Koperen pannen

Als vanouds favoriet in de professionele keukens: koperen pannen. Mauviel biedt niet alleen koperen pannen voor bereidingen in de keuken, maar ook een ruim assortiment aan pannen voor presentatie en tafelbereidingen.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Nazomeren met Big Mamma!

Inspiratieproducten

29-08-2017, Door: Maarten

480 pagina's vol smaakvolle, Italiaanse gerechten.
Lees verder

Tijd, de (h)oogste tijd

Inspiratieproducten

22-08-2017, Door: Maarten

Het is oogsttijd! Start nu met wecken, drogen, inmaken en fermenteren.
Lees verder

Koperen pannen

Koperen pan kopen?
Koperen pannen worden geroemd om hun ultieme warmtegeleiding en klassieke uitstraling. Koper is een van de beste materialen om een pan van te maken: het is goed te vormen en heeft een uitstekende warmtegeleiding. U kunt de temperatuur in een pan van koper zeer nauwkeurig regelen door het vuur hoger of lager te zetten. Daarnaast wordt de warmte van de kookplaat zéér gelijkmatig en zonder temperatuurverschillen over het gehele oppervlak van uw koperen pan verdeeld.
Tegenwoordig zijn koperen pannen aan de binnenzijde voorzien van een slijtvaste laag roestvrij staal, hierdoor is het niet meer nodig om de pan iedere paar jaar opnieuw te vertinnen. Voor speciale doeleinden zoals het bereiden van jam of het maken van suikersiroop zijn er koperen pannen zonder een laag roestvrij staal. Het koper van de pan treedt in dat geval op als een katalysator die het geleren van pectines uit fruit versnelt: dit resulteert in een smaakvollere jam. Tevens zal in een koperen pan suikersiroop niet kristalliseren.
Koperen pannen poetsen
De oranjerode kleur zal een koperen pan niet lang houden. Indien u het koper niet poetst, zal de pan langzamerhand karakter krijgen. De pan wordt donkerder en krijgt zwarte vlekken: een teken dat u veel plezier van uw koperen pan heeft. Wilt u toch uw pan toch poetsen, dan is er Copperbril van Mauviel. Deze koperpoets wrijft u met een vochtige spons op de pan en spoelt u vervolgens onder de kraan af. Binnen enkele minuten glimt uw koperen pan weer als nieuw.
Heeft u advies nodig over de aankoop of het onderhoud van uw koperen pannen? Dan bent u bij kookwinkel Oldenhof aan het juiste adres. Kom langs in één van onze kookwinkels of neem contact op met onze klantenservice.

De grootste kookwinkel van Nederland

Alles voor uw keuken
Sinds 1821 is familiebedrijf Oldenhof actief in de wereld van koken. Hoewel de smederij in Zwolle in de 19e eeuw voornamelijk nog gespecialiseerd was in grote gietijzeren fornuizen, is Oldenhof inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige winkel met kwalitatief goed en exclusief kookgereedschap.
Naast de eerste kookwinkel in Zwolle was er eind 20ste eeuw behoefte aan uitbreiding. Zo werden er nieuwe kookwinkels geopend in Amersfoort, Hilversum en Zwolle. Naast de Oldenhof kookwinkels werden er dochterondernemingen gestart in onder andere Den Haag, Maastricht, Antwerpen, Brussel en Keulen.
Kookwinkel Oldenhof te Hilversum biedt u de gelegenheid uw kennis over koken nog verder uit te breiden. Op de tweede verdieping van de winkel vindt u de Oldenhof kookschool waar u uw kennis naar een nog hoger niveau tilt. Tijdens een van de kookworkshops, onder begeleiding van kookschool chef Dennis scherpt u uw vaardigheden in de keuken aan met de mooiste en nieuwste apparatuur.
Van kookwinkel tot kookboekenuitgeverij
Bij kookwinkel Oldenhof kunt u terecht voor allerhande keukengereedschappen. Groothandel O-K-Import, onderdeel van kookwinkel Oldenhof, importeert keukengereedschappen en apparatuur van exclusieve merken zoals onder andere Ankarsrum Assistant, Epicurean, Mauviel, Nordic Ware, Silikomart en Tojiro.
Het assortiment is door de jaren heen aan de hand van trends op kookgebied in binnen- en buitenland steeds verder aangevuld. Bij Oldenhof vindt u keukengereedschappen voor alle taken in de keuken, maar ook voor pannen, messen, espressomachines en serviezen kunt u terecht bij Oldenhof. Naast de fysieke kookwinkels is het gehele assortiment sinds 2005 ook online te bestellen via onze webshop www.kookwinkel.nl.
Naast diverse kookwinkels en een kookschool, kon een eigen uitgeverij niet uitblijven. Zo werd in 2002 uitgeverij Good Cook dan ook een feit. Goede en originele kookboeken die door prachtige fotografie en vormgeving een lust zijn voor het oog; dat is waar Good Cook voor staat.