Kookworkshops

Producten 1-16 van 37

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kookworkshop: Bakken met Rutger van den Broek 2018-03-03
    Kookworkshop: Bakken met Rutger van den Broek 2018-03-03
    € 75,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    Bakblogger en bakboekenschrijver Rutger van den Broek deelt graag alles wat hij weet en geleerd heeft op het gebied van bakken met u. U leert in deze cursus over het bakken van de lekkerste patisserie. Met aandacht voor techniek, smaak en presentatie kunt u na deze workshop ook thuis de sterren van de hemel bakken.

    Lees verder
  2. Kookworkshop: Basiscursus 2018-03-06
    Kookworkshop: Basiscursus 2018-03-06
    Normale prijs € 375,00 Speciale prijs € 300,00
    Nog 1 plaatsen beschikbaar.

    Een kookcursus voor elke beginnende kookliefhebber. Onder leiding van een ervaren chef-kok leert u in 5 cursussen stap-voorstap diverse basistechnieken van de Franse keuken. In elke les verdiepen we ons in een ander onderwerp waarin diverse vaardigheden aan bod komen. U leert bijvoorbeeld hoe u feilloos bepaalde groenten snijdt en welke messen u daarvoor het beste kunt gebruiken. Maar u leert ook hoe u een kraakheldere bouillon of een fluweelzachte saus maakt. Aan de hand van uitgebreide demonstraties krijgt u inzicht in hoe u het best een vis kunt fileren. Door meer te begrijpen van het product en de kooktechniek, krijgt u meer vertrouwen in het bereiden van de perfecte biefstuk of een gebraden lamsbout. Tenslotte bekijken we hoe we al improviserend met seizoensproducten een mooi gerecht kunnen samenstellen en waarom al deze smaken bij elkaar passen. Kortom, een zeer gevarieerd culinair avontuur waarin kennis, vaardigheid en plezier centraal staan.

    Dinsdag 6 maart, les 1: snijtechnieken en groenten
    Dinsdag 27 maart, les 2: bouillon, soepen en sauzen
    Dinsdag 17 april, les 3: vis, schaal- en schelpdieren
    Dinsdag 15 mei, les 4: vlees
    Dinsdag 5 juni, les 5: improvisatiemenu

    Lees verder
  3. Kookworkshop: Gevorderdencursus 2018-03-07
    Kookworkshop: Gevorderdencursus 2018-03-07
    Normale prijs € 425,00 Speciale prijs € 340,00
    Nog 3 plaatsen beschikbaar.

    Een must voor foodies en kookoholisten! Een cyclus van 5 avonden waarin we ons verder verdiepen in de wereld van producten en hoe deze met respect  voor kwaliteit te behandelen. In de lessen zoeken we in gerechten telkens naar wat de Fransen een ‘marriage’ noemen, oftewel een huwelijk tussen harmonie en contrast in smaak, textuur en geur. Verder nemen we kennis van bijzondere technieken als lage-temperatuurgaring, pekelen en roken. Maar ook bekwamen we ons in professionele vaardigheden als uitbenen, het bereiden van complexe sauzen en het perfect garen van groenten, vis en vlees. Elke avond koken we een bijzonder menu waarin stap voor stap al deze aspecten naar voren komen. We leren hoe we een gevarieerd menu kunnen opstellen en de werkzaamheden te organiseren zoals in een professionele keuken gebeurt. U zal merken dat u bij een thuisdiner op een meer ontspannen en plezierige wijze het beste uit uzelf haalt!

    Woensdag 7 maart, les 1: productverdieping
    Woensdag 28 maart, les 2: cuisson / smaak en textuur
    Woensdag 18 april, les 3: bijzondere technieken
    Woensdag 16 mei, les 4: harmonie en contrast
    Woensdag 6 juni, les 5: menubouw en keukenorganisatie

    Lees verder
  4. Kookworkshop: Koken uit 'The Curry Guy' 2018-03-13
    Kookworkshop: Koken uit 'The Curry Guy' 2018-03-13
    € 75,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    Als het gaat om curry’s en hoe ze te koken, dan is er maar één naam die echt iedereen moet kennen: Dan Toombs. Aan de hand van zijn boek ‘The Curry Guy’ leert u de traditionele Indiase keuken kennen. Tijdens de cursus werkt u met specerijenmixen en andere smaakrijke ingrediënten om tot de beste curry’s en andere klassiekers te komen.

    Lees verder
  5. Kookworkshop: Sauzen en smaakmakers 2018-03-14
    Kookworkshop: Sauzen en smaakmakers 2018-03-14
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 6 plaatsen beschikbaar.

