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten, geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees. Zowel voor beginners als wat meer gevorderden een smakelijke en leerzame workshop.

    Lees verder
  3. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 26-08-2018
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 26-08-2018
    € 75,00
    Nog 8 plaatsen beschikbaar.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze masterclass uitgebreid ontdekken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten, geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees. Zowel voor beginners als wat meer gevorderden een smakelijke en leerzame workshop.

    Lees verder
  4. Kookworkshop: Basiscursus 04-09-2018
    Kookworkshop: Basiscursus 04-09-2018
    Normale prijs € 375,00 Speciale prijs € 300,00
    Nog 13 plaatsen beschikbaar.

    In vijf cursussen leert onze kookschoolchef Dennis u stap-voor-stap de basistechnieken van de Franse keuken. U leert bijvoorbeeld hoe u feilloos bepaalde groenten snijdt en welke messen u daarvoor het beste kunt gebruiken. We gaan aan de slag met het bereiden van een kraakheldere bouillon en fluweelzachte saus. En natuurlijk komt ook het werken met vis en vlees aan bod. Aan de hand van uitgebreide demonstraties krijgt u inzicht in hoe u het beste een vis kunt fileren en krijgt u antwoord op de vraag hoe u de perfecte garing van vlees bereikt.

    Dinsdag 4 september, les 1: snijtechnieken en groenten
    Dinsdag 2 oktober, les 2: bouillon, soepen en sauzen
    Dinsdag 30 oktober, les 3: vis, schaal- en schelpdieren
    Dinsdag 20 november, les 4: vlees
    Dinsdag 8 januari, les 5: improvisatiemenu

    Lees verder
  5. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 2018-06-24
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 2018-06-24
    € 75,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze masterclass uitgebreid onderzoeken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten, geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees als pulled pork? Een hele vis, gevuld op de barbecue of lekker kruidige gepofte groenten, de barbecue is een van de veelzijdigste bereidingswijzen?

    Lees verder
  6. Kookworkshop: Magimix Foodprocessor 2018-06-26
    Kookworkshop: Magimix Foodprocessor 2018-06-26
    € 75,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    De Magimix foodprocessor is een alleskunner die met zijn sterke inductiemotor haast onverwoestbaar is. Mixen, pureren, mengen, hakken en kloppen; de veelzijdige foodprocessor is voor elk gerecht en voor elk diner te gebruiken. Tijdens de workshop bereidt u een heerlijk diner waarbij u de mogelijkheden van de Magimix optimaal benut. U leert allerlei tips en trucs waarmee zowel de onervaren als de ervaren Magimix-gebruiker veel over de foodprocessor opsteekt.

    Lees verder
  7. Kookworkshop: Magimix Cook Expert 2018-06-27
    Kookworkshop: Magimix Cook Expert 2018-06-27
    € 75,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    De Magimix Cook Expert combineert de mogelijkheden van de Magimix foodprocessor met een reeks aan kookmogelijkheden. Naast mixen, pureren, mengen, hakken en kloppen is de machine ook te gebruiken voor het maken van soepen, stoofschotels, babyvoeding, deeg en beslag. Tijdens de workshop bereidt u diverse gerechten waarbij de mogelijkheden van de Cook Expert optimaal benut worden. Leer de Magimix Cook Expert van top tot teen kennen!

    Lees verder
  8. Kookworkshop: Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 2018-06-28
    Kookworkshop: Ankarsrum Assistent Original kneedmachine 2018-06-28
    € 75,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    De Ankarsrum Assistent kneedmachine heeft door de meedraaiende kom een extra sterke mengbeweging en kneedt daarmee tot maar liefst 5 kg deeg. In deze cursus leert u alles over het gebruik van deze krachtpatser. Bak brood met behulp van de vlokken- en graanmolen en bereid verse pasta met behulp van diverse pastarollers. Voor het dessert maakt u gebruik van de sapcentrifuge en klopt u eiwit op voor îles flottantes. Dé workshop voor iedereen die de aankoop van deze machine overweegt of er één in huis heeft.

