Turk Original vrije vorm gesmede koekenpan ø 20 cm smeedijzer

geen
De Turk Original koekenpan met een diameter van 20 cm is gesmeed uit één stuk ijzer. Dit geeft de pan een bijzonder uiterlijk waar de afdrukken van de smidshamers nog in te herkennen zijn.
€ 59,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,00 in Nederland, België en Duitsland.
  • Gratis retourneren en omruilen, ook mogelijk in onze kookwinkels.
  • Op werkdagen voor 11:30 uur besteld, dezelfde avond nog in huis. Mits op voorraad.
  • Vóór 23:00 uur besteld, is morgen in huis! Op werkdagen, mits op voorraad.
  • Gratis cadeauverpakking.
De Turk Original koekenpan met een diameter van 20 cm is gesmeed uit één stuk ijzer. Dit geeft de pan een bijzonder uiterlijk waar de afdrukken van de smidshamers nog in te herkennen zijn.

De Turk Original koekenpan met een diameter van 20 cm is gesmeed uit één stuk ijzer. Dit geeft de pan een bijzonder uiterlijk waar de afdrukken van de smidshamers nog in te herkennen zijn.

Turk Original gesmede koekenpan

De Original gesmede koekenpan van Turk is gemaakt uit één blok smeedijzer waaruit de zowel de pan als de steel zijn gesmeed. Dit geeft de pannen een bijzondere afwerking waarop de afdrukken van de smidshamers nog te zien zijn.

Voor het maken van de pan begint men met het tot rood gloeiend verhitten van een stuk ijzer in het smidsvuur. Dit blok metaal wordt vervolgens met een hamer door ambachtslieden tot de juiste platte vorm gesmeed. Wanneer het metaal de juiste afmetingen heeft worden de randen bijwerkt tot er een ronde plak met een lange steel ontstaat. Vervolgens worden de randen van de schijf omgebogen tot de vorm van een koekenpan. Tenslotte worden de laatste oneffenheden met de hand gladgehamerd en het uiteinde van de steel omgebogen tot haak.

Om een leven lang plezier van uw gesmede Turk pan te hebben vraagt de pan wat aandacht. Voor gebruik moet de pan worden ingebrand met plantaardige olie. Gedurende het leven van de pan dient deze met wat plantaardige olie beschermt te worden tegen corrosie.

Voor het eerste gebruik wast u de beschermlaag van de pan met warm water en wasmiddel. Droog de pan vervolgens af. Plaats de pan op een matig vuur en doe er wat plantaardige olie in die bestand is tegen hoge temperaturen. Vul dit aan met aardappelschillen en een volle theelepel zout. 'roerbak' dit mengel in de pan onder het verwarmen tot het staal donker begint te verkleuren. Laat de pan daarna afkoelen, spoel deze af met heet water en droog deze grondig af.

Na gebruik volstaat het in de meeste gevallen om de pan uit te vegen met keukenpapier. Indien u de pan met water reinigt is het aan te bevelen om deze met een kleine hoeveelheid olie in te wrijven alvorens u de pan opbergt.

Meer informatie
MerkTurk
Artikelnummer65520
Geschikt voorgas, elektrisch, keramisch en halogeen, open vuur, oven
Bodemdiameter13 cm
Diameter20 cm
Reiniginghandafwas
Materiaalsmeedijzer
Schrijf uw eigen review
Reviews kunnen alleen worden achtergelaten door ingelogde gebruikers Log in of maak een account aan.

Voor vragen en advies over dit product kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@kookwinkel.nl of bel naar 035-6236626. U kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze kookwinkels in Amersfoort, Hilversum of Zwolle.

Kunnen wij u helpen?

Klantenservice