Grillpan kopen?
Een grillpan herkent u aan de ribbels op de bodem. Op deze ribbels schroeit u groenten, vis en vlees dicht en voorziet u deze van de bekende donkere grill-lijnen. Het succes van grillen ligt aan de temperatuur. Pas wanneer de pan zeer heet is, ontstaan de bekende geschroeide lijnen in uw ingrediënten. Laat de pan altijd goed opwarmen voordat u gaat grillen. Denk er bij het gebruik aan dat u de ingrediënten die u wilt grillen invet, in plaats van de pan. Door de hoge temperatuur verbrandt olie in de pan al voordat u de ingrediënten in de grillpan heeft geplaatst. Grillpannen vindt u bij kookwinkel Oldenhof in diverse vormen, maten en gemaakt van verschillende materialen.
De grillpan die bij u past
Vierkant, rond, rechthoekig, ovaal: grillpannen zijn er in verschillende vormen en maten. Welke vorm voor u het meest geschikt is, ligt aan het soort ingrediënten dat u graag wilt grillen. Zo is een ovale pan vaak meer geschikt voor langwerpige ingrediënten zoals vis en een vierkante of rechthoekige grillpan meer geschikt voor bijvoorbeeld plakken courgette of paprika. Daarnaast maakt u nog de keuze voor een specifiek materiaal. De meeste grillpannen in ons assortiment zijn vervaardigd uit gietijzer, een zwaar materiaal dat warmte goed geleidt en verspreidt door de pan en de warmte tevens lang vasthoudt. Hét ideale materiaal voor een grillpan. Gietijzer is te gebruiken op alle hittebronnen, inclusief inductie en in de oven. Naast gietijzeren grillpannen verkoopt kookwinkel Oldenhof ook roestvrijstalen en plaatstalen pannen. Deze pannen zijn over het algemeen lichter in gewicht en stootvaster.