    In elke keuken worden verschillende soorten kruiden en specerijen gebruikt als verrijking voor een gerecht, en zijn sauzen en smaakmakers vaak onmisbaar. Door zelf sauzen en smaakmakers te bereiden hoeft u geen geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen toe te voegen. Van bekende sauzen als klassieke ketchup, mayonaise en mosterd tot exotische kruidenmixen en smaakvolle currypasta’s, alles kunt u zelf maken!

    Lees verder
  6. Kookworkshop: Koken uit 'Recepten uit Wenen' 2018-03-20
    Kookworkshop: Koken uit 'Recepten uit Wenen' 2018-03-20
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 15 plaatsen beschikbaar.

    Wenen is meer dan een Sachertorte of een Wiener Schnitzel, sterker nog, deze wereldstad heeft een enorm uitgebreide culinaire scene. Met ‘Recepten uit Wenen’ in de hand, laten wij u bij deze cursus ervaren hoe rijk en smaakvol de gerechten uit de Oostenrijkse hoofdstad kunnen zijn, met oog voor de traditionele én de moderne keuken.

    Lees verder
  7. Kookworkshop: Koken met kleur met Joke Boon 2018-03-22
    Kookworkshop: Koken met kleur met Joke Boon 2018-03-22
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 15 plaatsen beschikbaar.

    Gezond eten? Wie weet nog wat dat is? Het eten van kleurrijk voedsel kan u helpen om op eenvoudige wijze gezond te eten. De kleuren van groenten en fruit zijn een bron van vitamines, mineralen en vele andere waardevolle stoffen. Elke kleur bevat weer andere combinaties van gezonde stoffen. Wie gedurende de dag kleurrijk voedsel eet krijgt bijna vanzelf alle voedingsstoffen binnen en blijft zo fit en gezond. Samen met Joke Boon gaat u aan de slag met kleurrijk voedsel!

    Lees verder
  8. Kookworkshop: Een culinair Pasen 2018-03-24
    Kookworkshop: Een culinair Pasen 2018-03-24
    Normale prijs € 85,00 Speciale prijs € 76,50
    Nog 16 plaatsen beschikbaar.

    Pasen is een moment waarop veel mensen gezellig met de familie samen eten. In deze cursus leert u een lekker paasmenu samen te stellen en vooral te bereiden. De kunst van een etentje zit in de voorbereiding, dus u leert lekkere gerechten mooi te presenteren uit een goed georganiseerde keuken. Een must voor iedereen die voor de hele familie wil koken!

    Lees verder
  9. Kookworkshop: Australian Day met Francis Kuijk 2018-03-29
    Kookworkshop: Australian Day met Francis Kuijk 2018-03-29
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 15 plaatsen beschikbaar.

    Neem een kijkje in de authentiek Australische keuken met Francis Kuijk, eigenaresse van Francis Bakt & Kookt en finalist van Heel Holland Bakt in 2016. In deze workshop leert u stapsgewijs klassieke Australische lekkernijen zoals Lamingtons en Melting Moments te maken. Ook hartige Aussie Meat Pies en Sausage Rolls, waarbij de techniek van het bladerdeeg maken wordt beoefend. Proef en ervaar de traditionele gerechten uit de Australische keuken!

    Lees verder
  10. Kookworkshop: Vet met Bas Robben 2018-04-06
    Kookworkshop: Vet met Bas Robben 2018-04-06
    € 75,00
    Nog 16 plaatsen beschikbaar.

    De laatste jaren heeft vet, mede dankzij Bas Robben, de ereplaats die het verdient in de keuken herwonnen. Bas Robben leert u het belang van vet als smaakdrager, maar ook als essentieel onderdeel in veel gerechten. Tijdens deze workshop leert u dan ook de mooiste bereidingen met vet in de hoofdrol.

    Lees verder
  11. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 2018-04-08
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur 2018-04-08
    € 75,00
    Nog 0 plaatsen beschikbaar.
    Vol.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze masterclass uitgebreid onderzoeken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten, geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees als pulled pork? Een hele vis, gevuld op de barbecue of lekker kruidige gepofte groenten, de barbecue is een van de veelzijdigste bereidingswijzen?

    Lees verder
  12. Kookworkshop: Koken uit 'Leafs' 2018-04-10
    Kookworkshop: Koken uit 'Leafs' 2018-04-10
    € 75,00
    Nog 16 plaatsen beschikbaar.

