Kookworkshops

Producten 1-16 van 30

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kookworkshop: Groenten in de hoofdrol - 26-09-2017
    Kookworkshop: Groenten in de hoofdrol - 26-09-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 6 plaatsen beschikbaar.

    Groenten zijn niet alleen gezond maar ook beter voor het milieu dan vlees, bovendien wordt geadviseerd om 250 gram groenten per dag te eten. Er zijn tal van gezonde gerechten uit diverse keukens waarbij verschillende soorten groenten in de hoofdrol staan. Denk aan traditionele groentesoep, Aziatische wok- en roerbakgerechten, ovenschotels of lasagnes en alles daartussenin, overal en in elke maaltijd zijn heerlijk verse (seizoens)groenten te verwerken.

    Lees verder
  2. Kookworkshop: De Baskische keuken - 27-09-2017
    Kookworkshop: De Baskische keuken - 27-09-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 5 plaatsen beschikbaar.

    Spaans Baskenland is vermaard om zijn keuken – van tapasbar tot sterrenrestaurant – en wordt beschouwd als een van de interessantste culinaire regio's ter wereld. De regio staat bekend om pintxos (tapasgerechten), cider, prachtige markten en natuurlijk heerlijke vis. Tijdens deze workshop zal u ervaren hoe makkelijk het is om de lekkerste gerechten uit Spaans Baskenland zelf (thuis) te maken. Waan u in San Sebastián en omstreken: hét culinaire mekka van de wereld! 

    Lees verder
  3. Dennis' pop-up - 28-09-2017
    Dennis' pop-up - 28-09-2017
    Normale prijs € 32,50 Speciale prijs € 29,25
    Nog 16 plaatsen beschikbaar.

    Kom eten bij het ééndagsrestaurant van kookschoolkok Dennis!

    Nog nooit in onze kookschool geweest? Bezoek deze avond voor een kijkje. Geen cursus, maar lekker aanschuiven aan onze lange stamtafels om samen te genieten van een bijzonder menu uit Dennis zijn favoriete kookboeken. Proef o.a. mooie producten van onze Lindenhoffwinkel beneden, bereid met bijzondere technieken en ons topmateriaal. Uiteraard beantwoordt onze chef alle vragen over het eten en de bereiding ervan. Laat u verrassen door een gebalanceerd menu van bijzondere smaken en gerechten.

    Lees verder
  4. Kookworkshop: Pub Food - 04-10-2017
    Kookworkshop: Pub Food - 04-10-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 11 plaatsen beschikbaar.

    Wat ooit begon als een basisvoorziening voor arbeiders maakt inmiddels onlosmakelijk deel uit van de Engelse keuken; pub food. Door de jaren heen hebben zogenaamde gastropubs deze huiselijke gerechten als cottage pie een moderner jasje gegeven, zonder de identiteit en traditie van de Engelse keuken te verliezen. In deze cursus ontdekken we de geheimen en tradities van Pub Food - uiteraard onder het genot van een bijpassend biertje.

    Lees verder
  5. Kookworkshop: Bier & spijs - 10-10-2017
    Kookworkshop: Bier & spijs - 10-10-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 16 plaatsen beschikbaar.

    In deze gastronomische workshop voor eet-, bier- en kookliefhebbers gaan we op zoek naar combinaties tussen bier en spijs die zowel spannend als harmonieus zijn. Naast een gedegen theoretische onderbouwing leert u al proevend en kokend hoe u tot een passende bierkeuze kunt komen. Na deze cursus bent u een volleerd gastheer of -vrouw en serveert u de lekkerste bier- en spijscombinaties.

    Lees verder
  6. Kookworkshop: Magimix Cook Expert - 11-10-2017
    Kookworkshop: Magimix Cook Expert - 11-10-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 8 plaatsen beschikbaar.

    De Magimix Cook Expert combineert de mogelijkheden van de Magimix foodprocessor met een reeks aan kookmogelijkheden. Naast mixen, pureren, mengen, hakken en kloppen is de machine ook te gebruiken voor het maken van soepen, stoofschotels, babyvoeding, deeg en beslag. Tijdens de workshop bereidt u diverse gerechten waarbij de mogelijkheden van de Cook Expert optimaal benut worden. Deze workshop daagt u uit om de Magimix Cook Expert van top tot teen te leren kennen!

    Lees verder
  7. Kookworkshop: Australian Day met Francis - 12-10-2017
    Kookworkshop: Australian Day met Francis - 12-10-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 14 plaatsen beschikbaar.

