Braadpannen

Voor het braden en sudderen van vlees kunt u gebruik maken van een braadpan. Dit kan een ovale pan zijn, waar ook de grotere braadstukken inpassen of een ronde waar u ook gewoon soepen en stoofschotels in kan bereiden.

Producten 1-16 van 283

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

Producten 1-16 van 283

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

18-10-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

23-08-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Braadpannen

Braadpan kopen?
In een braadpan kunt u braden, sudderen en stoven: ideaal voor de bereiding van soep en stoofgerechten als boeuf bourguignon. Kookwinkel Oldenhof biedt een breed assortiment aan braadpannen van diverse topmerken. Braadpannen zijn in verschillende maten en vormen verkrijgbaar. Kiest u bijvoorbeeld voor een ronde of een ovale pan? In een ovale pan past eenvoudig een groot stuk vlees of kip en een ronde pan is vaak praktischer op het fornuis. Tenslotte kiest u voor de juiste maat pan. Dit kiest u door goed te bedenken voor hoeveel mensen u van plan bent te koken in de braadpan. Vervolgens hoeft u alleen nog maar te kiezen voor uw favoriete kleur. Van een goede braadpan heeft u een leven lang plezier.
De braadpan die bij u past
Voor het vinden van de braadpan die bij u past, maakt u allereerst een keuze voor een materiaal. Braden en stoven kunt u in een gietijzeren, plaatstalen, roestvrijstalen of koperen pan, of in een pan van aardewerk. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Gietijzer en keramiek houden warmte lang vast, wat ze uitstekend geschikt maakt voor gerechten met een lange bereidingstijd. Echter zijn deze materialen breuk-gevoelig, waardoor er met zorg mee omgegaan moet worden. Warm deze pannen altijd zeer geleidelijk op. Plaatstalen en roestvrijstalen braadpannen zijn sterker en beter bestand tegen breken, maar houden minder lang warmte vast. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor gerechten met een korte bereidingstijd. Koperen braadpannen geleiden bijzonder goed warmte, waardoor de temperatuur in de pan overal gelijk is. Dit is gunstig voor recepten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen zoals risotto. Koper heeft bovendien een bijzonder robuust karakter en staat mooi op tafel, waardoor u gerechten zo uit de pan kunt serveren.