    Lees verder
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
  9. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 02-09-2018
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 02-09-2018
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 1 plaatsen beschikbaar.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze masterclass uitgebreid ontdekken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten, geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees. Zowel voor beginners als wat meer gevorderden een smakelijke en leerzame workshop.

    Lees verder
  10. Kookworkshop: The Curry Guy 05-09-2018
    Kookworkshop: The Curry Guy 05-09-2018
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    Als het gaat om curry’s en hoe ze te koken, dan is er maar één naam die echt iedereen moet kennen: Dan Toombs. Aan de hand van zijn boek ‘The Curry Guy’ leert u de traditionele Indiase keuken kennen. Tijdens de cursus werkt u met specerijenmixen en andere smaakrijke ingrediënten om tot de beste curry’s en andere klassiekers te komen. Nu met het boek ‘The Curry Guy’ t.w.v. € 19,95 cadeau!

    Lees verder
  11. Kookworkshop: Rosa's Thai Café 06-09-2018
    Kookworkshop: Rosa's Thai Café 06-09-2018
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 12 plaatsen beschikbaar.

    De Thaise keuken is al lang niet meer weg te denken uit ons land. Het is een enorm veelzijdige keuken bomvol uitgesproken en frisse smaken, verse kruiden en knapperige groenten. Aan de hand van typische Thaise producten zullen we zelf de basis van bijvoorbeeld een goede curry of geurige bouillon leren maken, maar ook de vele streetfoodsnacks waar Thailand bekend om is komen aan bod in deze cursus. 

    Na afloop van de cursus krijgt u het boek ‘Rosa’s Thai Café’ van Saiphin Moore t.w.v. € 24,95 mee naar huis.

    Lees verder
  12. Kookworkshop: Van kop tot staart 11-09-2018
    Kookworkshop: Van kop tot staart 11-09-2018
    Normale prijs € 85,00 Speciale prijs € 76,50
    Nog 13 plaatsen beschikbaar.

    Een biefstuk bakken kan bijna iedereen leren, maar een varken of rund kent nog vele andere prachtige delen waar de verrukkelijkste bereidingen van kunnen
    worden gemaakt. In deze workshop leert u technieken als pekelen en konfijten en het traditioneel bereiden van worsten, terrines en rillettes. Met het malen van worstvlees en het perfect garen van een terrine leert u de kneepjes van dit verloren ambacht. 

    Lees verder
  13. Kookworkshop: Desembrood met Matthijs Boon 12-09-2018
    Kookworkshop: Desembrood met Matthijs Boon 12-09-2018
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 15 plaatsen beschikbaar.

    Tijdens deze workshop ontdekt u de magie van het brood bakken. Van zelf uw desemcultuur maken, tot het rijzen, kneden, laten rusten en dat alles op de juiste temperatuur zodat u uiteindelijk dat perfecte broodje uit de oven haalt. Als iemand daar met passie over kan vertellen en u alles over kan leren dan is het wel Chris, dé desemspecialist bij de Hilversumse bakkerij Matthijs Boon. Zijn passie en enthousiasme voor desemculturen en alles wat daar bij komt kijken is op zijn zachtst gezegd aanstekelijk. Een ‘must do’ voor de broodbakliefhebbers!

    Lees verder
  14. Kookworkshop: Gevorderdencursus 18-09-2018
    Kookworkshop: Gevorderdencursus 18-09-2018
    Normale prijs € 425,00 Speciale prijs € 340,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    Tijdens de vijf avonden van de gevorderdencursus brengen we het niveau een stapje verder. In de lessen zoeken we in gerechten telkens naar wat de Fransen een ‘marriage’ noemen, oftewel een huwelijk tussen harmonie en contrast in smaak, textuur en geur. Verder nemen we kennis van bijzondere technieken als temperatuurgaring, pekelen & roken. Maar ook bekwamen we ons in professionele vaardigheden als uitbenen, het bereiden van complexe sauzen en verdiepen we ons verder het perfect garen van groenten, vis en vlees.

