Kai messen


Kai is een vooraanstaand Japans fabrikant van messen, scharen en medische instrumenten. Al meer dan 100 jaar maakt het in de Japanse stad Seki gevestigde Kai snijgereedschappen van de hoogste kwaliteit en excellente scherpte. Daarbij worden het traditionele Japanse smidsambacht en innovatieve techniek met elkaar gecombineerd.

Onderscheidend van Kai zijn de diverse series messen die zijn vervaardigd van meerlaags damaststaal. Door het combineren van hardere en zachtere staalsoorten in het lemmet is het mes harder waardoor het dunner te slijpen is terwijl het zachtere staal het mes minder gevoeliger maakt voor breken. De messen uit de Kai Shun, Kai Shun Premier en Kai Shun Kaji productlijnen zijn vervaardigd van 32 lagen staal. De messen uit de Kai Michel Bras en Seki Magoroku Vintage zijn vervaardigd uit drielaags damaststaal. De Kai Wasabi en Kai Seki Magoroku kenmerken zich door de traditionele Japanse mesvormen en heften.

Oldenhof biedt het volgende assortiment aan Kai messen:

Toon meer informatie.

Kai Shun
De Kai Shun serie is een van de uitgebreidste damastmessen series ter wereld. Deze professionele messen worden vervaardigd van speciaal ontwikkeld roestvrij damast staal in 32 lagen (dus 32 keer verhit, dubbelgeslagen en platgemaakt, voor ongekende sterkte). De Kai Shun messen zijn extreem hard (hardheid van minstends 61° Rockwell) en duurzaam, daardoor ook langdurig scherp. Door het toelopende lemmet en de handmatige afwerking van elk Kai Shun mes ontstaat een onvergelijkbare scherpte welke het mes als geen ander door het lastigste snijwerk doet glijden. Deze scherpte gecombineerd met het uitgebalanceerde gewicht zorgt voor moeiteloos snijden. Het assymetrische heft van zeer fijn pakkahout is ergonomisch vormgegeven volgens Japanse traditie. De schoonheid van Shun koksmessen wordt alleen overtroffen door hun buitengewoon hoge snijprestaties.

Kai Shun Premier - Tim Mälzer
De Kai Shun Premier serie messen is ontwikkeld door Kai in samenwerking met duitse Topkok Tim Mälzer. De damaststalen lemetten zijn voorzien van een met de hand aangebrachte hamerslag, dat de messen een bijzonder uiterlijk geeft. De symmetrisch gevormde heften zijn gemaakt van walnotenhout.

Kai Michel Bras
De Kai Michel Bras messen verenigen de kwaliteiten van twee eeuwenoude messentradities: die van Aubrac, Frankrijk en die van Seki, Japan. De Michel Bras messen zijn vervaardigd van een speciaal drielaags damaststaal en voorzien van een mat zwarte titanium coating. Deze coating voorkomt oxidatie van zowel het mes als de producten die ermee gesneden worden. Het heft is gemaakt van fijn gelamineerd pakkahout en asymetrisch vormgegeven. De krop is voorzien van een gestileerde bij, het kenmerk van messen uit de Aubrac regio.

Alle messen in de Kai Michel Bras serie zijn uniek en genummerd. Ze worden geleverd met een esdoornhouten schede en zijn verpakt in handgeschept papier.

Kai Shun Kaji
Kaji is het Japanse woord voor meestersmid. Slechts de allerbeste zwaardsmeden uit de stad Seki kregen de titel kaji. De messen uit de Kai Shun Kaji serie behoren ook tot de allerbesten. Het grootste onderscheid met de andere series van Kai is de extreme hardheid van de snede: 64° Rockwell. Deze zal zijn scherpte nog veel langer behouden. Let erop dat de messen van de Kai Shun Kaji serie alleen gescherpt kunnen worden met steen, keramiek en diamant.

De Kai Shun kaji messen hebben een ergonomisch en symmetrisch gevormd heft, daarmee zijn ze geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik. De heften zijn gemaakt van fijn gelamineerd pakkahout en zijn aan het mes vastgeklonken. De lemmetten van de messen zijn hoogglansgepolijst waardoor het damaststaal goed tot uiting komt.

Kai Seki Magoroku Vintage
De messen uit de Seki Magoroku Vintage serie zijn vervaardigd uit een drielaags koolsof staal met een hardheid van 59° Rockwell. Dat betekent dat de Seki Magoroku Vintage messen op een gewoon aanzetstaal aangezet kunnen worden. De harde snede is omgeven met aan beide zeiden een laag roestvrijstaal. Als kenmerk hiervan loopt er over de gehele lengte van het lemmet een fijne tekening en geeft het mes een bijzondere esthetiek. De heften zijn vervaardigd uit massief Japans Berkenhout en is met een drietal klinknagels bevestigd aan het lemmet.

Kai Wasabi
De Kai Wasabi messen zijnn gemaakt van gepolijst roestvrijstaal met een hardheid van 58° graden Rockwell. Ze kunnen daardoor makkelijk worden aangezet op een gewoon aanzetstaal. De heften zijn gemaakt van een combinatie van bamboepoeder en polipropyleen voor een optimale hygiëne. De Wasabi serie kent behalve reguliere westerse mesvormen ook een aantal klassieke Japanse deba's en Yanagiba's.



Verberg extra informatie.

Paginanummer 20944

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 22 januari 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 29 januari 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 29 januari 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 29 januari 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 5 februari 13:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • zondag 26 februari 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Morgen zaterdag 21 januari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we pizza's maken in de G3 Ferrari pizzaoven. De ovensteen geeft een droge knapperige korst die vergelijkbaar is met houtgestookte pizza's.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag bereiden we verschillende recepten uit het kookboek 'Slow Cooked' met een Crock-Pot slowcooker. Ook komt Oanh Ha Thi Ngoc, bekend van Oanh's Kitchen en het gelijknamige boek, van 13:00 tot 15:00 uur naar Hilversum. Ze signeert graag uw exemplaar en maakt een aantal koolhydraatarme hapjes.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
In Expres-zo aan het Gasthuisplein hebben wij vandaag demo's met de volautomatische espressomachines van Nivona. Kom langs, proef en stel al uw vragen!
Op zaterdag 28 januari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Met de elektrische citruspersen van Solis maken we vandaag in Amersfoort verse sappen. Kom langs en krijg een vitamineboost!
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Oldenhof Hilversum staat vandaag volledig in het teken van de ingrediënten uit onze Lindenhoff shop-in-shop! Zo maken we verse sappen met de Jupiter Juicepresso 3-in-1 slowjuicer, gebruiken we de Microplane spiraalsnijder om groentespaghetti te maken en grillen we vlees op een Oldenhof lavasteen.
Zwolle 11:00 tot 16:00:
Vandaag gaan we aan de slag met de halfautomatische koffiemachines van Bezzera. Onze barista's laten graag hun kunsten zien in Expres-zo aan het Gasthuisplein in Zwolle.
Op zondag 29 januari:
Hilversum 12:00 tot dinsdag 3 januari 2017 16:00:
Bent u benieuwd naar het verschil tussen handmatige en volautomatische espressomachines? Ontdek het tijdens onze demonstratie met machines van Jura, Nivona, Isomac, Bezzera en Rancilio.
Op zaterdag 4 februari:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
In Amersfoort geven we vandaag een demo met de Magimix keukenmachine. Raspen, hakken, snijden, tijdens deze demo komt de veelzijdigheid van de foodprocessor goed naar voren.
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof