Koksmessen


Het koksmes of chefsmes is het basismes van iedere kok. Het koksmes is geschikt voor het snijden van vlees, groenten of vis en het fijn hakken van kruiden. Het brede lemmet van het koksmes zorgt ervoor dat de vingers niet klem komen te zitten tussen het heft en de snijplank. Tevens ken het mes daardoor ook gebruikt worden om de gesneden waar op te scheppen.

De standaard maat voor een koksmes is 20cm. Laat u niet afschrikken door het grote formaat. Grote messen zijn beter te sturen en snijden makkelijker waardoor er juist veel minder ongelukken mee gebeuren dan met kleinere messen.

Let erop dat om een koksmes in goede conditie te houden het regelmatig aangezet moet worden op een aanzetstaal. Voor messen van de merken Zwilling, Wüsthof en de 'zachtere' series van Kai (Wasabi en Seki Magoroku) kan dat op en gewoon aanzet staal. De zeer harde staalsoorten van Kai Shun en Global worden enkel geslepen op keramiek of diamant.

Toon meer informatie.

Zwilling
De Duitse messenmaker Zwilling varieert de heftontwerpen van de messen op een zodanige manier dat er altijd wel een type is dat goed in de hand ligt. Zo zijn er de lichte Four Star en Five Star ontwerpen met hun zwaardere tegenhangers Four Star II en topmodel Twin Cuisine.

Wüsthof
Wüsthof is een familiebedrijf die zich exclusief op het fabriceren van messen heeft toegelegd. De constante innovatie binnen het bedrijf heeft heel diverse series messen voortgebracht. De meest bekende en uitgebreide serie messen van Wüsthof is het model Classic. Binnen deze serie zijn er een groot aantal zeer specialistische messen te vinden. De organisch gevormde 'Ikon' uitgevoerd met houten of kunststof heften. Dit ontwerp heeft een tweede krop aan het uiteinde van het heft, die de balans verder naar achter brengt. De lichtere Grand Prix II heeft alle eigenschappen van de Classic-serie maar is uitgevoerd met een lichter en ergonomisch gevormd heft.

Global
Global is een Japanse producent van messen met uitzonderlijke hardheid. De messen kunnen daardoor dunner en in een scherpere hoek (20° in plaats van 40°) worden geslepen dan messen van zachtere staalsoorten die worden toegepast door Europese fabrikanten. Dit heeft tot gevolg dat de messen niet op de klassieke manier aangezet hoeven worden, maar enkel geslepen en gepolijst met de bijbehorende slijpaccessoires. Let er bij de aankoop van slijpaccessoires altijd op of deze geschikt zijn voor de specifieke Japanse slijphoek.

Kai
De Japanse messen en medische instrumentenmaker Kai maakt messen van de hoogste kwaliteit. De Kai Shun serie is gemaakt van een 32 lagen tellend damaststaal met een flexibele kern en een extreem harde (61° HRC) buitenkant. Hierdoor kan de snede uiterst scherp en dun worden geslepen. Tevens geeft het de messen het kenmerkende op een houtnerf lijkende uiterlijk. De heften van Kai Shun messen zijn asymmetrisch en vervaardigt van hout. Bijzonder zijn de Kai Michel Bras serie met een titaan coating. De Kai Shun Premier - Tim Mälzer met een gehamerd lemmet. Of de Kai Shun Kaji gemaakt van zeer extreem hard damaststaal van 64° HRC.

Kai kent ook een aantal 'zachtere' series. Deze messen zijn gemaakt van staalsoorten die een hardheid hebben gelijk aan die van de Duitse producenten, ze kunnen dan ook gewoon aangezet worden op een normaal aanzetstaal. De Kai Wasabi messenserie is vervaardig uit roestvrij staal met een heft van polypropyleen en bamboe, een aantal Wasabi messen zijn volgens Japanse traditie aan één zijde geslepen. De Kai Seki Magoroku Vintage messen onderscheiden zich door het drielaags damaststaal en berkenhouten heften

Robert Herder
De messen van Robert Herder zijn ook bekend als molenmessen of windmolen messen. Robert Herder kenmerkt zicht door het volledig met de hand vervaardigen van messen. Herder is een van de weinige messenmakers die nog de Solinger Dünschliff toepast. Met deze slijptechniek worden de messen hol geslepen en is de snede zo dun dat deze op de nagel gebogen kan worden. Bijzonder is de toepassing van niet-roestvrij staal met een hoog koolstof gehalte voor veel messen. De Robert Herder messen kunnen door deze staalsoort en slijptechniek verkleuren en roesten. Echter blijven de messen juist door deze eigenschap bijzonder lang scherp.

