Wok en wadjang


Een wok is een bolvormige pan, en is oorspronkelijk afkomstig uit Mongolië. De wok wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. De wadjang is ook bolvormig, maar onderscheidt zich van een gewone wok doordat een wadjang van gietijzer is gemaakt. Een groot verschil zit hem ook in het gebruik van een wok en wadjang: een wadjang is vooral goed geschikt voor het maken van producten die een wat langere gaartijd nodig hebben.

Een wok heeft meestal een steel, zodat je hem bij het roerbakken goed met één hand in bedwang kunt houden.

Toon meer informatie.
De Chinese keuken wordt door velen als de beste in de wereld beschouwd.  Het is zeker de oudste en een volwaardige en verfijnde keuken met een traditie van meer dan 3000 jaar. De voorbereiding van het voedsel is zeer belangrijk en het koken zelf gebeurt zeer snel en met weinig vocht.  Het resultaat is erg voedzaam en heel smakelijk. Het zeer snel omdraaien  en roeren van de ingrediënten in weinig olie in een zeer heet recipiënt noemt men in het Nederlands “roerbakken”, in het Engels “stir-frying” en in het Chinees de “chao” of “chow” methode. Deze methode wordt gebruikt voor het bereiden van groenten, vlees, gevogelte en vis. 
De wok is een relatief dunne, halfronde pan van 25 tot 40 cm diameter.  Hij wordt gebruikt in alle oosterse landen. Soms noemt men hem ook "karachi","kuali" of ook nog "wajan". Meestal is hij vervaardigd uit staal, aluminium, gietijzer of gietaluminium (met of zonder antikleeflaag), soms ook uit roestvrij staal. Al deze materialen geven min of meer goede resultaten, maar vertonen toch één of meerdere nadelen.
De moderne wok van Demeyere werd ontworpen om af te rekenen met al de nadelen van andere materialen en toch optimaal te voldoen aan wat van een ideale wok verwacht wordt. We doorlopen hieronder even de voordelen van deze ideale wok:

  • Meerlagenmateriaal tot aan de rand
    Voor de wok gebruikt Demeyere de 7ply-meerlagentechnologie: het gebruik van 2,3 mm dik gelaagd materiaal met een warmtegeleidende kern van aluminiumlagen en roestvrijstaal aan de binnen- en buitenkant van de wok is ideaal. De wok wordt zeer heet in het midden en wordt naar de randen toe geleidelijk koeler, maar toch nog heet genoeg om de omgespatelde ingrediënten verder te garen.
  • Geen antikleeflaag nodig 
    Door het gebruik van de 7Ply-meerlagentechnologie en de juiste materiaaldikte is de warmteverdeling optimaal en de kans op aanbakken minimaal. Een antikleeflaag is dus niet nodig en men kan dus bijgevolg zonder probleem met scherpe voorwerpen snijden, roeren of omspatelen
  • Duurzaam en hygiënisch
    Voor alle wokken van Demeyere wordt roestvrij staal 18/10 gebruikt voor binnen- en buitenwand, afgewerkt met de Silvinox oppervlaktebehandeling. Hierdoor horen verkleuring en corrosie tot het verleden. Door de gelaste roestvrijstalen grepen waaronder zich geen vuil of restjes kunnen ophopen, is hygiëne verzekerd.
  • Hoog rendement op alle types fornuizen
    Alle wokken van Demeyere kunnen gebruikt worden op alle types fornuizen, inclusief inductie. Door gebruik te maken van de unieke TriplInduc bodem kan men op elk moment van energiebron veranderen zonder daarbij aan rendement in te boeten.
  • Ook wokken met een platte bodem
    Naast de wokken met ronde bodem heeft Demeyere ook wokken met platte bodem ontwikkeld die gemakkelijk werken op elk fornuis, ook al hebt u geen apart wokbekken. Dit voordeel komt des te meer tot uiting op een inductievuur.
    Demeyere heeft deze wok met platte bodem in 3 maten: 26cm, 32cm en 36cm.


Verberg extra informatie.

Paginanummer 17274

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 30 juli 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 6 augustus 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 6 augustus 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 27 augustus 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 29 juli:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag zetten wij koffie voor u met de volautomatische espressomachines van Jura en Nivona.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Met behulp van producten uit ons Magimix-assortiment gaan wij vandaag ijs en smoothies maken. Komt u ook kijken en proeven?
Op zaterdag 5 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
De zomer begint pas echt na deze demonstratie van The Bastard kamadoĺs en de heerlijke sauzen en rubs van Grate Goods. Haal het maximale uit het gebruik van je kamado na dit bbq-event.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag laten we u zien hoe u vis kunt bereiden op The Bastard of in een rookoven. In onze winkel in Hilversum kunt u komen kijken, ruiken en proeven!
Op zaterdag 12 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort maken we groentespaghetti met de Gefu Spirelli 2.0.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In onze winkel in Hilversum demonstreren wij vandaag ons assortiment Tojiro-messen. Van snijden tot slijpen, alle aspecten van deze Japanse messen komen voorbij.
Op zaterdag 19 augustus:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort maken we vandaag limonade uit het boek Limonade, fris & snacks.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
In Hilversum wanen we ons vandaag in de Verenigde Staten: we maken hamburgers van de Big Green Egg en milkshakes uit de Magimix Blender!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenR÷sle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof