Hapjespannen en sauteerpannen

Een hapjespan wordt ook wel sauteerpan of sauteuse genoemd. Hapjespannen lijken veel op koekenpannen, maar hebben een hogere rand. Waardoor ze beter geschikt zijn voor kleine roerbakgerechten, dikke stukken vlees en pastasauzen. 

Producten 1-16 van 61

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 61

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gastronomische grillen in 2018

Inspiratieproducten

04-01-2018,

Wij hebben geprobeerd om alle trends die over eten en uit eten gaan in 2018 voor u op een rijtje te zetten.
Lees verder

Dé nieuwe kookworkshops

Inspiratieproducten

01-11-2017,

Hierbij presenteren wij onze nieuwe kookschoolagenda voor het voorjaar 2018.
Lees verder

Hapjespannen en sauteerpannen

Hapjespan kopen?
Een hapjespan wordt ook wel een sauteerpan of sauteuse genoemd. Een sauteerpan lijkt veel op een koekenpan, maar heeft een hogere, vaak rechtopstaande, rand. Hierdoor is hij beter geschikt voor kleine roerbakgerechten en het bakken van grotere stukken vlees. Gebruik de hapjespan voor het bereiden van vele soorten gerechten, zoals het maken van sauzen en risotto’s of het bakken of braden van vlees. Hapjespannen zijn er in vele soorten materialen en maten.
De hapjespan die bij u past
Het vinden van een geschikte hapjespan begint met de vraag wat u denkt nodig te hebben. Het materiaal van de pan is van groot belang. Koper en aluminium geleiden zeer goed waardoor ze zeer snel opwarmen en warmte perfect door de gehele pan verspreiden. Roestvrij staal en gietijzer houden warmte lang vast, maar hebben iets langer nodig om op te warmen. Hapjespannen van roestvrij staal en gietijzer zijn magnetisch en daardoor geschikt voor gebruik op inductie. Hapjespannen koopt u bij kookwinkel Oldenhof met of zonder anti-aanbaklaag. Dit is afhankelijk van uw voorkeur. In een sauteerpan zonder anti-aanbaklaag kunt u op hogere temperaturen bakken, waardoor er een knapperige korst zal ontstaan. Bovendien zijn deze pannen vaak ovenbestendig en kunt u er allerlei soorten kookgereedschappen in gebruiken zonder de pan te beschadigen. In een hapjespan met anti-aanbaklaag kunt u snel en eenvoudig bakken zonder dat ingrediënten aanbakken. Veel hapjespannen worden geleverd met een deksel, zodat een gerecht kan sudderen zonder dat er teveel vocht verdampt. Ook zijn er sauteerpannen verkrijgbaar met twee handgrepen in plaats van een steel, zo past de pan eenvoudiger in de oven. In welke hapjespan bereidt u binnenkort uw gerechten?