Wiegemessen

Een wiegemes zijn halfronde messen voor het fijnsnijden van verse kruiden. Met de twee handvatten is het eenvoudig om het mes heen en weer over de snijplank te laten rollen. 

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

23-04-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

13-04-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Wiegemessen

Een wiegemes of mezzaluna kopen
Een wiegemes, ook wel mezzaluna (halve maan) genoemd is een handig stuk gereedschap voor in de keuken. Door middel van dit met met gebogen lemmet kunt u gemakkelijk en snel kruiden, bladgroenten en noten snijden. Wiegemessen zijn doorgaans voorzien van twee handgrepen en een of meer messen met een gekromd lemmet. Door dit mes heen en weer te wiegen over het te snijden product kunt u gemakkelijk en snel een grote hoeveelheid verwerken. De messen met meerdere lemmets liggen doorgaans wat stabieler op de snijplank. Speciaal voor het gebruik van wiegemessen zijn er holle snijplanken, waarin het mes gemakkelijk heen en weer wiegt. Bij kookwinkel Oldenhof vindt u een ruim assortiment aan wiegemessen. 
Wiegemessen bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevinden zich verschillende modellen wiegemes. Van het merk Oldenhof is er een eenvoudig mes met twee zwart-kunststoffen handgrepen, of een dubbel mes met twee houten knoppen. Een vergelijkbaar model met dubbel lemmet is van het Duitse merk Küchenprofi, dat echter roestvrijstalen handgrepen heeft. Het messenmerk Wüsthof produceert drie verschillende maten wiegemes, van 15, 18 en 23 cm lengte. Hoe groter het mes, hoe gemakkelijker u er grote hoeveelheden mee kunt snijden. Afwijkende modellen zij die van Deglon - met een enkele steel, Chef'n - die op te vouwen is en met een holle snijplank geleverd wordt, en Boska - wiens wiegemes bedoeld is om kaas te snijden. Het Duitse messenmerk Güde produceert ook twee uitvoeringen van de 'haai', een breed kruidenmes met een sterk afgerond lemmet. Kijk voor ons volledige assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.