Samarkand : verhalen en recepten uit Centraal-Azië

Samarkand laat je door kleurrijke foto's, traditionele recepten en inspirerende reisverhalen kennismaken met de buitengewoon rijke culinaire traditie van Samarkand. Deze mystieke stad, gelegen in Oezbekistan, langs de zijderoute is al eeuwenlang een ontmoetingsplek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen.

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkand door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen - allebei reizigers en schrijvers - met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om te delen.

Caroline Eden schrijft over reizen in The Guardian, Financial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal-Azië en Kaukasus correspondent voor BBC Radio 4. Eleanor Ford is receptschrijver en redacteur van the Good Food Channel en BBC Good Food Magazine.

€ 24,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
Samarkand laat je door kleurrijke foto's, traditionele recepten en inspirerende reisverhalen kennismaken met de buitengewoon rijke culinaire traditie van Samarkand. Deze mystieke stad, gelegen in Oezbekistan, langs de zijderoute is al eeuwenlang een ontmoetingsplek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen.

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkand door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen - allebei reizigers en schrijvers - met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om te delen.

Caroline Eden schrijft over reizen in The Guardian, Financial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal-Azië en Kaukasus correspondent voor BBC Radio 4. Eleanor Ford is receptschrijver en redacteur van the Good Food Channel en BBC Good Food Magazine.

Samarkand laat je door kleurrijke foto's, traditionele recepten en inspirerende reisverhalen kennismaken met de buitengewoon rijke culinaire traditie van Samarkand. Deze mystieke stad, gelegen in Oezbekistan, langs de zijderoute is al eeuwenlang een ontmoetingsplek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen.

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkand door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen - allebei reizigers en schrijvers - met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om te delen.

Caroline Eden schrijft over reizen in The Guardian, Financial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal-Azië en Kaukasus correspondent voor BBC Radio 4. Eleanor Ford is receptschrijver en redacteur van the Good Food Channel en BBC Good Food Magazine.

Meer informatie
Aantal pagina's224
MerkKookboek
Artikelnummer9789059567184
EAN9789059567184
AuteurCaroline Eden, Eleanor Ford
ISBN9789059567184
TaalNederlands
Themaaziatisch
UitgeverFontaine
Uitvoeringhardcover
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice