Wiegemessen

Een wiegemes zijn halfronde messen voor het fijnsnijden van verse kruiden. Met de twee handvatten is het eenvoudig om het mes heen en weer over de snijplank te laten rollen. 

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Wiegemessen

Een wiegemes of mezzaluna kopen
Een wiegemes, ook wel mezzaluna (halve maan) genoemd is een handig stuk gereedschap voor in de keuken. Door middel van dit met met gebogen lemmet kunt u gemakkelijk en snel kruiden, bladgroenten en noten snijden. Wiegemessen zijn doorgaans voorzien van twee handgrepen en een of meer messen met een gekromd lemmet. Door dit mes heen en weer te wiegen over het te snijden product kunt u gemakkelijk en snel een grote hoeveelheid verwerken. De messen met meerdere lemmets liggen doorgaans wat stabieler op de snijplank. Speciaal voor het gebruik van wiegemessen zijn er holle snijplanken, waarin het mes gemakkelijk heen en weer wiegt. Bij kookwinkel Oldenhof vindt u een ruim assortiment aan wiegemessen. 
 
Wiegemessen bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevinden zich verschillende modellen wiegemes. Van het merk Oldenhof is er een eenvoudig mes met twee zwart-kunststoffen handgrepen, of een dubbel mes met twee houten knoppen. Een vergelijkbaar model met dubbel lemmet is van het Duitse merk Küchenprofi, dat echter roestvrijstalen handgrepen heeft. Het messenmerk Wüsthof produceert drie verschillende maten wiegemes, van 15, 18 en 23 cm lengte. Hoe groter het mes, hoe gemakkelijker u er grote hoeveelheden mee kunt snijden. Afwijkende modellen zij die van Deglon - met een enkele steel, Chef'n - die op te vouwen is en met een holle snijplank geleverd wordt, en Boska - wiens wiegemes bedoeld is om kaas te snijden. Het Duitse messenmerk Güde produceert ook twee uitvoeringen van de 'haai', een breed kruidenmes met een sterk afgerond lemmet. Kijk voor ons volledige assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.