Braadpannen

Voor het braden en sudderen van vlees kunt u gebruik maken van een braadpan. Dit kan een ovale pan zijn, waar ook de grotere braadstukken inpassen of een ronde waar u ook gewoon soepen en stoofschotels in kan bereiden.

Producten 1-16 van 306

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 306

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nazomeren met Big Mamma!

Inspiratieproducten

29-08-2017, Door: Maarten

480 pagina's vol smaakvolle, Italiaanse gerechten.
Lees verder

Tijd, de (h)oogste tijd

Inspiratieproducten

22-08-2017, Door: Maarten

Het is oogsttijd! Start nu met wecken, drogen, inmaken en fermenteren.
Lees verder

Braadpannen

Braadpan kopen?
In een braadpan kunt u braden, sudderen en stoven: ideaal voor de bereiding van soep en stoofgerechten als boeuf bourguignon. Kookwinkel Oldenhof biedt een breed assortiment aan braadpannen van diverse topmerken. Braadpannen zijn in verschillende maten en vormen verkrijgbaar. Kiest u bijvoorbeeld voor een ronde of een ovale pan? In een ovale pan past eenvoudig een groot stuk vlees of kip en een ronde pan is vaak praktischer op het fornuis. Tenslotte kiest u voor de juiste maat pan. Dit kiest u door goed te bedenken voor hoeveel mensen u van plan bent te koken in de braadpan. Vervolgens hoeft u alleen nog maar te kiezen voor uw favoriete kleur. Van een goede braadpan heeft u een leven lang plezier.
De braadpan die bij u past
Voor het vinden van de braadpan die bij u past, maakt u allereerst een keuze voor een materiaal. Braden en stoven kunt u in een gietijzeren, plaatstalen, roestvrijstalen of koperen pan, of in een pan van aardewerk. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Gietijzer en keramiek houden warmte lang vast, wat ze uitstekend geschikt maakt voor gerechten met een lange bereidingstijd. Echter zijn deze materialen breuk-gevoelig, waardoor er met zorg mee omgegaan moet worden. Warm deze pannen altijd zeer geleidelijk op. Plaatstalen en roestvrijstalen braadpannen zijn sterker en beter bestand tegen breken, maar houden minder lang warmte vast. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor gerechten met een korte bereidingstijd. Koperen braadpannen geleiden bijzonder goed warmte, waardoor de temperatuur in de pan overal gelijk is. Dit is gunstig voor recepten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen zoals risotto. Koper heeft bovendien een bijzonder robuust karakter en staat mooi op tafel, waardoor u gerechten zo uit de pan kunt serveren.

De grootste kookwinkel van Nederland

Alles voor uw keuken
Sinds 1821 is familiebedrijf Oldenhof actief in de wereld van koken. Hoewel de smederij in Zwolle in de 19e eeuw voornamelijk nog gespecialiseerd was in grote gietijzeren fornuizen, is Oldenhof inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige winkel met kwalitatief goed en exclusief kookgereedschap.
Naast de eerste kookwinkel in Zwolle was er eind 20ste eeuw behoefte aan uitbreiding. Zo werden er nieuwe kookwinkels geopend in Amersfoort, Hilversum en Zwolle. Naast de Oldenhof kookwinkels werden er dochterondernemingen gestart in onder andere Den Haag, Maastricht, Antwerpen, Brussel en Keulen.
Kookwinkel Oldenhof te Hilversum biedt u de gelegenheid uw kennis over koken nog verder uit te breiden. Op de tweede verdieping van de winkel vindt u de Oldenhof kookschool waar u uw kennis naar een nog hoger niveau tilt. Tijdens een van de kookworkshops, onder begeleiding van kookschool chef Dennis scherpt u uw vaardigheden in de keuken aan met de mooiste en nieuwste apparatuur.
Van kookwinkel tot kookboekenuitgeverij
Bij kookwinkel Oldenhof kunt u terecht voor allerhande keukengereedschappen. Groothandel O-K-Import, onderdeel van kookwinkel Oldenhof, importeert keukengereedschappen en apparatuur van exclusieve merken zoals onder andere Ankarsrum Assistant, Epicurean, Mauviel, Nordic Ware, Silikomart en Tojiro.
Het assortiment is door de jaren heen aan de hand van trends op kookgebied in binnen- en buitenland steeds verder aangevuld. Bij Oldenhof vindt u keukengereedschappen voor alle taken in de keuken, maar ook voor pannen, messen, espressomachines en serviezen kunt u terecht bij Oldenhof. Naast de fysieke kookwinkels is het gehele assortiment sinds 2005 ook online te bestellen via onze webshop www.kookwinkel.nl.
Naast diverse kookwinkels en een kookschool, kon een eigen uitgeverij niet uitblijven. Zo werd in 2002 uitgeverij Good Cook dan ook een feit. Goede en originele kookboeken die door prachtige fotografie en vormgeving een lust zijn voor het oog; dat is waar Good Cook voor staat.