Paellapannen

In een paellapan kunt u niet alleen paella maken, maar u kunt er ook uw paella in opdienen. Een paellapan is verkrijgbaar in diverse maten, met een capaciteit van één tot wel 200 porties! 

Producten 1-16 van 44

Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
Pagina
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Paellapannen

Een paellapan kopen?
Het Spaanse gerecht paella wordt traditioneel gemaakt in een soort brede koekenpan met twee grepen, boven een houtvuur. Tegenwoordig wordt vaak paella bereid op een grote gasbrander waardoor de vlammen goed verdeeld zijn over de hele bodem van de pan. De grote oppervlakte zorgt voor een gelijkmatige garing van de paella en zorgt dat de bouillon kan verdampen. De oorspronkelijke wijze van eten is door de pan in het geheel op tafel te zetten en rechtstreeks uit te pan te eten. De keuze voor het soort pan is afhankelijk van de warmtebron en over de bereidingstijd die u heeft. Voor een optimale warmtegeleiding kunt u een koperen pan kopen, als u juist op een laag vuur, langdurig wilt koken dan is een gietijzeren of stalen pan aan te raden.
Paellapannen bij kookwinkel Oldenhof
De meest eenvoudige paellapannen zijn de stalen, geëmailleerde of kale pannen van Vaello. Hoewel deze pannen zijn gemaakt van betrekkelijk dun plaatmateriaal volstaan ze goed als paellapan, omdat de warmtebron steevast laag staat. De stalen paellapannen van De Buyer zijn van dikker materiaal en dus beter geschikt voor krachtiger warmtebronnen. De paellapannen van Inoxibar hebben een dikke bodem, waardoor ze beter zijn toegerust op de kracht van een hedendaags fornuis, dat vaak efficiënter verhit. Het Amerikaanse gietijzermerk Lodge produceert ook niet-geëmailleerde gietijzeren paellapannen die, doordat ze de warmte goed vasthouden, geschikt zijn voor langdurige garing. Kijk voor ons assortiment paellapannen op www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.