Gietijzeren pannen

Filteren

Producten 1-16 van 315

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

Producten 1-16 van 315

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Gietijzeren pannen

Gietijzeren pan kopen?
Gietijzeren pannen zijn zeer gewild in de keuken en gaan vaak een leven lang mee. Pannen van gietijzer staan bekend om hun superieure warmtegeleiding en het feit dat gietijzer warmte lang vasthoudt. Maar dat is niet het enige voordeel van gietijzer. Een gietijzeren pan is geschikt voor het gebruik op alle warmtebronnen, inclusief inductie en de oven. Gietijzer heeft van nature goede anti-aanbakeigenschappen. Warm de pan langzaam op alvorens u deze gaat gebruiken. Kookwinkel Oldenhof biedt een breed assortiment aan diverse soorten gietijzeren pannen. De meest voorkomende pan van gietijzer is de braadpan, maar er zijn ook gietijzeren sauteerpannen, koekenpannen en woks. Braadpannen worden vaak uitgevoerd in gietijzer omdat de eigenschappen van het materiaal het beste tot hun recht komen in deze pan, die vaak gedurende lange tijd verwarmt wordt om te sudderen, braden, bakken en stoven.
Een gietijzeren pan die bij u past
Gietijzer is een zeer duurzaam materiaal, een gietijzeren pan koopt u dus voor het leven. Veel pannen van gietijzer zijn voorzien van een emaillelaag, een extra beschermende laag. Hierdoor roest de pan niet en bakken ingrediënten minder makkelijk aan. Gietijzer dat niet geëmailleerd is kunt u, doordat het bestand is tegen zeer hoge temperaturen, ook gebruiken om boven open vuur te koken. Ongeëmailleerd gietijzer vergt echter wel goed onderhoud, aangezien het de eigenschap heeft om snel te gaan roesten. U kunt roest tegengaan door de gietijzeren pan regelmatig te behandelen met een natuurlijke olie. Met welke gietijzeren pan gaat u binnenkort aan de slag?