Hapjespannen en sauteerpannen

Een hapjespan wordt ook wel sauteerpan of sauteuse genoemd. Hapjespannen lijken veel op koekenpannen, maar hebben een hogere rand. Waardoor ze beter geschikt zijn voor kleine roerbakgerechten, dikke stukken vlees en pastasauzen. 

Producten 1-16 van 60

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 60

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Spuitwater in een handomdraai!

Inspiratieproducten

03-04-2017, Door: Maarten

Bruisend water in een handomdraai
Lees verder

Hawaïaanse poké

Inspiratieproducten

20-01-2017, Door: Annemijn

Poké bowls zijn helemaal on trend en hier vindt u het recept van één van onze favorieten!
Lees verder

Hapjespannen en sauteerpannen

Hapjespan kopen?
Een hapjespan wordt ook wel een sauteerpan of sauteuse genoemd. Een sauteerpan lijkt veel op een koekenpan, maar heeft een hogere, vaak rechtopstaande, rand. Hierdoor is hij beter geschikt voor kleine roerbakgerechten en het bakken van grotere stukken vlees. Gebruik de hapjespan voor het bereiden van vele soorten gerechten, zoals het maken van sauzen en risotto’s of het bakken of braden van vlees. Hapjespannen zijn er in vele soorten materialen en maten.
De hapjespan die bij u past
Het vinden van een geschikte hapjespan begint met de vraag wat u denkt nodig te hebben. Het materiaal van de pan is van groot belang. Koper en aluminium geleiden zeer goed waardoor ze zeer snel opwarmen en warmte perfect door de gehele pan verspreiden. Roestvrij staal en gietijzer houden warmte lang vast, maar hebben iets langer nodig om op te warmen. Hapjespannen van roestvrij staal en gietijzer zijn magnetisch en daardoor geschikt voor gebruik op inductie. Hapjespannen koopt u bij kookwinkel Oldenhof met of zonder anti-aanbaklaag. Dit is afhankelijk van uw voorkeur. In een sauteerpan zonder anti-aanbaklaag kunt u op hogere temperaturen bakken, waardoor er een knapperige korst zal ontstaan. Bovendien zijn deze pannen vaak ovenbestendig en kunt u er allerlei soorten kookgereedschappen in gebruiken zonder de pan te beschadigen. In een hapjespan met anti-aanbaklaag kunt u snel en eenvoudig bakken zonder dat ingrediënten aanbakken. Veel hapjespannen worden geleverd met een deksel, zodat een gerecht kan sudderen zonder dat er teveel vocht verdampt. Ook zijn er sauteerpannen verkrijgbaar met twee handgrepen in plaats van een steel, zo past de pan eenvoudiger in de oven. In welke hapjespan bereidt u binnenkort uw gerechten?

De grootste kookwinkel van Nederland

Alles voor uw keuken
Sinds 1821 is familiebedrijf Oldenhof actief in de wereld van koken. Hoewel de smederij in Zwolle in de 19e eeuw voornamelijk nog gespecialiseerd was in grote gietijzeren fornuizen, is Oldenhof inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige winkel met kwalitatief goed en exclusief kookgereedschap.
Naast de eerste kookwinkel in Zwolle was er eind 20ste eeuw behoefte aan uitbreiding. Zo werden er nieuwe kookwinkels geopend in Amersfoort, Hilversum en Zwolle. Naast de Oldenhof kookwinkels werden er dochterondernemingen gestart in onder andere Den Haag, Maastricht, Antwerpen, Brussel en Keulen.
Kookwinkel Oldenhof te Hilversum biedt u de gelegenheid uw kennis over koken nog verder uit te breiden. Op de tweede verdieping van de winkel vindt u de Oldenhof kookschool waar u uw kennis naar een nog hoger niveau tilt. Tijdens een van de kookworkshops, onder begeleiding van kookschool chef Dennis scherpt u uw vaardigheden in de keuken aan met de mooiste en nieuwste apparatuur.
Van kookwinkel tot kookboekenuitgeverij
Bij kookwinkel Oldenhof kunt u terecht voor allerhande keukengereedschappen. Groothandel O-K-Import, onderdeel van kookwinkel Oldenhof, importeert keukengereedschappen en apparatuur van exclusieve merken zoals onder andere Ankarsrum Assistant, Epicurean, Mauviel, Nordic Ware, Silikomart en Tojiro.
Het assortiment is door de jaren heen aan de hand van trends op kookgebied in binnen- en buitenland steeds verder aangevuld. Bij Oldenhof vindt u keukengereedschappen voor alle taken in de keuken, maar ook voor pannen, messen, espressomachines en serviezen kunt u terecht bij Oldenhof. Naast de fysieke kookwinkels is het gehele assortiment sinds 2005 ook online te bestellen via onze webshop www.kookwinkel.nl.
Naast diverse kookwinkels en een kookschool, kon een eigen uitgeverij niet uitblijven. Zo werd in 2002 uitgeverij Good Cook dan ook een feit. Goede en originele kookboeken die door prachtige fotografie en vormgeving een lust zijn voor het oog; dat is waar Good Cook voor staat.