Een paellapan kopen?
Het Spaanse gerecht paella wordt traditioneel gemaakt in een soort brede koekenpan met twee grepen, boven een houtvuur. Tegenwoordig wordt vaak paella bereid op een grote gasbrander waardoor de vlammen goed verdeeld zijn over de hele bodem van de pan. De grote oppervlakte zorgt voor een gelijkmatige garing van de paella en zorgt dat de bouillon kan verdampen. De oorspronkelijke wijze van eten is door de pan in het geheel op tafel te zetten en rechtstreeks uit te pan te eten. De keuze voor het soort pan is afhankelijk van de warmtebron en over de bereidingstijd die u heeft. Voor een optimale warmtegeleiding kunt u een koperen pan kopen, als u juist op een laag vuur, langdurig wilt koken dan is een gietijzeren of stalen pan aan te raden.
Paellapannen bij kookwinkel Oldenhof
De meest eenvoudige paellapannen zijn de stalen, geëmailleerde of kale pannen van Vaello. Hoewel deze pannen zijn gemaakt van betrekkelijk dun plaatmateriaal volstaan ze goed als paellapan, omdat de warmtebron steevast laag staat. De stalen paellapannen van De Buyer zijn van dikker materiaal en dus beter geschikt voor krachtiger warmtebronnen. De paellapannen van Inoxibar hebben een dikke bodem, waardoor ze beter zijn toegerust op de kracht van een hedendaags fornuis, dat vaak efficiënter verhit. Het Amerikaanse gietijzermerk Lodge produceert ook niet-geëmailleerde gietijzeren paellapannen die, doordat ze de warmte goed vasthouden, geschikt zijn voor langdurige garing. Kijk voor ons assortiment paellapannen op www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.