    Neem een kijkje in de authentieke Australische keuken met Francis Kuijk, eigenaresse van Francis Bakt & Kookt en finalist van Heel Holland Bakt in 2016. In deze workshop leert u stapsgewijs klassieke Australische lekkernijen zoals Lamingtons en Melting Moments te maken. Ook hartige Aussie Meat Pies en Sausage Rolls, waarbij de techniek van het bladerdeeg maken wordt beoefend en uitgelicht, komen aan bod. Proef en ervaar de traditionele gerechten uit de Australische keuken!

    Lees verder
  8. Kookworkshop: Visverhalen met Bart van Olphen - 17-10-2017
    Kookworkshop: Visverhalen met Bart van Olphen - 17-10-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 7 plaatsen beschikbaar.

    Bart van Olphen combineert in zijn kookboeken zijn passie voor lekker eten en duurzaam gevangen vis. Ervaar samen met hem via stap-tot-stap technieken hoe leuk en eenvoudig het is om heerlijke visgerechten op tafel te zetten, maar ook hoe wij er zorg voor kunnen dragen dat ook volgende generaties van vis kunnen blijven genieten.

    Lees verder
  9. Kookworkshop: Wild van Wild - 19-10-2017
    Kookworkshop: Wild van Wild - 19-10-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 1 plaatsen beschikbaar.
    Culinair gezien één van de mooiste seizoenen van het jaar: de herfst. Aardse smaken van paddenstoelen, de zoete geur van gepofte kastanjes en natuurlijk het prachtige wild. In deze workshop bekijken we hoe dit seizoen zich ontwikkeld in producten en smaak. Hoe bereidt u alle delen van een fazant, hoe maakt u een wildpaté en wat zijn de lekkerste garnituren bij een haas? Klassieke gerechten met zowel traditionele als moderne technieken bereid. Lees verder
  10. Kookworkshop: Koken uit 'Leafs' met Carola de Kanter - 01-11-2017
    Kookworkshop: Koken uit 'Leafs' met Carola de Kanter - 01-11-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 9 plaatsen beschikbaar.

    Tijdens de workshop ‘Leafs’ leert u gevarieerde, spannende en vooral ook wisselende seizoensgerechten te maken zonder vlees of vis. Carola de Kanter laat u zien hoe zij uit haar kas, moestuin, fruittuin en boomgaard lekkere en bijzondere smaken op het bord tovert met niet al te ingewikkelde, vegetarische recepten. Bovendien geeft Carola u tips over het kweken en verwerken van producten, ook als u niet beschikt over een tuin maar wel een plaatsje hebt op uw balkon of vensterbank. 

    Na afloop krijgt u het boek 'Leafs' t.w.v. € 29,95 mee naar huis.

    Lees verder
  11. Kookworkshop: Vietnam - 06-11-2017
    Kookworkshop: Vietnam - 06-11-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 5 plaatsen beschikbaar.

    Een keuken die steeds meer bekend raakt in Nederland en helemaal terecht! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door vele uitgesproken smaken als vissaus, pepertjes en knoflook. En ook het gebruik van veel verse kruiden als citroengras, munt en koriander is kenmerkend. Met de historische invloed van Frankrijk vindt u hier een samensmelting van twee geweldige keukens bij elkaar.

    Lees verder
  12. Kookworkshop: Koken uit 'Vis' - 07-11-2017
    Kookworkshop: Koken uit 'Vis' - 07-11-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 10 plaatsen beschikbaar.

    De wereld van vis, schaal- en schelpdieren is bijna oneindig. Welke vis is het best in welk seizoen? Hoe herkent u kraakverse vis? 

    In deze cursus leert u diverse technieken, van fileren tot bijzondere bereidingen als roken, rauw marineren en garen in een zoutkorst. Het zijn de kleine kneepjes die leiden tot het grote succes. Met invloeden van alle wereldkeukens belooft dit een bijzonder smakelijke en leerzame cursus te worden.

    Na afloop van deze cursus krijgt u het boek Vis van Philippe Emanuelli en Frederic Raevens, t.w.v. € 22,50, mee naar huis.

    Lees verder
  13. Kookworkshop: Koken met kreeft - 16-11-2017
    Kookworkshop: Koken met kreeft - 16-11-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 11 plaatsen beschikbaar.

    De kreeft wordt door vele schaaldierliefhebbers als een absolute delicatesse gezien. Echter is het bereiden van dit product vaak een hoge drempel voor de thuiskok wegens het prepareren ervan. In deze exclusieve workshop leert u de kwaliteit en versheid van een kreeft beoordelen en leert u feilloos hoe u het delicate vlees uit de schaal haalt met behulp van de kreefttang. Daarnaast maken we diverse klassieke bereidingen van de kreeft als bisque, homard thermidor maar ook moderne bereidingen als sous-vide garen. Voortaan serveert u thuis de perfect bereide kreeft!

