Braadpannen

Voor het braden en sudderen van vlees kunt u gebruik maken van een braadpan. Dit kan een ovale pan zijn, waar ook de grotere braadstukken inpassen of een ronde waar u ook gewoon soepen en stoofschotels in kan bereiden.

Producten 1-16 van 268

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

Producten 1-16 van 268

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over op inductie?

Inspiratieproducten

09-11-2018,

Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder

Welke Crock-Pot past bij u?

Inspiratieproducten

30-11-2018,

Om u op weg te helpen bij het kiezen van de juiste Crock-Pot hebben wij de verschillende types voor u toegelicht.
Lees verder

Braadpannen

Braadpan kopen?
In een braadpan kunt u braden, sudderen en stoven: ideaal voor de bereiding van soep en stoofgerechten als boeuf bourguignon. Kookwinkel Oldenhof biedt een breed assortiment aan braadpannen van diverse topmerken. Braadpannen zijn in verschillende maten en vormen verkrijgbaar. Kiest u bijvoorbeeld voor een ronde of een ovale pan? In een ovale pan past eenvoudig een groot stuk vlees of kip en een ronde pan is vaak praktischer op het fornuis. Tenslotte kiest u voor de juiste maat pan. Dit kiest u door goed te bedenken voor hoeveel mensen u van plan bent te koken in de braadpan. Vervolgens hoeft u alleen nog maar te kiezen voor uw favoriete kleur. Van een goede braadpan heeft u een leven lang plezier.
De braadpan die bij u past
Voor het vinden van de braadpan die bij u past, maakt u allereerst een keuze voor een materiaal. Braden en stoven kunt u in een gietijzeren, plaatstalen, roestvrijstalen of koperen pan, of in een pan van aardewerk. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Gietijzer en keramiek houden warmte lang vast, wat ze uitstekend geschikt maakt voor gerechten met een lange bereidingstijd. Echter zijn deze materialen breuk-gevoelig, waardoor er met zorg mee omgegaan moet worden. Warm deze pannen altijd zeer geleidelijk op. Plaatstalen en roestvrijstalen braadpannen zijn sterker en beter bestand tegen breken, maar houden minder lang warmte vast. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor gerechten met een korte bereidingstijd. Koperen braadpannen geleiden bijzonder goed warmte, waardoor de temperatuur in de pan overal gelijk is. Dit is gunstig voor recepten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen zoals risotto. Koper heeft bovendien een bijzonder robuust karakter en staat mooi op tafel, waardoor u gerechten zo uit de pan kunt serveren.