Oranje toetjes - Van Willem de Zwijger tot Willem-Alexander

Vanaf het eerste menu van koning Willem I tot het meest recente diner waarvan de gerechten bekend zijn, steevast wordt er bij officiële diners een oranje toetje geserveerd. En uiteraard is de sinaasappel een van de voornaamste ingrediënten. Maar ook komen op tafel desserts met abrikozen en mandarijntjes. De kleur oranje vertelt het verhaal van de eetcultuur van onze stadhouders en ons koningshuis vanaf de negentiende eeuw.

Oranje toetjes vertelt over de eetmodes, de kookboeken en -spullen die werden gebruikt, over de ingrediënten - soms afkomstig uit de eigen oranjerie - en over de suikerbakkers, patissiers en hofkoks.

Lizet Kruyff beschrijft in Oranje toetjes deze koninklijke culinaire geschiedenis. Hierin zijn de historisch verantwoorde recepten opgenomen die samen met de bekendste patissier van Nederland zo zijn aangepast dat ze nu uitvoerbaar zijn.

€ 24,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Vanaf het eerste menu van koning Willem I tot het meest recente diner waarvan de gerechten bekend zijn, steevast wordt er bij officiële diners een oranje toetje geserveerd. En uiteraard is de sinaasappel een van de voornaamste ingrediënten. Maar ook komen op tafel desserts met abrikozen en mandarijntjes. De kleur oranje vertelt het verhaal van de eetcultuur van onze stadhouders en ons koningshuis vanaf de negentiende eeuw.

Oranje toetjes vertelt over de eetmodes, de kookboeken en -spullen die werden gebruikt, over de ingrediënten - soms afkomstig uit de eigen oranjerie - en over de suikerbakkers, patissiers en hofkoks.

Lizet Kruyff beschrijft in Oranje toetjes deze koninklijke culinaire geschiedenis. Hierin zijn de historisch verantwoorde recepten opgenomen die samen met de bekendste patissier van Nederland zo zijn aangepast dat ze nu uitvoerbaar zijn.

Vanaf het eerste menu van koning Willem I tot het meest recente diner waarvan de gerechten bekend zijn, steevast wordt er bij officiële diners een oranje toetje geserveerd. En uiteraard is de sinaasappel een van de voornaamste ingrediënten. Maar ook komen op tafel desserts met abrikozen en mandarijntjes. De kleur oranje vertelt het verhaal van de eetcultuur van onze stadhouders en ons koningshuis vanaf de negentiende eeuw.

Oranje toetjes vertelt over de eetmodes, de kookboeken en -spullen die werden gebruikt, over de ingrediënten - soms afkomstig uit de eigen oranjerie - en over de suikerbakkers, patissiers en hofkoks.

Lizet Kruyff beschrijft in Oranje toetjes deze koninklijke culinaire geschiedenis. Hierin zijn de historisch verantwoorde recepten opgenomen die samen met de bekendste patissier van Nederland zo zijn aangepast dat ze nu uitvoerbaar zijn.

Meer informatie
Aantal pagina's144
MerkKookboek
Artikelnummer9789059374089
EAN9789059374089
AuteurLizet Kruijff
ISBN9789059374089
TaalNederlands
Themadesserts
UitgeverUitgeverij Bas
Uitvoeringpaperback
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice