Vleesmessen

Een vleesmes is te herkennen aan het lange en smalle lemmet. Door de grote lengte kan er een lange rechte snijbeweging worden gemaakt wat mooie nette plakken geeft. Daardoor is een vleesmes ook bij uitstek geschikt voor het snijden van bereid vlees als braadstukken, rollades en hammen zonder bot.

Producten 1-16 van 55

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 55

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Vleesmessen

Vleesmes kopen?
Het vleesmes of trancheermes is een van de meest uitgesproken types mes. Deze messen zijn voornamelijk ontworpen om gegaard vlees of gevogelte in plakken te snijden om te verdelen aan tafel. Dat resulteert in lange messen met een betrekkelijk smal lemmet, waardoor het vlees niet aan het mes kleeft. Trancheermessen zijn niet flexibel, waardoor het mes geschikt is om heel dunne en gelijkmatige plakken te snijden. Wanneer u aan tafel gaat snijden kunt u vleesmessen ook in combinatie met een vleesvork gebruiken om het vlees vast te houden.
Vleesmessen bij kookwinkel Oldenhof
Elke messenfabrikant heeft in de productlijn tenminste één vleesmes zitten. Omdat we bij kookwinkel Oldenhof zowel Europese als Aziatische messen in het assortiment hebben zitten zijn er verschillende soorten vleesmessen te koop. Van het merk Oldenhof, gesmede messen uit Portugal, hebben wij vleesmessen in verschillende modellen en lengtes. Het kwaliteitsmerk Güde uit Solingen heeft hetzelfde model mes met drie verschillende handgrepen, in eikenhout, olijfhout of kunststof. Ook van de andere Solingse merken Wüsthof en Zwilling hebben wij van meerdere lijnen een vleesmes in collectie. De Japanse messen van Kai en Tojiro zijn gemaakt van een harde staalsoort, waardoor het lemmet onder een nog scherpere hoek geslepen wordt. Wilt u een vleesmes kopen? Kijken dan op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels!