Op afspraak winkelen of afhalen: lees meer

Pannenkoek- en crêpepannen

Een pannenkoekenpan of crêpepan is handig voor het bakken van pannenkoeken en crêpes. Door de lage rand, of juist het ontbreken van een rand is de pannenkoek of crêpe eenvoudig te keren.

Populair

Producten 1-16 van 37

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking
  1. Demeyere Alu Pro crêpepan ø 28 cm
    Demeyere Alu Pro crêpepan ø 28 cm
    Normale prijs € 99,00 Speciale prijs € 79,00
    • Gratis verzending vanaf €30,- in Nederland, België en Duitsland
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, zo snel mogelijk in huis. Mits op voorraad.
    • Gratis cadeauverpakking

Producten 1-16 van 37

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Pannenkoeken- en crêpe pannen

Een pannenkoekenpan kopen?
Door een crêpepan of pannenkoekenpan te gebruiken kunt u op een gemakkelijke manier pannenkoekenbakken. Een dergelijke pan heeft in tegenstelling tot een gewone koekenpan geen hoge opstaande rand, maar vaak een klein randje dat precies hoog genoeg is om het beslag op de pan te houden. Door de lage rand kunt u gemakkelijk met een spatel onder de pannenkoek komen zonder deze kapot te maken. Bij kookwinkel Oldenhof vindt u een ruim assortiment pannenkoekenpannen en crêpepannen in diverse maten en van diverse materialen.

De pannenkoekenpan die bij u past
Om een geschikte pannenkoekenpan of crêpepan te vinden is het belangrijk om rekening te houden met de warmtebron die u gebruikt. Let er allereerst op dat de bodem het gebruik op bijvoorbeeld inductie toestaat. Daarnaast is het materiaal dat gebruikt is van belang voor de bakeigenschappen van de pan. Een koperen pan of een pan met een aluminium basis hebben een goede en snelle warmtegeleiding, maar zijn vaak niet geschikt voor inductie, tenzij er een inductiegeschikte bodem onder zit. Roestvrijstalen en gietijzeren pannen zijn bijna altijd geschikt voor inductie. De pannen zonder een anti-aanbaklaag kunnen heter worden verhit, en zijn slijtagebestendiger dan pannen met een anti-aanbaklaag. Het verschil zit in het gebruiksgemak: een pan zonder anti-aanbaklaag vergt meer oefening met temperatuurbeheersing. In welke pannenkoekenpan maakt u binnenkort uw pannenkoeken of crêpes?