Aluminium percolators

Er voldoen geen artikelen aan uw selectiecritiria.
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Bialetti aluminium percolators

Aluminium percolator of Mokapot kopen?
De Bialetti Moka express is misschien wel 's werelds meest bekende en gebruikte koffiezetapparaat. Door de koffie van onder te verwarmen op een kookplaat of gasbrander ontstaat er druk in het waterreservoir. hierdoor wordt water via een buisje en het onderste filter door de koffie heen omhoog geperst. De vloeistof gaat daarna door het bovenste pijpje en wordt opgevangen in het koffiereservoir. Het bovenste filter voorkomt dat er gemalen koffie meegaat met de vloeistof. Door dit proces ontstaat zeer smakelijke, aromatische koffie. De Bialetti Moka Express wordt regelmatig een aluminium percolator genoemd, maar percolatorkoffie wordt gezet met een iets afwijkende methode. Bij een percolator wordt het water omhoog gestuwd en besprenkeld vervolgens de koffie boven in een reservoir. De koffie loopt dan naar onder door in een reservoir.
Aluminium percolator of Mokapot bij kookwinkel Oldenhof
U vindt bij ons verschillende maten van de Bialetti Moka Express. Van 1 kops tot 18 kops, afhankelijk van het aantal kopjes koffie dat u wilt zetten. Deze aluminium percolator achtige koffiepotten zijn, naast het feit dat zij heerlijke koffie zetten, ook een lust voor het oog. De Moka pot is te gebruiken op uw fornuis, maar ook op de elektrische, keramische en halogeenplaat. Wilt u advies over uw aankoop of uitleg over het verschil tussen een aluminium percolator en een moka pot? Kom dan langs in van onze kookwinkels of neem contact op met onze klantenservice. Onze koffie-experts staan u graag te woord.