Professionele mandolines

Gebruik een professionele mandoline voor het eenvoudig en snel snijden van plakjes, juliennes, blokjes en ruitjes van groenten en fruit. Professionele mandolines zijn er van merken als Benriner en De Buyer. 

Er voldoen geen artikelen aan uw selectiecritiria.

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Mandolines

Snel snijwerk en precieze plakjes
Om op de gemakkelijkste manier heel snel en precies te snijden kunt u het best een mandoline kopen. Een mandoline is een schaaf, gemaakt van kunststof, metaal of hout, waarin een mes bevestigd is. Bij veel modellen is de hoogte van het mes instelbaar, waardoor u zelf kunt bepalen hoe dik de plakken zijn die u snijdt. Omdat het mes steeds op dezelfde dikte staat kunt u met een mandoline snel en gemakkelijk uniforme plakjes snijden. Bij het aanschaffen van een mandoline is het belangrijk dat u rekening houdt met waar u de schaaf voor wilt gebruiken. Mocht u veel kolen of andere brede groentes willen snijden, dan heeft u een mandoline nodig die breed genoeg is. De meest veelzijdige mandolines zijn voorzien van een meerdere opties, om bijvoorbeeld ook julienne en geribbelde plakken te kunnen snijden.
Mandolines en schaven
Kookwinkel Oldenhof heeft een uitgebreid assortiment mandolines. De meest eenvoudige vorm hebben de houten rasp en koolrasp. De messen in dit type mandoline zitten vast en hiermee kunt u snel en gelijkmatig groente snijden. Koolraspen hebben dubbele messen, waardoor u dubbel zo snel kunt snijden. Met een verstelbare handmandoline heeft u iets meer mogelijkheden, omdat u het mes in hoogte kunt verstellen. De meer volledige mandolines, van bijvoorbeeld De Buyer of Benriner, hebben meerdere mesjes of opzetstukjes. Hierdoor kunt u verschillende snijbereidingen in een handomdraai verrichten. Kom langs in één van onze kookwinkels of kijk online op www.kookwinkel.nl.