Oldenhof
De Oldenhof messensets zijn van een staalkwaliteit die zich kan meten met die van de grote Duitse fabrikanten en zijn Europees fabrikaat. De messen zijn gesmeed of gestanst.



Verberg extra informatie.

Paginanummer 40546

Nog geen producten in uw kookwinkelwagen.

Mededelingen
Op 2e paasdag zijn onze kookwinkels in Amersfoort en Hilversum geopend van 12:00 tot 17:00 uur.
Er zijn verschillende vacatures!

Topproducten

Eerstvolgende afwijkende openingstijden:
  • zondag 26 maart 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 26 maart 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 2 april 12:00 tot 17:00
    Amersfoort geopend.
  • zondag 2 april 12:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
  • maandag 17 april 12:00 tot 17:00
    Hilversum geopend.
  • zondag 7 mei 12:00 tot 17:00
    Zwolle Onze winkel aan de Diezerstraat en Expres-zo aan het Gasthuisplein zijn geopend.
Adressen en openingstijden | Koopzondagen


Aanstaande zaterdag 25 maart:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Voor het grillen van groenten en vlees heeft u niet altijd een barbecue nodig. We gaan vandaag in Amersfoort grillen met de Solis Smart Grill Pro.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Keukengerei voor pureren, schillen, hakken, stampen, snijden, schoonmaken en nog veel meer! Vandaag demonstreren wij de duurzame producten van Rösle. Een merk dat zich onderscheidt door de doordachte en slimme details van hun keukengerei.
Op zaterdag 1 april:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
De Versapers slowjuicer maakt sap van fruit en groenten met een hoge opbrengst. Gezond, en zó lekker! Hij staat vandaag aan in Amersfoort .
Hilversum 11:00 tot 16:00:
De staafmixers van Bamix zijn duurzaam en multifunctioneel. Gebruik de staafmixer bijvoorbeeld voor het maken van een frisse courgettesoep of gladde saus. Tijdens de demonstratie bereidt een specialist van Bamix enkele van deze lekkernijen voor u!
Op vrijdag 7 april:
Zwolle 10:00 tot 17:00:
De volautomatische espressomachines van Jura zijn veelzijdig en slim. Een afgevaardigde van Jura laat het u vandaag graag zien en proeven tijdens de Jura demonstratie aan het Gasthuisplein.
Op zaterdag 8 april:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
Groentepasta! Naast dat het heel lekker is, voldoet het al snel aan een glutenvrij-, raw-, paleo- en koolhydraatarmdieet. In Amersfoort laten we u vandaag zien hoe gemakkelijk is deze variant op pasta te maken met een KitchenAid Artisan standmixer! De standmixer is uit te breiden met veel diverse accessoires.
Hilversum 11:00 tot 16:00:
Vandaag komt een afgevaardigde van Magimix de keukenmachines demonsteren. Kom langs en ontdek alle mogelijkheden van deze keukenmachines!
Op zaterdag 15 april:
Amersfoort 11:00 tot 16:00:
De dag voor Pasen maken wij in Amersfoort paascakes en -lammetjes met de Magimix Cook Expert!
Elke zaterdag productdemonstraties van 11:00 tot 16:00.
Meer kookdemonstraties en activiteiten
Advies nodig?
Neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een personal shopper.

 

KitchenAid mixers, blenders, broodroosters, keukenmachinesMagimix logoJura logoBK pannen en pannensetsDemeyere pannenMauviel pannenIittala serviesAlessiLe Creuset pannenRösle keukengereedschap
Bovenkant · Kennelijke fouten voorbehouden. Gebruik van www.kookwinkel.nl betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Zie ook onze privacy richtlijnen.

Preload the loading icon
Kookwinkel Oldenhof