Knallende kortingen tot 40%! Actievoorwaarden

Hakmessen en hakbijlen

Een hakbijl heeft als doel om stukken vlees op te delen en daarbij botten en gewrichten in twee te hakken. Hoewel Chinese hakmessen op een hakbijl lijken wordt deze gebruikt voor het snijden van groenten en vlees voordat deze bereid gaan worden. 

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Wüsthof Classic hakbijl 18 cm messenstaal
    Wüsthof Classic hakbijl 18 cm messenstaal
    Waardering:
    100%
    Normale prijs € 74,00 Speciale prijs € 69,90

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Hakmessen en hakbijlen

Hakmes of hakbijl kopen?
Hoewel hakbijlen en Chinese hakmessen sterk op elkaar lijken, dienen ze twee verschillende doelen. Een hakbijl heeft als doel om stukken vlees op te delen en daarbij botten en gewrichten in tweeën te hakken. Om dit doel te kunnen bereiken is een bijl gemaakt van dik en zwaar staal en is relatief bot geslepen. Een Chinees hakmes wordt gebruikt voor dezelfde doeleinden als een gewoon koksmes; het snijden van groenten en vlees voordat deze bereid worden. Door het grote oppervlak van het mes is dit goed geschikt om de gesneden ingrediënten op te scheppen. Een Chinees hakmes is daarom veel dunner dan een hakbijl en voorzien van een dunne scherpe snede.
Hakmessen en hakbijlen bij kookwinkel Oldenhof
Bij kookwinkel Oldenhof vindt u een groot assortiment aan hakmessen en hakbijlen van diverse merken en van diverse materialen. Let er bij het kopen van een hakmes of hakbijl goed op voor welk doel u deze wilt gaan gebruiken. Een Chinees hakmes kunt u bijvoorbeeld niet gebruiken voor het in tweeën hakken van vlees, hierdoor zal het mes beschadigen. Heeft u advies nodig over welk mes voor u geschikt is? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze kookwinkels.