Rookpannen

Met een rookpan geeft u een rokerige smaak aan producten. Rookpannen zijn geschikt voor gebruik op het fornuis en op de barbecue. 

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 
Over op inductie?
Gaat u over op inductie? Grote kans dat uw huidige pannen vervangen moeten worden. Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een pannenset voor inductie.
Lees verder
 
Zo maakt u de barbecue schoon
Barbecueën is leuk, maar net als koken achter het fornuis moet je het gerei achteraf schoonmaken. Hier moet u op letten bij het schoonmaken van uw barbecue
Lees verder

Rookpannen

Een rookpan kopen
Met behulp van een rookpan kunt u uw voedsel garen en tegelijk een rooksmaak geven. Voor op verschillende warmtebronnen zijn verschillende rookpannen te verkrijgen. Door onder in de pan fijngesnipperd hout te doen en het te roken product op het rekje te leggen bereidt u het roken voor. Vervolgens verhit u de rookpan, waardoor de houtsnippers beginnen te roken. Op dat moment doet u het deksel dicht en rookt het product voor de voorgeschreven tijd. Om de smaak van de rook aan te passen aan het product dat u wilt roken kunt u verschillende soorten rookmot kopen, elk met een eigen aroma.
Rookpannen bij kookwinkel Oldenhof
Wanneer u warm wilt roken bent u bij kookwinkel Oldenhof aan het juiste adres. Van de merken DOK en Camerons zijn er verschillende maten rookovens. Deze pannen zijn rechthoekig met een nauwsluitend deksel en zijn voorzien van een rekje en een rookverdeler. U gebruikt deze pannen op een fornuis. De pannen van Demeyere, Nordic Ware en Netherton Foundry zijn rond, waardoor ze gemakkelijker op uw fornuis of in uw barbecue passen. Let bij aanschaf op of deze pan voor uw specifieke warmtebron geschikt is. Bastard, Charcoal Companion en Point Virgule maken rookbakjes voor gebruik in de barbecue. Kijk voor ons volledige assortiment op www.kookwinkel.nl of kom langs in een van onze winkels.