Hakmessen en hakbijlen

Een hakbijl heeft als doel om stukken vlees op te delen en daarbij botten en gewrichten in twee te hakken. Hoewel Chinese hakmessen op een hakbijl lijken wordt deze gebruikt voor het snijden van groenten en vlees voordat deze bereid gaan worden. 

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Spuitwater in een handomdraai!

Inspiratieproducten

03-04-2017, Door: Maarten

Wordt wegwijs in de verschillende lijnen van Tojiro
Lees verder

Hawaïaanse poké

Inspiratieproducten

20-01-2017, Door: Annemijn

Poké bowls zijn helemaal on trend en hier vindt u het recept van één van onze favorieten!
Lees verder

Hakmessen en hakbijlen

Hakmes of hakbijl kopen?
Hoewel hakbijlen en Chinese hakmessen sterk op elkaar lijken, dienen ze twee verschillende doelen. Een hakbijl heeft als doel om stukken vlees op te delen en daarbij botten en gewrichten in tweeën te hakken. Om dit doel te kunnen bereiken is een bijl gemaakt van dik en zwaar staal en is relatief bot geslepen. Een Chinees hakmes wordt gebruikt voor dezelfde doeleinden als een gewoon koksmes; het snijden van groenten en vlees voordat deze bereid worden. Door het grote oppervlak van het mes is dit goed geschikt om de gesneden ingrediënten op te scheppen. Een Chinees hakmes is daarom veel dunner dan een hakbijl en voorzien van een dunne scherpe snede.
Hakmessen en hakbijlen bij kookwinkel Oldenhof
Bij kookwinkel Oldenhof vindt u een groot assortiment aan hakmessen en hakbijlen van diverse merken en van diverse materialen. Let er bij het kopen van een hakmes of hakbijl goed op voor welk doel u deze wilt gaan gebruiken. Een Chinees hakmes kunt u bijvoorbeeld niet gebruiken voor het in tweeën hakken van vlees, hierdoor zal het mes beschadigen. Heeft u advies nodig over welk mes voor u geschikt is? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze kookwinkels.

De grootste kookwinkel van Nederland

Alles voor uw keuken
Sinds 1821 is familiebedrijf Oldenhof actief in de wereld van koken. Hoewel de smederij in Zwolle in de 19e eeuw voornamelijk nog gespecialiseerd was in grote gietijzeren fornuizen, is Oldenhof inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige winkel met kwalitatief goed en exclusief kookgereedschap.
Naast de eerste kookwinkel in Zwolle was er eind 20ste eeuw behoefte aan uitbreiding. Zo werden er nieuwe kookwinkels geopend in Amersfoort, Hilversum en Zwolle. Naast de Oldenhof kookwinkels werden er dochterondernemingen gestart in onder andere Den Haag, Maastricht, Antwerpen, Brussel en Keulen.
Kookwinkel Oldenhof te Hilversum biedt u de gelegenheid uw kennis over koken nog verder uit te breiden. Op de tweede verdieping van de winkel vindt u de Oldenhof kookschool waar u uw kennis naar een nog hoger niveau tilt. Tijdens een van de kookworkshops, onder begeleiding van kookschool chef Dennis scherpt u uw vaardigheden in de keuken aan met de mooiste en nieuwste apparatuur.
Van kookwinkel tot kookboekenuitgeverij
Bij kookwinkel Oldenhof kunt u terecht voor allerhande keukengereedschappen. Groothandel O-K-Import, onderdeel van kookwinkel Oldenhof, importeert keukengereedschappen en apparatuur van exclusieve merken zoals onder andere Ankarsrum Assistant, Epicurean, Mauviel, Nordic Ware, Silikomart en Tojiro.
Het assortiment is door de jaren heen aan de hand van trends op kookgebied in binnen- en buitenland steeds verder aangevuld. Bij Oldenhof vindt u keukengereedschappen voor alle taken in de keuken, maar ook voor pannen, messen, espressomachines en serviezen kunt u terecht bij Oldenhof. Naast de fysieke kookwinkels is het gehele assortiment sinds 2005 ook online te bestellen via onze webshop www.kookwinkel.nl.
Naast diverse kookwinkels en een kookschool, kon een eigen uitgeverij niet uitblijven. Zo werd in 2002 uitgeverij Good Cook dan ook een feit. Goede en originele kookboeken die door prachtige fotografie en vormgeving een lust zijn voor het oog; dat is waar Good Cook voor staat.