    Dinsdag 18 september, les 1: productverdieping
    Dinsdag 16 oktober, les 2: cuisson, smaak en textuur
    Dinsdag 13 november, les 3: bijzondere technieken
    Dinsdag 4 december, les 4: harmonie en contrast
    Dinsdag 15 januari, les 5: menubouw en keukenorganisatie

    Lees verder
  15. Kookworkshop: Indonesië 19-09-2018
    Kookworkshop: Indonesië 19-09-2018
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 13 plaatsen beschikbaar.

    Er gaat niets boven zelfgemaakt Indonesisch eten. Helemaal wanneer u het leert maken van onze kookschoolchef Dennis, die u mee terug neemt naar de Javaanse keuken van zijn oma. Waar ze zelf de lekkerste sambal maakte. We bereiden een zwarte rundvleessoep genaamd rawon en u maakt garnalen met peteh bonen. Verder bakt u de lekkerste omelet die u ooit gegeten heeft met tahoe en zoete ketjapsaus. Tot slot lessen we de dorst met exotische fruitdrankjes met rozen, lychee en kokosmelk.

    Lees verder
  16. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 23-09-2018
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 23-09-2018
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 7 plaatsen beschikbaar.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze masterclass uitgebreid ontdekken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten, geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees. Zowel voor beginners als wat meer gevorderden een smakelijke en leerzame workshop.

    Lees verder
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

Producten 1-16 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat je van ver haalt

Inspiratieproducten

23-04-2018,

Wat je van ver haalt is lekker. Maar wat nog lekkerder is, is eten dat je zelf gemaakt hebt! Om dat nog gemakkelijker te maken is er de Ankarsrum Assistent.
Lees verder

Leer toch koken!

Inspiratieproducten

13-04-2018,

Kookwinkel Oldenhof heeft daar een oplossing voor: kookcursussen en kookworkshops, in de avond, in een compleet toegeruste keuken.
Lees verder

Kookworkshops

Kookcursus of kookworkshop volgen?

Met een kookcursus of kookworpshop leer je op een snelle en leuke manier koken. Bij een kookworkshop, in Hilversum, proberen wij u kennis te laten maken met nieuwe technieken, nieuwe ingrediënten en klassiekers. Kookwinkel Oldenhof organiseert kookworkshops in een zo divers mogelijk programma. Deze kookcursussen worden gegeven voor een beperkte groep cursisten, zodat elke deelnemer zo veel mogelijk opsteekt van de cursus. Bij workshops aan de hand van een kookboek krijgt u na deelname het kookboek mee naar huis zodat u thuis de resultaten nog eens voor uw familie of vrienden kunt demonstreren. Naast de losse workshops rond een specifiek thema bieden wij ook een meerdaagse kookcursus voor beginners en gevorderden aan waarin u de volle breedte van de klassiek Franse keuken leert kennen.

De kookworkshops van kookwinkel Oldenhof

Ons kookwinkelfiliaal in Hilversum aan de ’s-Gravenlandseweg is voorzien van een ruime kookstudio op de bovenste verdieping. Deze ruimte is voorzien van de beste apparatuur en alles wat er nodig is om een kookcursus tot een succes te maken. Onze kookschoolkok Dennis verzorgt veel van de workshops, en soms laten wij een gast-chef haar of zijn specifieke expertise op u overbrengen. Onze workshops vinden plaats tijdens de avonduren en op zaterdagen, verschillend per kookcursus. Om u een inspirerend programma te bieden proberen wij zoveel mogelijk om actuele kookboeken en thema’s als leidraad te nemen om u de nieuwste culinaire ontwikkelingen te laten beleven. Kijk voor al onze kookworkshops op www.kookwinkel.nl of informeer er naar in een van onze winkels.