    Lees verder
  14. Kookworkshop: Bakken met de Keuken van de Koning - 23-11-2017
    Kookworkshop: Bakken met de Keuken van de Koning - 23-11-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 13 plaatsen beschikbaar.

    De Hilversumse patisserie De Keuken van de Koning werkt met biologische, seizoensproducten. Anne-Marij de Koning leert u de op een toegankelijke manier de basis van het bakken. Zo weet u zeker dat u met alles wat u geleerd heeft ook thuis de sterren van de hemel zult bakken! U leert niet alleen werken met goede ingrediënten maar zal zonder twijfel ook worden aangestoken door de liefde voor het bakken. 

    Lees verder
  15. Kookworkshop: Waar rook is, is vuur (wintereditie) - 26-11-2017
    Kookworkshop: Waar rook is, is vuur (wintereditie) - 26-11-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 2 plaatsen beschikbaar.

    De Big Green Egg is bij vele liefhebbers al niet meer weg te denken. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een barbecue alleen, gaan we in deze workshop uitgebreid onderzoeken. Op een pizzasteen bakken we authentieke flammkuchen, maar ook diverse manieren van roken komen aan bod. Of wat dacht u van groenten geroosterd op een Himalaya zoutsteen of langzaam gegaard vlees als pulled pork. Zowel voor beginners als wat meer gevorderden een smakelijke en leerzame cursus.

    Lees verder
  16. Kookworkshop: Spice Wise met Michel Hanssen - 29-11-2017
    Kookworkshop: Spice Wise met Michel Hanssen - 29-11-2017
    Normale prijs € 75,00 Speciale prijs € 67,50
    Nog 10 plaatsen beschikbaar.

    Smaakvolle gerechten maken, zonder zout. Het klinkt lastig, maar in de cursus Spice Wise zult u ontdekken dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Van SVH meesterkok Michel Hanssen leert u welke specerijen en kruiden goed combineren met welke producten. Een must voor iedereen die van fantastische smaken en gevarieerd eten houdt.

    Lees verder

Producten 1-16 van 30

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nazomeren met Big Mamma!

Inspiratieproducten

29-08-2017, Door: Maarten

480 pagina's vol smaakvolle, Italiaanse gerechten.
Lees verder

Tijd, de (h)oogste tijd

Inspiratieproducten

22-08-2017, Door: Maarten

Het is oogsttijd! Start nu met wecken, drogen, inmaken en fermenteren.
Lees verder

De grootste kookwinkel van Nederland

Alles voor uw keuken
Sinds 1821 is familiebedrijf Oldenhof actief in de wereld van koken. Hoewel de smederij in Zwolle in de 19e eeuw voornamelijk nog gespecialiseerd was in grote gietijzeren fornuizen, is Oldenhof inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige winkel met kwalitatief goed en exclusief kookgereedschap.
Naast de eerste kookwinkel in Zwolle was er eind 20ste eeuw behoefte aan uitbreiding. Zo werden er nieuwe kookwinkels geopend in Amersfoort, Hilversum en Zwolle. Naast de Oldenhof kookwinkels werden er dochterondernemingen gestart in onder andere Den Haag, Maastricht, Antwerpen, Brussel en Keulen.
Kookwinkel Oldenhof te Hilversum biedt u de gelegenheid uw kennis over koken nog verder uit te breiden. Op de tweede verdieping van de winkel vindt u de Oldenhof kookschool waar u uw kennis naar een nog hoger niveau tilt. Tijdens een van de kookworkshops, onder begeleiding van kookschool chef Dennis scherpt u uw vaardigheden in de keuken aan met de mooiste en nieuwste apparatuur.
Van kookwinkel tot kookboekenuitgeverij
Bij kookwinkel Oldenhof kunt u terecht voor allerhande keukengereedschappen. Groothandel O-K-Import, onderdeel van kookwinkel Oldenhof, importeert keukengereedschappen en apparatuur van exclusieve merken zoals onder andere Ankarsrum Assistant, Epicurean, Mauviel, Nordic Ware, Silikomart en Tojiro.
Het assortiment is door de jaren heen aan de hand van trends op kookgebied in binnen- en buitenland steeds verder aangevuld. Bij Oldenhof vindt u keukengereedschappen voor alle taken in de keuken, maar ook voor pannen, messen, espressomachines en serviezen kunt u terecht bij Oldenhof. Naast de fysieke kookwinkels is het gehele assortiment sinds 2005 ook online te bestellen via onze webshop www.kookwinkel.nl.
Naast diverse kookwinkels en een kookschool, kon een eigen uitgeverij niet uitblijven. Zo werd in 2002 uitgeverij Good Cook dan ook een feit. Goede en originele kookboeken die door prachtige fotografie en vormgeving een lust zijn voor het oog; dat is waar Good Cook voor staat.