    Tijdens de workshop ‘Leafs’ leert u gevarieerde, spannende en vooral ook wisselende seizoensgerechten te maken zonder vlees of vis. In het boek laat de schrijfster zien hoe zij uit haar kas, moestuin, fruittuin en boomgaard lekkere en bijzondere smaken op het bord tovert met niet al te ingewikkelde, vegetarische recepten. Tijdens deze cursus laten wij u aan de hand van het boek ‘Leafs’ zien
    hoe u met de seizoenen mee kunt koken.

    Lees verder
  13. Kookworkshop: Koken uit 'Smoked' 2018-04-11
    Kookworkshop: Koken uit 'Smoked' 2018-04-11
    € 75,00
    Nog 13 plaatsen beschikbaar.

    Roken is één van de oudste en lekkerste manieren om voedsel langer houdbaar te maken. Aan de hand van ‘Smoked’ leert u tijdens deze workshop de eerste stappen van het zelf roken. U leert de verschillen tussen koud en warm roken en naast de boeiende techniek leert u ook lekkere recepten bereiden.

    Lees verder
  14. Kookworkshop: Spijs met Gooische Bierbrouwerij 2018-04-12
    Kookworkshop: Spijs met Gooische Bierbrouwerij 2018-04-12
    € 75,00
    Nog 11 plaatsen beschikbaar.

    De Gooische Bierbrouwerij is hét antwoord op de jarenlange vraag naar Gooise streekproducten en brouwt sinds 2010 een selectie echt Gooise bieren. Bier is door de complexe smaak erg geschikt als begeleidende drank bij een maaltijd. In deze cursus leert u van de bierbrouwer en aan de hand van hun bieren om geslaagde bier-spijscombinaties te maken.

    Lees verder
  15. Kookworkshop: Koken uit 'Recepten uit Barcelona' 2018-04-19
    Kookworkshop: Koken uit 'Recepten uit Barcelona' 2018-04-19
    € 75,00
    Nog 12 plaatsen beschikbaar.

    Of u nu warme herinneringen aan de Catalaanse keuken wilt ophalen of uw eerste voorzichtige stappen in de keuken van Barcelona wilt zetten: met deze workshop ontdekt u deze veelzijdige keuken. Tijdens deze workshop leert u te werken met de rijke smaken van de Middellandse Zeekust.

    Lees verder
  16. Kookworkshop: Puur met Vers saladebar 2018-04-24
    Kookworkshop: Puur met Vers saladebar 2018-04-24
    € 65,00
    Nog 16 plaatsen beschikbaar.

    Een salade is het smaakvolle, gezonde en enorm gevarieerde gerecht bij uitstek. Dat een salade nooit hetzelfde hoeft te smaken bewijst saladebar Vers uit Hilversum. Een van de koks van Vers leert u tijdens deze workshop de geheimen van het samenstellen van de allerlekkerste salades, met verschillende smaken en texturen.

    Lees verder

Producten 1-16 van 37

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Kookworkshops

Kookworkshop volgen?
Een van de grondigste manieren om een nieuwe kooktechniek te leren of om met nieuwe producten te leren werken is een kookworkshop. Kookwinkel Oldenhof organiseert kookworkshops in een zo divers mogelijk programma. Deze cursussen worden gegeven voor een beperkte groep cursisten, zodat elke deelnemer zo veel mogelijk opsteekt van de cursus. Bij workshops aan de hand van een kookboek krijgt u na deelname het kookboek mee naar huis zodat u thuis de resultaten nog eens voor uw familie of vrienden kunt demonstreren. Naast de losse workshops rond een specifiek thema bieden wij ook een meerdaagse basis- en gevorderdencursus aan waarin u de volle breedte van de Franse keuken leert kennen.
De kookworkshops van kookwinkel Oldenhof
Ons kookwinkelfiliaal in Hilversum aan de ’s-Gravenlandseweg is voorzien van een ruime kookstudio op de bovenste verdieping. Deze ruimte is voorzien van de beste apparatuur en alles wat er nodig is om een kookcursus tot een succes te maken. Onze kookschoolkok Dennis verzorgt veel van de workshops, en soms laten wij een gast-chef haar of zijn specifieke expertise op u overbrengen. Onze workshops vinden plaats tijdens de avonduren en op zaterdagen, verschillend per kookcursus. Om u een inspirerend programma te bieden proberen wij zoveel mogelijk om actuele kookboeken en thema’s als leidraad te nemen om u de nieuwste culinaire ontwikkelingen te laten beleven. Kijk voor al onze kookworkshops op www.kookwinkel.nl of informeer er naar in een van onze winkels.