Vispan kopen?
Een vispan is een pan die voornamelijk door de aangepaste vorm goed geschikt is om vissen te bakken. Er zijn verschillende types vispan. De traditionele ovale bakpan is de meest bekende. Deze pannen bieden de ruimte voor de gehele lengte van een of twee vissen zonder ook in de breedte het hele fornuis te bezetten. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur zijn deze pannen verkrijgbaar met een steel in de lengte of juist in de breedte. Een enkele versie heeft twee grepen en geen steel. Behalve pannen om vis mee te bakken zijn er andere types pan die voor het stomen, pocheren of stoven van vis of schaal- en schelpdieren bedoeld zijn. Natuurlijk is er de bekende mosselpan of de Portugese cataplana, geschikt om schelpdieren in gaar te stomen. Meer specifiek zijn er langwerpige of ruitvormige pannen voor het pocheren van vis.
Vispannen bij kookwinkel Oldenhof
De keuze voor de beste vispan is een persoonlijke, afhankelijk van uw wensen. Het gemakkelijkste bakresultaat heeft u met een pan met antikleeflaag, zoals bijvoorbeeld de pannen van AMT, Kuhn Rikon en Fissler. Alle pannen van dit type hebben een steel aan de lange zijde of twee handgrepen. Vispannen van De Buyer zijn gemaakt van carbonstaal, dat na goed voorbehandelen een prettig bakresultaat geeft. De koperen pannen van Mauviel zijn eveneens niet voorzien van een antikleeflaag, maar geven door de onovertroffen warmtegeleiding een goed resultaat. Dit klassieke merk heeft eveneens een tarbotpan, in speciale ruitvorm gemaakt. De cataplana’s zijn er van Silampos in roestvrij staal en meer traditioneel in koper met een tinnen binnenzijde. Om mosselen te koken heeft kookwinkel Oldenhof een originele mosselpan in het assortiment, maar ook een gietijzeren pan van Staub, als een mossel vormgegeven. Bestel uw vispan eenvoudig via www.kookwinkel.nl of kom langs in één van onze winkels.