Sap- en jampannen

Met een sappan kunt u zeer geconcentreerd en bovendien gesteriliseerd sap maken. Een jampan is door materiaal en vorm uitermate geschikt voor het maken van jams en vruchtencompotes.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €20,- in Nederland, België en Duitsland
    • Voor 23:00 besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ontworpen voor de eeuwigheid

Inspiratieproducten

18-10-2018,

Echt goede ontwerpen blijken tijdloos te zijn. Voor de liefhebber van functioneel ontwerp hebben we onze echte must-haves op een rijtje gezet.
Lees verder

Het scherpst van de snede

Inspiratieproducten

23-08-2018,

Een van de grootste plezieren in de keuken is het snijden met een goed mes. Slijp uw (Japanse) messen daarom met een wetsteen.
Lees verder

Sappannen en Jampannen

Een jampan kopen
Wanneer u sap wilt maken van vruchten kunt u dat doen met behulp van een sappan. Dit type pan bestaat uit drie lagen met een deksel. Het onderste deel is een pan waar u water in doet, het bovenste deel is een stoomzinzet waar u het fruit in doet. Het sap wordt opgevangen in de middelste pan, nadat het uit de stoominzet naar beneden is gelopen. Voor het koken van jam gebruikt u een heel brede pan met een omgekrulde schenkrand, zodat u de jam direct in de voorbereide potten kunt gieten. Doordat de pan breed is wordt het fruit gelijkmatig verhit, waardoor de jam ook mooi gelijkmatig is.
Sappannen en jampannen bij kookwinkel Oldenhof
In het assortiment van kookwinkel Oldenhof bevindt zich een sappan van het merk Oldenhof. Deze pan bestaat uit drie lagen en heeft in de opvangpan voor sap een tuit met daaraan een siliconen slang om het sap tussentijds af te tappen. Er bevinden zich meerdere jampannen in de collectie. Het Franse merk Mauviel heeft twee maten roestvrijstalen jampannen in hun assortiment. Daarnaast hebben zij twee maten koperen jampannen. Het merk Oldenhof produceert ook een koperen jampan. Door de superieure warmtegeleiding is koper het materiaal bij uitstek voor een jampan. Kijk voor ons assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.